Przemolo napisał(a):Nie wiem jak to jest w praktyce ale zgodnie z tym co piszą w NFZ, w Chorwacji mamy całkiem niezły dostęp do lekarzy - ktoś miał to "szczęście" sprawdzić co w praktyce daje karta eKUZ?
pawel496 napisał(a):Przemolo napisał(a):Nie wiem jak to jest w praktyce ale zgodnie z tym co piszą w NFZ, w Chorwacji mamy całkiem niezły dostęp do lekarzy - ktoś miał to "szczęście" sprawdzić co w praktyce daje karta eKUZ?
przede wszystkim ubezpieczenie zewnętrzne daje Ci to, że nie zostaniesz bankrutem jak będzie potrzebny transport medyczny do Polski lub Twoja rodzina nie zostanie bankrutami jak będzie potrzebny transport zwłok do Polski
Bea.ta napisał(a):Przy ubezpieczeniu prywatnym lekarz przyjedzie do apartamentu bez żadnych opłat.
pawel496 napisał(a):przeczytaj OWU, bo we wszystkich znanych mi ofertach to owszem przyjedzie, jeśli Ty nie masz możliwości (zdrowotnych, a nie, że pks nie dojeżdza ) dojechania. Czyli dokładnie to samo co zapewnia Ci ubezpieczenie z nfz
pawel496 napisał(a):Bea.ta napisał(a):Przy ubezpieczeniu prywatnym lekarz przyjedzie do apartamentu bez żadnych opłat.
przeczytaj OWU, bo we wszystkich znanych mi ofertach to owszem przyjedzie, jeśli Ty nie masz możliwości (zdrowotnych, a nie, że pks nie dojeżdza ) dojechania. Czyli dokładnie to samo co zapewnia Ci ubezpieczenie z nfz
komaciek napisał(a):W praktyce sprawdzone w ubezpieczeniu Uniqa - zgłoszenie na infolinię zachorowania (angina) lekarz bez problemu dojechał w ciągu 3 godzin do hotelu, wizyta kontrolna również w hotelu w umówionym dniu i godzinie.
"5. UNIQA TU S.A. pokrywa do wysokości sumy ubezpieczenia okre
-
ślonej w dokumencie ubezpieczenia z uwzględnieniem limitów
określonych w Tabeli nr 2, udokumentowane koszty leczenia
w postaci"
"dojazdu lekarza z najbliższej placówki medycznej do miej
-
sca pobytu Ubezpieczonego, o ile wymaga tego stan zdro
-
wia Ubezpieczonego"
"5. UNIQA TU S.A. pokrywa do wysokości sumy ubezpieczenia okre
-
ślonej w dokumencie ubezpieczenia z uwzględnieniem limitów
określonych w Tabeli nr 2, udokumentowane koszty leczenia
w postaci"
"dojazdu lekarza z najbliższej placówki medycznej do miej
-
sca pobytu Ubezpieczonego, o ile wymaga tego stan zdro
-
wia Ubezpieczonego"
komaciek napisał(a):Zgodnie z OW, o ile stan zdrowia ubezpieczonego wymaga wizyty lekarza, to ją wtedy organizują.
Mamy np. gorączkę, a więc stan, który wymaga oceny specjalisty.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne