Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd do Dubrownika.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jerzy26
Croentuzjasta
Dojazd do Dubrownika.

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 23.05.2006 21:01

W lipcu jadę do Budwy, w Czarnogórze, i dzisiaj powiedziano mi że, autostrada A1 Split - Dubrownik jest już oddana do użytku, czy to prawda, bo na stronach chorwackich jest w dalszym ciągu w budowie ???? :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 23.05.2006 21:27

jerzy26 napisał(a): dzisiaj powiedziano mi że, autostrada A1 Split - Dubrownik jest już oddana do użytku, czy to prawda, bo na stronach chorwackich jest w dalszym ciągu w budowie ???? :D

A kto Ci tak powiedział8O
:?: Oni jeszcze nie zaczęli tego odcinka. Ponoć planują zrobić autostradę do Dubrownika ok. 2010 roku.
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 23.05.2006 21:43

totalna bzdura kto Ci tak powiedział :?: :?: :?: 8O 8O 8O
sprawdz : www.hac.hr

pozdravki
archie :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2006 22:44

jerzy26 napisał(a):W lipcu jadę do Budwy, w Czarnogórze, i dzisiaj powiedziano mi że, autostrada A1 Split - Dubrownik jest już oddana do użytku, czy to prawda, bo na stronach chorwackich jest w dalszym ciągu w budowie ???? :D

W następnych latach tak pojedziemy, ale to "melodia przysałości"
http://www.mmtpr.hr/UserDocsImages/Dugo ... anovac.pdf
Odcinek autostrady Split-Dubrownik to bardzo trudna i kosztowna budowa.
Ja w każdym razie podziwiam, a pewnie i inni podziwiają Chorwatów za budowy autostrad.
jerzy26
Croentuzjasta
Dojazd do Dubrownika

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 25.05.2006 17:21

Bardzo dziękuje za odpowiedzi na pytanie, w sumie spodziewałem że autostrada od Splitu jeszcze nie gotowa, ale mój rozmówca był tak przekonywujący i pewny siebie, że musiałem sprawdzic :) jeszcze raz dziękuję :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone