Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd do Chorwacji - PILNE

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martini444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martini444 » 03.07.2010 21:25

jabol_ek napisał(a):
martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):a trzeba aż na 1 miesiąc kupować ?? Jade na ok 10 dni więc może są jakieś jeszcze inne wersje winiety ?? i jeszcze jedno pytanie , jak macie ceny winiet jadąc przez czechy , austrie i słowenie to napiszcie proszę to sobie to oblicze ile mnie wyjdzie taki przejazd. Bo koszt winiety wyliczonej na stronie podanej powyżej już mi sie nie zgadza ok 27 euro

Słowenia ma 7 dni albo 1 miesieczne... wycwanili sie bo w zeszlym roku mieli jeszcze 14 ale w tym roku wycofali....

czechy 50 zł
austria 55 zł
słowenia 144zł

ja tyle placiłem..... odstapie Ci na słowenie za free bo mam do 25 lipca ale musiałbys sobie odkleic jakos

od jutra do poniedziałku jestem na rybach na Przeczycach, mam tam przyczepe kempingową wiec zapraszam pomoge Ci jakos.... naklejka bedzie na srebrnym Toledo na rejestracjacch SM.....

he suszarka od drugiej strony i jazda powinna się odkleić akurat w Mysłowicach mieszkałem przez 20 lat więc myślę że znalazł bym gdzie mieszkasz żeby przyatakować twoje auto z suszarą
jabol_ek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabol_ek » 03.07.2010 22:00

martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):
martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):a trzeba aż na 1 miesiąc kupować ?? Jade na ok 10 dni więc może są jakieś jeszcze inne wersje winiety ?? i jeszcze jedno pytanie , jak macie ceny winiet jadąc przez czechy , austrie i słowenie to napiszcie proszę to sobie to oblicze ile mnie wyjdzie taki przejazd. Bo koszt winiety wyliczonej na stronie podanej powyżej już mi sie nie zgadza ok 27 euro

Słowenia ma 7 dni albo 1 miesieczne... wycwanili sie bo w zeszlym roku mieli jeszcze 14 ale w tym roku wycofali....

czechy 50 zł
austria 55 zł
słowenia 144zł

ja tyle placiłem..... odstapie Ci na słowenie za free bo mam do 25 lipca ale musiałbys sobie odkleic jakos

od jutra do poniedziałku jestem na rybach na Przeczycach, mam tam przyczepe kempingową wiec zapraszam pomoge Ci jakos.... naklejka bedzie na srebrnym Toledo na rejestracjacch SM.....

he suszarka od drugiej strony i jazda powinna się odkleić akurat w Mysłowicach mieszkałem przez 20 lat więc myślę że znalazł bym gdzie mieszkasz żeby przyatakować twoje auto z suszarą

jak możesz to napisz mi na maila nr tel żebyśmy się jakoś znaleźli bo chyba wybiore się na wycieczkę do ciebie mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.07.2010 23:50

martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):
martini444 napisał(a):

czechy 50 zł
austria 55 zł
słowenia 144zł

Jabolek i Martini prawie to samo :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2010 06:47

martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):A masz może jakąś trasę która nie biegnie przez słowenie ?? Bo słyszałem że są tam jedne z droższych winiet :(

tylko 144 zł za miesięczną... radze kupić na granicy Polskiej lub PZM-mot choć droższe..... inaczej kontrola na byłej granicy słoweńskiej a jej brak kara od 150 do 300 euro....czekajac na prom na Rab ludziska sie skarżyli że zapłacili.... a chcieli kupić na OMV tuż za wjazdem do Słowenii....nie zdążyli...

W Austrii dostaniesz na stacjach paliw bez łaski w cenie nominalnej, więc nie strasz innych pezetmotami, czy innymi...

Co do przeklajania naklejek, to kilkakrotnie temat był poruszany. Nie róbcie siary.... :roll:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 04.07.2010 07:02

Niektórzy musza mieć bardzo napięty budżet, skoro specjalnie jeżdżą już w Polsce po czyjąś winietę.... :wink:
Polak potrafi oszczędzać. :)
(Nawet robiąc sobie obciach).

Martini, jabolek... fajne ksywki macie. :) :D
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 04.07.2010 07:08

Czekam na następne porady, np. jak się nażreć i napić w konobie i nie zapłacić lub jak omijać bramki na autostradzie w CRO... Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl: W tym roku ostatniego dnia pobytu w CRO wstaję w nocy, po cichu pakuje walizy i fruuu! Apartman za free! :D

A tak serio to zgłaszam Was na MO. :lol:
mirszam
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirszam » 04.07.2010 09:29

Lelule1971 napisał(a):Czekam na następne porady, np. jak się nażreć i napić w konobie i nie zapłacić lub jak omijać bramki na autostradzie w CRO... Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl: W tym roku ostatniego dnia pobytu w CRO wstaję w nocy, po cichu pakuje walizy i fruuu! Apartman za free! :D

A tak serio to zgłaszam Was na MO. :lol:

Ha, ha, ha, ha, a ja myślałem, że chodzi tu o autostradę M0 (emzero), która chyba jest na Węgrzech. :oops: :oops:
Masz rację - zgłaszaj wszystkich na MO.
:D :D
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 04.07.2010 09:50

Fakt, dziś o MO już niewielu pamięta... :D
martini444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martini444 » 05.07.2010 18:38

Fatamorgana napisał(a):Niektórzy musza mieć bardzo napięty budżet, skoro specjalnie jeżdżą już w Polsce po czyjąś winietę.... :wink:
Polak potrafi oszczędzać. :)
(Nawet robiąc sobie obciach).

Martini, jabolek... fajne ksywki macie. :) :D

W końcu prawdziwymi Polaczkami jesteśmy :D:DD:D:D:D:D :D
martini444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martini444 » 05.07.2010 18:41

FUX napisał(a):
martini444 napisał(a):
jabol_ek napisał(a):A masz może jakąś trasę która nie biegnie przez słowenie ?? Bo słyszałem że są tam jedne z droższych winiet :(

tylko 144 zł za miesięczną... radze kupić na granicy Polskiej lub PZM-mot choć droższe..... inaczej kontrola na byłej granicy słoweńskiej a jej brak kara od 150 do 300 euro....czekajac na prom na Rab ludziska sie skarżyli że zapłacili.... a chcieli kupić na OMV tuż za wjazdem do Słowenii....nie zdążyli...

W Austrii dostaniesz na stacjach paliw bez łaski w cenie nominalnej, więc nie strasz innych pezetmotami, czy innymi...

Co do przeklajania naklejek, to kilkakrotnie temat był poruszany. Nie róbcie siary.... :roll:

To nie straszenie a przekazanie informacji.... jeśli kogoś nie stać to niech na najbliższy staw na rowerze pojedzie....a winetke oddam za free bo chyba jakos trzeba zaoszczedzić i ja przynajmniej nie widze nic złego w tym. Nie chce za to ani grosza a 200 kuna zawsze na browarek bedzie w kieszeni
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dojazd do Chorwacji - PILNE - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone