majeczka napisał(a)::D Do tej pory przeważnie ubezpieczaliśmy się w PZU, w tym roku w AXA, wariant Multitravel Basic.
Obejmował KL 100 000 EUR, NW 4000 EUR, Bagaż 400 EUR, OC 50 000 EUR.
Ubezpieczenie na okres 2 tygodni dla dwóch osób, wyniosło nas ponad 150 pln. Dodatkowo, oczywiście zabieraliśmy ze sobą karty EKUZ. Okazało się, że były nam, a w zasadzie mojemu mężowi ostatnio bardzo przydatne. Trzy razy wymagał, co drugi dzień, podania zastrzyków w miejscowym ambulatorium, prawdopodobnie były to sterydy /zapalenie korzonków/.
U Doma Zdravlja zazwyczaj radi Hitna Pomoć, jest ona czynna 24h, właśnie tam nas skierowano.
Na dzień dobry, pytano tylko o EKUZ,
viltob08 napisał(a):D@rek napisał(a):Ja wybrałem AIG, z dodatkowym kodem rabatowym wyszło 117zł na 14 dni za 4 osoby
Od kilku lat wybieramy to ubezpieczenie
- 4 osoby , koszt na 16 dni 134,00
- KL 50.000euro
i wszystko inne, co potrzebne
Polecam
viltob08 napisał(a):Polecam
kleeberg napisał(a):viltob08 napisał(a):D@rek napisał(a):Ja wybrałem AIG, z dodatkowym kodem rabatowym wyszło 117zł na 14 dni za 4 osoby
Od kilku lat wybieramy to ubezpieczenie
- 4 osoby , koszt na 16 dni 134,00
- KL 50.000euro
i wszystko inne, co potrzebne
Polecam
Składka za ubezpieczenie naprawdę nieduża.
Możesz powiedzieć co zawiera wszystko inne, co potrzebne ?viltob08 napisał(a):Polecam
Polecasz dlatego że tanio, czy może dlatego, że korzystaliście z ich pomocy ?
Na te pytania znajdziesz odpowiedz przeglądając np. konkretną ofertę ubezpieczenia i zawartego w niej cennika. Zależy chociażby od ilości osób ubezpieczanych, czy te osoby są rodziną (polisa rodzinna) itd. Ubezpieczenie załatwisz na stronie ubezpieczyciela, w biurze lub u agenta.SylwiaSz85 napisał(a):Witam ... jaki jest koszt ubezpieczenia, od czego on zależy i gdzie załatwiać ?
Nie. Karta ekuz to odrębna (niezależna od w/w ubezpieczenia), darmowa karta załatwiana w biurach NFZ-tu.SylwiaSz85 napisał(a):Witam ...Czy chodzi tu o kartę EKUZ ?
majeczka napisał(a):Do tej pory przeważnie ubezpieczaliśmy się w PZU, w tym roku w AXA, wariant Multitravel Basic.
Obejmował KL 100 000 EUR, NW 4000 EUR, Bagaż 400 EUR, OC 50 000 EUR.
Ubezpieczenie na okres 2 tygodni dla dwóch osób, wyniosło nas ponad 150 pln.