Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd do Chorwacji - PILNE

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jabol_ek
Plażowicz
Dojazd do Chorwacji - PILNE

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 19:45

Witam,
mam do was gorącą prośbę . Czy może mi ktoś za pośrednictwem strony http://maps.google.pl/ wskazać jak najdogodniejszą a zarazem jak najtańszą trasę do Chorwacji (konkretnie chodzi o miejscowość PODACA w Makarskiej) pisząc najtańszą chodzi mi o winiety :). Sprawa pilna na urlop wraz z żoną wybieram się 10.07.2010 i nie mam bladego pojęcia którą trasą się kierować. Będę wyjeżdżał z Pyskowic (koło Gliwic).
ps. by wygenerować link do mapy trzeba na stronie maps.google kliknąc na drukuj (po prawej u góry :) )

Pozdrawiam i liczę na waszą Pomoc
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.07.2010 19:56

Wejdź na http://www.viamichelin.pl/, zaznacz trasę, parametry takie jak chcesz.

Wybór należy do ciebie ... :wink:
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 03.07.2010 20:04

super stronka i ma export do navi,
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 20:07

A masz może jakąś trasę która nie biegnie przez słowenie ?? Bo słyszałem że są tam jedne z droższych winiet :(
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 03.07.2010 20:11

poszukaj na forum bo było parę różnych możliwości, ja lecę od Szczecina i winiety Słoweni objeżdżam z bokesa. już wszystko wbite w navi i czeka na odpał 6.07.
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 20:12

stronka super tylko wyświetliło mi koszt 173 euro za przejazd i myślałem że jest to koszt samych winiet a są to koszty z paliwem :) Taki mały zawias z mojej strony :) a powie mi ktoś co to są za koszty PPA 28.96 EUR i czy możliwe jest że łączny koszt winiet wyniesie mnie ok. 27 euro przy trasie szybkiej
martini444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martini444 » 03.07.2010 20:15

jabol_ek napisał(a):A masz może jakąś trasę która nie biegnie przez słowenie ?? Bo słyszałem że są tam jedne z droższych winiet :(

tylko 144 zł za miesięczną... radze kupić na granicy Polskiej lub PZM-mot choć droższe..... inaczej kontrola na byłej granicy słoweńskiej a jej brak kara od 150 do 300 euro....czekajac na prom na Rab ludziska sie skarżyli że zapłacili.... a chcieli kupić na OMV tuż za wjazdem do Słowenii....nie zdążyli...
petit
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) petit » 03.07.2010 20:26

Najtaniej wychodzi przez Słowację (winieta miesięczna 9,9Eur), Węgry drogą 86 (przejazd bezpłatny - nawet krótkim odcinkiem autostrady który jest bezpłatny dla samochodów osobowych), Słowenię - ominąć autostradę przez Lendawę - bardzo prosto oraz Chorwacja do wyboru autostradą albo nie.
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 20:27

a trzeba aż na 1 miesiąc kupować ?? Jade na ok 10 dni więc może są jakieś jeszcze inne wersje winiety ?? i jeszcze jedno pytanie , jak macie ceny winiet jadąc przez czechy , austrie i słowenie to napiszcie proszę to sobie to oblicze ile mnie wyjdzie taki przejazd. Bo koszt winiety wyliczonej na stronie podanej powyżej już mi sie nie zgadza ok 27 euro
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 20:29

petit napisał(a):Najtaniej wychodzi przez Słowację (winieta miesięczna 9,9Eur), Węgry drogą 86 (przejazd bezpłatny - nawet krótkim odcinkiem autostrady który jest bezpłatny dla samochodów osobowych), Słowenię - ominąć autostradę przez Lendawę - bardzo prosto oraz Chorwacja do wyboru autostradą albo nie.

petit a możesz mi na tej stronce powyżej wysmarować taką trase ??[/b]
martini444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martini444 » 03.07.2010 21:05

jabol_ek napisał(a):a trzeba aż na 1 miesiąc kupować ?? Jade na ok 10 dni więc może są jakieś jeszcze inne wersje winiety ?? i jeszcze jedno pytanie , jak macie ceny winiet jadąc przez czechy , austrie i słowenie to napiszcie proszę to sobie to oblicze ile mnie wyjdzie taki przejazd. Bo koszt winiety wyliczonej na stronie podanej powyżej już mi sie nie zgadza ok 27 euro

Słowenia ma 7 dni albo 1 miesieczne... wycwanili sie bo w zeszlym roku mieli jeszcze 14 ale w tym roku wycofali....

czechy 50 zł
austria 55 zł
słowenia 144zł

ja tyle placiłem..... odstapie Ci na słowenie za free bo mam do 25 lipca ale musiałbys sobie odkleic jakos
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 21:10

petit napisał(a):Najtaniej wychodzi przez Słowację (winieta miesięczna 9,9Eur), Węgry drogą 86 (przejazd bezpłatny - nawet krótkim odcinkiem autostrady który jest bezpłatny dla samochodów osobowych), Słowenię - ominąć autostradę przez Lendawę - bardzo prosto oraz Chorwacja do wyboru autostradą albo nie.

szukam drogę 86 i coś nie umiem jej znaleźć :roll:
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 21:12

martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):a trzeba aż na 1 miesiąc kupować ?? Jade na ok 10 dni więc może są jakieś jeszcze inne wersje winiety ?? i jeszcze jedno pytanie , jak macie ceny winiet jadąc przez czechy , austrie i słowenie to napiszcie proszę to sobie to oblicze ile mnie wyjdzie taki przejazd. Bo koszt winiety wyliczonej na stronie podanej powyżej już mi sie nie zgadza ok 27 euro

Słowenia ma 7 dni albo 1 miesieczne... wycwanili sie bo w zeszlym roku mieli jeszcze 14 ale w tym roku wycofali....

czechy 50 zł
austria 55 zł
słowenia 144zł

ja tyle placiłem..... odstapie Ci na słowenie za free bo mam do 25 lipca ale musiałbys sobie odkleic jakos

he suszarka od drugiej strony i jazda powinna się odkleić akurat w Mysłowicach mieszkałem przez 20 lat więc myślę że znalazł bym gdzie mieszkasz żeby przyatakować twoje auto z suszarą
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.07.2010 21:13

jabol_ek napisał(a):szukam drogę 86 i coś nie umiem jej znaleźć :roll:

Eeeetaaaammmm
mario7474
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario7474 » 03.07.2010 21:17

jabol_ek napisał(a):stronka super tylko wyświetliło mi koszt 173 euro za przejazd i myślałem że jest to koszt samych winiet a są to koszty z paliwem :) Taki mały zawias z mojej strony :) a powie mi ktoś co to są za koszty PPA 28.96 EUR i czy możliwe jest że łączny koszt winiet wyniesie mnie ok. 27 euro przy trasie szybkiej

PPA- platne autostrady to napewno cena w Chorwacji
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone