kaeres napisał(a):Czy to jest poważny post czy prześmiewczy bo nie wiem czy się odnosić bo nie załapałem formy prześmiewczej czy jednak dojechać za bezmyślność ?
marekkowalak napisał(a):Czy ktoś z Was korzystał może z ubezpieczenia oferowanego przez banki?
Mam konto w PKO BP i są tam oferty ubezpieczeń turystycznych w dobrych cenach i ciekaw jestem, jak to u nich działa. Domyślam się, że bank sam w sobie nie prowadzi realizacji takich usług, tylko korzysta z jakiegoś towarzystwa (tylko którego?). Czy jest to w ogóle warte rozważenia?
Widzę, że mają też ubezpieczenia samochodów, w tym pełne pakiety z Assistance.
AgaGy napisał(a):Oczywiście, że TU Europa ma choroby przewlekłe w standardzie
BartNS napisał(a):
PKO BP oferuje ubezpieczenia z PKO Ubezpieczenia
wiolek_lp napisał(a):AgaGy napisał(a):Oczywiście, że TU Europa ma choroby przewlekłe w standardzie
TU Europa można sobie z tyłek wsadzić
Ubezpieczałam się z z nimi kilka lat, bo dobra oferta cenowo, ale przyznam, że nie pamiętam OWU.
Gdy 2 lata temu chcieliśmy skorzystać, bo mąż miał duże problemy z plecami, i drętwieniem nóg, a było to w sobotę, to infolinia nie działała, nagrana sekretarka mówiła, żeby w nagłych przypadkach pisać maile
Pojechaliśmy do okolicznego ośrodka zdrowia, gdzie na EKUZ dostał zastrzyk rozluźniający i info, że kolejnego dnia będzie lekarz specjalista i gdzie może zrobić zdjęcie. Nie zdecydowaliśmy, bo poczuł się lepiej, a kolejnego dnia wracaliśmy do domu ( w domu okazała się przepuklina)
Co najlepsze pół roku po tym,.zobaczyłam, że jego karta EKUZ straciła ważność miesiąc przed wakacjami, ale minęły 2 lata i póki co rachunek nie przyszedł...
Ale TU Europa nigdy więcej
piekara114 napisał(a):Sytuacja nagła, czyli zagrażającą życiu, tak jest w większości ubezpieczeń, pozwala na działania na własną rękę i w dowolnej placówce, a zgłosić można później, zwykle 48 lub 72 h po zdarzeniu.
wiolek_lp napisał(a):Wykupując ubezpieczenie oczekuje, że mogę na nich polegać 24/h tak jak na assistance
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne