Marianos napisał(a):Taki zapis w OWU ma AXA Asistance:
2.Za Zdarzenie ubezpieczeniowe w przypadku ubezpieczenia kosztów leczenia i assistance medycznego uważa się Nagłe zachorowanie, Zachorowanie na COVID-19 lub Nieszczęśliwy wypadek Ubezpieczonego, do którego doszło w Okresie ubezpieczenia w trakcie Podróży, i które wymaga niezwłocznego podjęcia leczenia za granicą, mającego na celu ustabilizowanie stanu zdrowia Ubezpieczonego do tego stopnia, aby był on w stanie kontynuować Podróż lub wrócić do Kraju stałego zamieszkania i ewentualnie wówczas kontynuować leczenie.
Także myślę że to warto wykupić bo jasno pisze że obejmuje covid 19. Jak myślicie?
JoankaUK napisał(a):Marianos napisał(a):Taki zapis w OWU ma AXA Asistance:
2.Za Zdarzenie ubezpieczeniowe w przypadku ubezpieczenia kosztów leczenia i assistance medycznego uważa się Nagłe zachorowanie, Zachorowanie na COVID-19 lub Nieszczęśliwy wypadek Ubezpieczonego, do którego doszło w Okresie ubezpieczenia w trakcie Podróży, i które wymaga niezwłocznego podjęcia leczenia za granicą, mającego na celu ustabilizowanie stanu zdrowia Ubezpieczonego do tego stopnia, aby był on w stanie kontynuować Podróż lub wrócić do Kraju stałego zamieszkania i ewentualnie wówczas kontynuować leczenie.
Także myślę że to warto wykupić bo jasno pisze że obejmuje covid 19. Jak myślicie?
Axa nie wyklucza covid
Pelne ubezpieczenie na 100tys euro w zasadzie na wszystko wyliczylo nam za 3 osoby 190zl
JoankaUK napisał(a):Marianos napisał(a):Taki zapis w OWU ma AXA Asistance:
Axa nie wyklucza covid
Pelne ubezpieczenie na 100tys euro w zasadzie na wszystko wyliczylo nam za 3 osoby 190zl
firemantom napisał(a):JoankaUK napisał(a):Marianos napisał(a):Taki zapis w OWU ma AXA Asistance:
Axa nie wyklucza covid
Dziwne... Mi na 3 osoby wylicza ponad 300zl
Marianos napisał(a):okazuje się że leczenie obejmuje jak najbardziej, ale już transportu do domu w razie takiej potrzeby nie obejmuje. Rozmawiałem później z konsultantem z Generali i dostałem informację że u nich ubezpieczenie obejmuje również transport do domu osoby chorej na covid 19 w razie takiej potrzeby.
stachan napisał(a):Jeżeli będziesz po udarze, złamaniu lub innym urazie, wymagający wspomagania respiratorem, to wtedy konieczny jest transport sanitarny. Może być drogowy lub lotniczy - wszystko zależy de facto od sumy i zakresu ubezpieczenia. W takiej sytuacji należy również zwrócić uwagę na dostępność opcji "kierowca zastępczy", o ile oczywiście nie ma nikogo z twoich bliskich, który mógłby zastąpić Ciebie za kółkiem.
Powiedz za jaki okres i jakie są sumy ubezpieczeń na różne zdarzenia, bo to też jest często ważne np. odpowiedzialność cywilna, transport zwłok , akcje poszukiwawcze - do ilu koszt itp. Dodatkowo czy obejmuje posiadanie chorób przewlekłych, bo ja bez tego nigdy nie kupuje ubezpieczenia.
Rok temu dałem ok. 539 zł za 4 osoby (2+2) za okres od 15.07 do 1.08 w genrali (koszt leczenia 500 tys, OC 200 tys.)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne