Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd do Chorwacji

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gatta2003
Plażowicz
Dojazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 11.04.2006 08:05

Witam serdecznie - w tym roku po raz pierwszy wybieram się na wyspę Pag - proszę o jak najlepszą drogę z Bydgoszczy na Pag i w jakim czasie jest ta droga do pokonania!
Wszystkie inf. wchłonę!?
:P :P :papa:
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 11.04.2006 08:41

gatta2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 23.04.2006 17:41

przykro mi ale nie mogę z tą trasą sobie poradzić dzięki!!!!
gatta2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 23.04.2006 17:42

Proszę o inne rozwiązanie trasy!!! :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2006 17:51

Mnie Michelin podał np. taka trasę:
http://miniurl.pl/9788
ale można ja sobie zmianić. :lol:
gatta2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 24.04.2006 15:24

Bardzo Tobie dziękuję!
Duża buźka za fajną traskę! :oops: :papa:

Myślałam również o drodze przez Wrocław może Praga, Wiedeń
co o tym sądzicie!
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 24.04.2006 15:41

Możesz jechać przez Poznań, Wrocław (mam fajny przejazd przez Wrocław, lepszy niż w poniższym linku), Boboszów, Olomouc...
Ja jechałem tą drogą na Hvar i opisałem ją troszkę tu:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=8692

PozdraV
J.
robcio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robcio » 24.04.2006 17:05

na Pagu byłem trzy lata temu i jechałem Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Zadar. Z Krakowa wyjechałem o 20,00 na miejscu 11,00 z dwoma długimi przerwami 1-1,30h. Trasa super. Polecam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2006 17:10

robcio napisał(a):na Pagu byłem trzy lata temu i jechałem Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Zadar. Z Krakowa wyjechałem o 20,00 na miejscu 11,00 z dwoma długimi przerwami 1-1,30h. Trasa super. Polecam

Trasa super z Krakowa , a gatta2003 pyta o trasę z Bydgoszczy
robcio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robcio » 24.04.2006 23:56

Janusz Bajcer napisał(a):
robcio napisał(a):na Pagu byłem trzy lata temu i jechałem Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Zadar. Z Krakowa wyjechałem o 20,00 na miejscu 11,00 z dwoma długimi przerwami 1-1,30h. Trasa super. Polecam

Trasa super z Krakowa , a gatta2003 pyta o trasę z Bydgoszczy

O przepraszam sztrasznie trudno dojechać z Bydgoszczy do Cieszyna??? , no chyba że z Bydgoszcy szybciej będzie przez Berlin
gatta2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 25.04.2006 07:35

Tak to prawda pytam się o trasę przez Wrocław przez .... na Wyspę Pag, ale nie wykluczam drogi na Cieszyn.
Już 2 czerwca br. wyruszam po południu na Pag więc zbieram każde inf. na temat drogi - jest to moja pierwsza ważna podróż tak daleko!?

Bardzo dziękuję za wszystkie informacje przeanlizuję każdą z podanych tras.
Liczę na Wasze doświadczenia.

Jestem bardzo wdzięczna. :papa:
Timber
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Timber » 04.05.2006 12:35

Jezeli chodzi o trase to nie ma sie czym przejmowac, jest ona znacznie lepsza niz byla, drogi w Polsce tez sie juz poprawily. Jedziemy przez Polske caly czas Katowicka, dopiero pod granica droga sie zweza wiec w amire prze Polske przejezdzamy spokojnie. Pozniej musimy przez jakies 30 km przedostac sie do Zyliny (Slowacja, jezeli akurat ja wybierzemy jako tranzyt) a pozniej juz autostrada, kierujemy sie na Bratyslawe-Wieden-Graz-Maribor.
Na odcinku przed sama Chorwacja trzeba jechac po zawijasach (lagodnych) jednopasmowka, a pozniej juz przed samym Zagrzebiem zaczyna sie autostrada ktora prowadzi nas do samego Splitu.
Droga wiec sie znacznie poprawila, praktycznie w 78% mamy trasy szybkiegu ruchu i autostrady do przejechania.

Jezeli dla kogos mimo tego jest droga uciazliwa to proponuje podzielic ja i wziac nocleg, czy to przed Bratyslawa np w miejscowosci Senec (nad jeziorkami) czy jadac przez Czechy w Mikulovie, czy juz za Wiedniem jadac w kierunku Graz jest fajny i nie drogi hotelik.

Jest wiele mozliwosci transferu do Chorwacji, wlacznie juz nawet z samolotem bezposrednim z Krakowa do splitu i Dubrovnika za bardzo niskie pieniadze. Tez polecam te rozwiazanie a na wmiejscu wypozyczenie np skuterka w celu objechania i zwiedzenia okolic.
gatta2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gatta2003 » 04.05.2006 13:33

Bardzo dziękuję za inf.
Każda inf. jest cenna - wiadomo pierwszy raz!!!
Po powrocie moje doświadczenia przekażę na form. A będzie to już po 18.06.br.
Z uśmiechem wiosennym - gatta2003 :lol:

Powrót do Chorwackie ABC

Dojazd do Chorwacji
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies