Dzięki za odpowiedź. Takie sygnały pomagają potem innym forumowiczom w wyborze ubezpieczyciela.
Najważniejsze, że Twój syn ma się dobrze, a całe zdarzenie zakończyło się pozytywnie
W Generali jest taki zapis, ale są też od niego wyjątki: np. bardzo nagłe wypadki, zagrażające życiu lub zdrowiu i wtedy trzeba zgłosić w ciągu 24h lub najszybciej jak to możliwe (tu też są konkrety kiedy jakie terminy obowiązują).stachan napisał(a):A TU Europa nie wymaga, aby najpierw zgłosić szkodę do nich po czym oni wskazują lekarza?
aro_40 napisał(a):Przymierzamy się do wyjazdu do CRO i stąd moje pytanko, czy ktos spotkał się z ubezpieczeniem turystycznym obejmującym nie tylko pokrycie kosztów leczenia COVID, ale także ewentualne pokrycie kosztów kwarantanny?
Janusz Bajcer napisał(a):aro_40 napisał(a):Przymierzamy się do wyjazdu do CRO i stąd moje pytanko, czy ktos spotkał się z ubezpieczeniem turystycznym obejmującym nie tylko pokrycie kosztów leczenia COVID, ale także ewentualne pokrycie kosztów kwarantanny?
https://alebank.pl/ubezpieczenie-od-prz ... iemozliwe/
Koenig napisał(a):Ja ubezpieczam.
W zeszłym roku za 4 osoby na 10 dni zapłaciłem 99zł. Byłem zmuszony skorzystać (nie covidowo) - wszystko poszło sprawnie. Przyjechała lekarka, przepisała leki. Z infolinii dzwonili za chwilę dopytać czy lekarz już by i czy wszystko było ok. Do tego zwrot za przepisane leki, przysłali mu formularz, ale odpuściłem.
Lechoo napisał(a):W Warcie to samo ubezpieczenie co rok temu (16 dni 3 osoby) 320zl, w ubiegłym roku 218zł...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne