Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dodatkowe 40 km autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.11.2008 13:32

witaj Popiel, był nawet na zlocie firlejowskim tylko padła nam sieć na miesiąc, byliśmy bez netu a potem nie dopatrzyliśmy że trzeba się było im, kotom zalogować na forum . To chłopak mojej córci, stoi na zdjęciu na chrzcie :D :D , woda jadrańska na chrzcie mu smakowała..... :D :D :D
p.s. żona już tam była, pozdrawiam.
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 01.11.2008 13:55

Janusz Bajcer napisał(a):
Marcin29 napisał(a):W NORMALNYM kraju pewni ludzie za to co zrobili wisieliby na sznurze...a u nas... :cry:

Nie wiem o jakich pewnych ludziach piszesz i co Oni zrobili oraz jaki to jest konkretnie NORMALNY kraj gdzie ludzie wiszą na sznurze :?: :?: 8O

Jak dla mnie normalny kraj to kraj prawa i ODPOWIEDZIALNOŚCI za dokonane przewinienia.wiele jest takich krajów, natomiast zakaz kary śmierci doprowadził do zdziczenia obyczajów.
Mam nadzieję, że zostanie przywrócona.

podam przykład budowy A4 i rozbudowy lotniska Rzeszów-Jasionka.Te dwie inwestycje pozwoliłyby temu regionowi na rozwój...zwłaszcza to drugie zostało ostatnio ze smakiem zablokowane.I tego powinno sie skazać za działanie na szkodę milionów ludzi...
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.11.2008 13:59

Dziś na pewnych odcinkach jechałem wolno jak po zjeździe z autocesty w Zadvarje. I to nie przez korki. Tylko na zjeździe na Jadrankę patrzyłem w bok, a teraz pod koła.
Pozdraviam lubelski :wink:
krzysztofR
Autostopowicz
drogi, dojazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztofR » 02.11.2008 08:51

alessandro i lubelski, czy to jest dyskusja na temat stanu polskich dróg?
Użytkownik usunięty
Re: drogi, dojazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2008 09:19

krzysztofR napisał(a):alessandro i lubelski, czy to jest dyskusja na temat stanu polskich dróg?

to jest rozwinięcie tematu "dodatkowe 40 km autostrady", chciałbym taki post zobaczyć odnośnie polskich dróg. Nie sposób jest rozmawiać o drogach polskich jak się czyta taki tytuł. Jeśli byłeś krzysztofieR w Chorwacji to się nie dziw......
krzysztofR
Autostopowicz
dodatkowe 40 km autostrady

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztofR » 02.11.2008 09:56

W Polsce też mamy miłe chwile, jak np. obwodnica Garwolina , Lubartowa, czy bliżej mnie Gorzowa, a niedługo zapewne Nowej Soli. Te w Chorwacji też cieszą. Poza remontowanymi lub zamkniętymi zjazdami w Rjece gdzie zabłądziłem. Pozdro
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.11.2008 19:39

krzysztofR napisał(a):W Polsce też mamy miłe chwile, jak np. obwodnica Garwolina , Lubartowa, czy bliżej mnie Gorzowa, a niedługo zapewne Nowej Soli. Te w Chorwacji też cieszą. Poza remontowanymi lub zamkniętymi zjazdami w Rjece gdzie zabłądziłem. Pozdro

Na tym forum, w dobrym tonie jest deprecjonować wszystko, co nie-chorwackie :twisted:

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2008 21:22

Rafał to Ty zamieściłeś 29.10 link do chorwackiej strony z budowy autostrad. Dużo swego czasu jeździłem turystycznie po Polsce. Bieszczady z brodami wodnymi po przejechaniu których suszyliśmy samochody bo woda wlewała się przez progi, przełęcz Żebrak i wiele innych dróg które nieraz kończyły się na pięknych , dzikich łąkach. Ale to był mój wybór jazdy bezdrożami, nierzadko polnymi dróżkami. A to jest zasadnicza różnica kiedy jadę na urlop czy poruszam się po kraju w innych celach. Jednak jeśli w samym centrum kraju istnieje i funkcjonuje taka droga jak np. między Kosowem Lackim a Małkinią (niedaleko obozu zagłady Treblinka) czy choćby drogi w moim kochanym lubelskim województwie no to wybacz. Obwodnica garwolińska??? a co dalej za nią??? S....., malaria i korniki ze słynnym rondem w Kołbieli. A może tak na Poznań??? Przykłady można mnożyć, 40-to milionowy kraj, płaski jak deska i co.........Obejrzałem cały materiał w linku który podałeś, wiadukty, tunele .....ech szkoda gadać.
pozdrawiam Andrzej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2008 09:11

krzysztofR napisał(a):alessandro i lubelski, czy to jest dyskusja na temat stanu polskich dróg?

A masz jakiekolwiek przeciwskazania do tego byśmy porozmawiali o stanie polskich dróg ??? Co to w ogóle za pytanie ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.11.2008 12:24

Stan polskich dróg - wizja przyszłości - Zakopianka rok 2050

Obrazek

:wink: :lol: :lol:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.11.2008 12:32

Janusz Bajcer napisał(a):Stan polskich dróg - wizja przyszłości - Zakopianka rok 2050

............................................

:wink: :lol: :lol:

W sumie tak to może wyglądać, poza jednym szczegółem. W 2050 Zakopianka będzie miała po jednym pasie ruchu w każdą stronę.
Górale będą górą!!!

Pozdrawiam
Rafał
Ostatnio edytowano 03.11.2008 14:48 przez asikx, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2008 12:37

A jesli mielibyśmy w takich warunkach jeździc do Cro ??? Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.11.2008 12:51

asikx napisał(a):W sumie tak to może wyglądać, poza jednym szczegółem. W 2050 Zakopianka będzie miała po jednym pasie ruchu w każdą stronę.
Górale będą górą!!!
Pozdrawiam
Rafał

Dokładnie to samo chciałem napisać-sprawy sądowe ciągną się w nieskończoność-poza tym zmiany koncepcji z każdym nowym rozdaniem wyborczym itp.
Podejrzewam, ze zdjęcie też nie ilustruje normalnej sytuacji. Coś musiało się wydarzyć. Na codzień te 10 pasów jedzie płynnie.
Panie Januszu - ilustracja wybrana tendencyjnie.

Pozdrawiam
Jacek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.11.2008 13:46

JacYamaha napisał(a):Panie Januszu - ilustracja wybrana tendencyjnie.

Pozdrawiam
Jacek

Bardziej "humorystycznie niż tendencyjnie :wink: :lol:

Zamiast takiej drogi jak na zdjęciu - może będzie tunel

Chyba, że górale znowu coś innego wymyślą (ale co , to sam nie wiem :roll:)
Ostatnio edytowano 03.11.2008 14:56 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2008 14:49

alessandro1977 napisał(a):

A masz jakiekolwiek przeciwskazania do tego byśmy porozmawiali o stanie polskich dróg ??? Co to w ogóle za pytanie ???

dzięki za poparcie :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

dodatkowe 40 km autostrady - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone