Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.07.2024 17:44

I na tym kończymy wymianę uprzejmości :idea:
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 04.07.2024 19:42

kaeres napisał(a):Czy to jest poważny post czy prześmiewczy bo nie wiem czy się odnosić bo nie załapałem formy prześmiewczej czy jednak dojechać za bezmyślność ?

Śmiało mozesz dojezdzac, byle z sensem i całość a nie wycinki ktore sa wygodne. Takie mam zdanie w oparciu o swoja wiedze i nic na to nie poradzę.
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 04.07.2024 19:48

marekkowalak napisał(a):Czy ktoś z Was korzystał może z ubezpieczenia oferowanego przez banki?

Mam konto w PKO BP i są tam oferty ubezpieczeń turystycznych w dobrych cenach i ciekaw jestem, jak to u nich działa. Domyślam się, że bank sam w sobie nie prowadzi realizacji takich usług, tylko korzysta z jakiegoś towarzystwa (tylko którego?). Czy jest to w ogóle warte rozważenia?

Widzę, że mają też ubezpieczenia samochodów, w tym pełne pakiety z Assistance.

Bank to bank i sam nie moze prowadzic dzialalnosci ubezpieczeniowej, działa jako agent ubezpieczeniowy.

PKO BP oferuje ubezpieczenia z PKO Ubezpieczenia :)

Banki już od dawna zorientowały się ze można zarobić więcej niż na samych prowizjach. W niektórych produktach poziom szkód jest na poziomie 0 więc cała składka to przychod. Do tego doszła polityka że w PZU byli ludzie pana X, a w PKO byli ludzie pana Y i za bardzo nie przepadali za sobą więc tak się skończyła współpraca pzu i pko
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.07.2024 20:15

AgaGy napisał(a):Oczywiście, że TU Europa ma choroby przewlekłe w standardzie :tak:

TU Europa można sobie z tyłek wsadzić :faja:
Ubezpieczałam się z z nimi kilka lat, bo dobra oferta cenowo, ale przyznam, że nie pamiętam OWU.
Gdy 2 lata temu chcieliśmy skorzystać, bo mąż miał duże problemy z plecami, i drętwieniem nóg, a było to w sobotę, to infolinia nie działała, nagrana sekretarka mówiła, żeby w nagłych przypadkach pisać maile :rotfl:
Pojechaliśmy do okolicznego ośrodka zdrowia, gdzie na EKUZ dostał zastrzyk rozluźniający i info, że kolejnego dnia będzie lekarz specjalista i gdzie może zrobić zdjęcie. Nie zdecydowaliśmy, bo poczuł się lepiej, a kolejnego dnia wracaliśmy do domu ( w domu okazała się przepuklina)
Co najlepsze pół roku po tym,.zobaczyłam, że jego karta EKUZ straciła ważność miesiąc przed wakacjami, ale minęły 2 lata i póki co rachunek nie przyszedł...
Ale TU Europa nigdy więcej 8)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 04.07.2024 20:59

BartNS napisał(a):
PKO BP oferuje ubezpieczenia z PKO Ubezpieczenia :)

Dzięki za odpowiedź.

Z tego, co czytam o nich w necie, to mają fatalną opinię. Zatem póki co, nie kombinuję i dalej ubezpieczam przez CUK.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 04.07.2024 21:11

Nie wiem jak ubezpieczenia kupowane przez banki, ale te do kart kredytowych działają w porządku. Polecam przemyśleć temat, bo przy jakiś tam warunkach karty są darmowe, a mamy dodatkowego asa w rękawie.

Niektóre działają dla nas i rodziny przy samym jej posiadaniu, a drugie np. wykupienie daną kartą wycieczki, winiety lub tankowanie za granicą.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 05.07.2024 06:27

Na przykładzie kolejnego usera widać, że warto dbać o zdrowie w ten "wątkowy" czy inny sposób, i to niekonieczne tylko fizyczne.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 12.07.2024 14:38

Może komuś się przyda:

Kup ubezpieczenie turystyczne Moja Podróż 10% taniej z kodem IGRZYSKA2024
AgaGy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaGy » 12.07.2024 19:22

wiolek_lp napisał(a):
AgaGy napisał(a):Oczywiście, że TU Europa ma choroby przewlekłe w standardzie :tak:

TU Europa można sobie z tyłek wsadzić :faja:
Ubezpieczałam się z z nimi kilka lat, bo dobra oferta cenowo, ale przyznam, że nie pamiętam OWU.
Gdy 2 lata temu chcieliśmy skorzystać, bo mąż miał duże problemy z plecami, i drętwieniem nóg, a było to w sobotę, to infolinia nie działała, nagrana sekretarka mówiła, żeby w nagłych przypadkach pisać maile :rotfl:
Pojechaliśmy do okolicznego ośrodka zdrowia, gdzie na EKUZ dostał zastrzyk rozluźniający i info, że kolejnego dnia będzie lekarz specjalista i gdzie może zrobić zdjęcie. Nie zdecydowaliśmy, bo poczuł się lepiej, a kolejnego dnia wracaliśmy do domu ( w domu okazała się przepuklina)
Co najlepsze pół roku po tym,.zobaczyłam, że jego karta EKUZ straciła ważność miesiąc przed wakacjami, ale minęły 2 lata i póki co rachunek nie przyszedł...
Ale TU Europa nigdy więcej 8)

Każdy kupuje tam, gdzie mu pasuje. Ani nie doradzam, ani nie odradzam, dodałam info, że to TU ma w standardzie choroby przewlekłe, bo ktoś napisał że nie ma.
A tak P.S to ja akurat z nimi mam pozytywne doświadczenie w przypadku choroby dziecka na Majorce.
zajcov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zajcov » 12.07.2024 20:02

Ja miałem na szczęście raz do czynienia z TU Europa i było pozytywnie. W Finlandii syn miał zapalenie ucha, wizyta umówiona w ciągu 2 h. Lekarz z językiem angielskim, wizyta w klinice dla dzieci, musiałem zapłacić za wizytę i leki ale zwrócili nawet za leki, czego nie było OWU. Może nie chciało im się wydawać na tłumacza ;)) Ja mogę TU Europa polecić z doświadczenia.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.07.2024 21:31

AgaGy
zajcov
W jaki dzień zgłaszaliście szkody ? Ja kilka lat u nich kupowałam, głównie ze względu na dobrą cenę w stosunku do oferty, ale jak wyżej napisałam, gdy ja chciałam zgłosić potrzebę pomocy, to na infolinii dostałam informację, że działają poniedziałek -piątek 8-16 ( albo 18)
U nas potrzeba wypadła w sobotę, i na infolinii kazali pisać maile :rotfl:
Nie mam pojęcia o załatwianiu przez nich zgłoszeń, natomiast pisać maile w sytuacjach nagłych trochę dla mnie słabo, a jakbym nie miała neta ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.07.2024 22:03

Sytuacja nagła, czyli zagrażającą życiu, tak jest w większości ubezpieczeń, pozwala na działania na własną rękę i w dowolnej placówce, a zgłosić można później, zwykle 48 lub 72 h po zdarzeniu.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.07.2024 22:16

piekara114 napisał(a):Sytuacja nagła, czyli zagrażającą życiu, tak jest w większości ubezpieczeń, pozwala na działania na własną rękę i w dowolnej placówce, a zgłosić można później, zwykle 48 lub 72 h po zdarzeniu.

Ale co miałam zgłosić później :oczy:
Że otrzymałam pomoc na EKUZ ? Wykupując ubezpieczenie oczekuje, że mogę na nich polegać 24/h tak jak na assistance do OC, gdy auto mi się rozkraczy, a nie, że będę sobie mogła później zgłaszać i żądać kosztów czego ? Na EKUZ sytuację nagłe czy zagrażające życiu są refundowane, więc nie do takich sytuacji potrzebuje dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego :oczy:

Jeszcze dodam co u nas znaczyła sytuacja nagła (bo wiem, że zaraz złapiesz za słówko i się przyczepisz :glupek: )
Męża bardzo bolały plecy, i drętwiała noga. Mógł się poruszać, żył, żadna kość mu nie odstawała, krew się nie lała, nie jest to sytuacja zagrażająca życiu (wiem co jest bo pracuje po części wykonując świadczenia na NFZ)
Ale powodowała trudności z prowadzeniem auta, gdzie on jest głównym kierowcą.
Dostał zastrzyk rozkurczowy,.propozycje kolejnego dnia zdjęcia RTG, ( lub jak chciałby to tego dnia jechać do M.Hvar) ale zastrzyk na tyle mu pomógł, że nie skorzystał bo kolejnego dnia wyjeżdżaliśmy i dojechał do Sarajewa. Tam niestety o dzień skróciliśmy wyjazd, a po powrocie w domu po rezonansie okazała się przepuklina.
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 12.07.2024 22:49

wiolek_lp napisał(a):Wykupując ubezpieczenie oczekuje, że mogę na nich polegać 24/h tak jak na assistance

A czy ubezpieczenie, które wykupiłaś tak działa? Może wykupiłaś tylko ZWROT KOSZTÓW LECZENIA, a nie CAŁODOBOWĄ POMOC? Zdecydowanie wskazują na to godziny pracy infolinii.
Swoją drogą ubezpieczenie zdrowotne działające jak assistance, że zadzwonię i wszystko zostanie ogarnięte za mnie to musi grubo kosztować. Zresztą nawet assistance tak nie działa, bo zapewnia tylko holowanie (transport) a nie naprawę (leczenie).
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.07.2024 23:01

grab56
Kupiłam ubezpieczenie turystyczne na czas wyjazdu jak osoby wyżej :roll: .
Przeczytaj kilka postów powyżej, zamiast pisać jakieś głupoty o zwrocie kosztów 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone