Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 26.01.2025 20:26

Było chyba nie raz ale warto powtórzyć, jak kupuje się ubezpieczenie to koniecznie z klauzulą POD WPŁYEWEM ALKOHOLU oraz przynajmniej z AMATORSKIM UPRAWIWANIEM SPORTU. Słyszałem o przypadku gdy ktoś złamał nogę, bo odkopnął dzieciakom piłkę na basenie, a ubezpieczyciel odmówił.

Namawiam również do sprawdzenia oferty swojego banku jeśli chodzi o karty kredytowe, niektóre mają dużo lepsze ubezpieczenia niż te co jesteśmy w stanie kupić. Tutaj też są haczyki oczywiście. Platynowa w Santander ma klauzulę, że musimy nią kupić np. lot albo zatankować paliwo żeby była ważna, a Infinite w PKO BP nie dość, że ma lepsze ubezpieczenie to jeszcze działa bezwarunkowo. Dodatkowo zazwyczaj mamy darmowe saloniki lotniskowe.

Niestety piszę to wszystko z własnego doświadczenia. Mój młodszy syn swego czasu więcej był chory niż zdrowy, więc dokładnie sprawdziłem jak to wszystko działa.
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 27.01.2025 08:26

Ja też zawsze biorę dodatkowe ubezpieczenie KL i to na wysoką kwotę, agentka zaprzyjaźniona tak mi doradziła :) , powiedziała że na mniejszą kwotę nie ma sensu brać bo może to nie pokryć kosztów leczenia , więc biorę na min. 500.000 - 600.000 KL .
Dla rodziny 4 os. koszt ok. 360-400 zł na 2 tygodnie , i tak jak przedmówcy pisali , praktycznie większość ma już (alkohol) :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 27.01.2025 14:16

ziemniak napisał(a):Namawiam również do sprawdzenia oferty swojego banku jeśli chodzi o karty kredytowe, niektóre mają dużo lepsze ubezpieczenia niż te co jesteśmy w stanie kupić. Tutaj też są haczyki oczywiście. Platynowa w Santander ma klauzulę, że musimy nią kupić np. lot albo zatankować paliwo żeby była ważna, a Infinite w PKO BP nie dość, że ma lepsze ubezpieczenie to jeszcze działa bezwarunkowo. Dodatkowo zazwyczaj mamy darmowe saloniki lotniskowe.

Rzeczywiście PKO BP ma niezłe oferty ubezpieczenia podróżnego.

Ale czy ktoś to sprawdzał w praktyce? Jak wygląda u nich realizacja tych świadczeń w razie czego? W końcu to nie są typowe ubezpieczalnie.
hzag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 27.01.2025 17:42

qra69 napisał(a):Na chwilę obecną działa kod FERIE2025 -20% zniżki

Dzięki. Działa. :spoko:
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne