kuba74 napisał(a):Witam.Planuję wyjazd do miejscowości Selce k/ Crikvenicy. Mapa kieruje mnie w Chorwacji tradycyjnie na Zagrzeb i dalej na Rijekę. Zastanawiam się jeszcze na trasą: w Słowenii aż do Liubljany a nastepnie w dół w okolice Rijeki i dalej Selce.Mam pytanie: czy ktoś może sprawdzał dojazd w te rejony taką trasą? Dzięki za info z góry.Pozdrawiam
tony montana napisał(a):kuba74 napisał(a):Witam.Planuję wyjazd do miejscowości Selce k/ Crikvenicy. Mapa kieruje mnie w Chorwacji tradycyjnie na Zagrzeb i dalej na Rijekę. Zastanawiam się jeszcze na trasą: w Słowenii aż do Liubljany a nastepnie w dół w okolice Rijeki i dalej Selce.Mam pytanie: czy ktoś może sprawdzał dojazd w te rejony taką trasą? Dzięki za info z góry.Pozdrawiam
Ja może nie aż tak dokładnie w ten rejon tylko na Cres - jechałem z Mariboru na stolice Słowenii, piękna autocesta, szybko się jedzie, musisz jednak doliczyć koszt winiety słoweńskiej.
W miejsce, w które jedziesz jednak chyba lepiej "tradycyjnie", Zagrzeb - Lućko, potem Karlovac i na węźle Bosiljevo przeskakujesz na A6.
Oczywiście KAŻDY może mieć swoją koncepcję, ja tylko mówię, że ja jechałbym tak jak napisałem
pozdro
kuba74 napisał(a):Witam.Planuję wyjazd do miejscowości Selce k/ Crikvenicy. Mapa kieruje mnie w Chorwacji tradycyjnie na Zagrzeb i dalej na Rijekę. Zastanawiam się jeszcze na trasą: w Słowenii aż do Liubljany a nastepnie w dół w okolice Rijeki i dalej Selce.Mam pytanie: czy ktoś może sprawdzał dojazd w te rejony taką trasą? Dzięki za info z góry.Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi