Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dodatkowe 40 km autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2008 09:52

Blums napisał(a):W Polsce nie będzie autostrad z prawdziwego zdarzenia nawet za 15 lat, poziom korupcji przekracza wszystkie możliwe granice , jak w takiej sytuacji można mówić o budowie autostrady, przykład remontu drogi nr E4-40 pracują od 8 do 15 w porywach do 16. a w Chorwacji :?: praktycznie 24h na dobę i co tu porównywać.

no właśnie w tamtym tygodniu "Uwaga" na Polsacie . jeden redaktor jechał przez Polskę a drugi z Belgii do granicy niemieckiej, pokazywali robotników budujących w Polsce drogi he he kupa śmiechu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2008 09:56

lubelski napisał(a):
Blums napisał(a):W Polsce nie będzie autostrad z prawdziwego zdarzenia nawet za 15 lat, poziom korupcji przekracza wszystkie możliwe granice , jak w takiej sytuacji można mówić o budowie autostrady, przykład remontu drogi nr E4-40 pracują od 8 do 15 w porywach do 16. a w Chorwacji :?: praktycznie 24h na dobę i co tu porównywać.

no właśnie w tamtym tygodniu "Uwaga" na Polsacie . jeden redaktor jechał przez Polskę a drugi z Belgii do granicy niemieckiej, pokazywali robotników budujących w Polsce drogi he he kupa śmiechu

Jak wracałem z Cro w tym roku to mój wzrok przykuli pracownicy, którzy pracują przy drogach zaraz przy granicy ze Słowenią...zasuwają aż miło...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2008 10:20

alessandro1977 napisał(a): Jak wracałem z Cro w tym roku to mój wzrok przykuli pracownicy, którzy pracują przy drogach zaraz przy granicy ze Słowenią...zasuwają aż miło...

gdzieś 100 km przed Rijeką godzina po 19 a tam pracują przy budowie drugiej nitki tunelu..... a teraz historia z Lublina. Mostek długości 30 metrów na Bystrzycy wyłączony z ruchu na prawie 3/4 roku, korki jak licho, aż strach pomyśleć jak się za drugą stronę wezmą. I dlatego chorwaci mają co mają czyli piękne drogi
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 27.10.2008 10:40

asikx napisał(a):
Blums napisał(a):

Co ma poziom korupcji do obecnego stanu zaawansowania budowy autostrad?

a właśnie ten termin to - ot tak sobie jest taki długi, ile km jedziemy polskimi drogami na nasze wakacje - chyba mniej niż chorwackimi :) choć nie zawsze :roll:
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 28.10.2008 12:57

Taaaak :wink: to wytłumacz mi dlaczego do Barwinka 400 km jadę 6 godz. i tyle samo od Barwinka do granicy z Cro tylko że 600 km :mrgreen: ( z jazdą przez Budapeszt :wink: )[/quote]

Lublin-Barwinek 3,30 wcale nie gnajac.czy to jest duzo??
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 28.10.2008 13:02

Janusz-tak to pewnie prawda co piszesz.Prawdą jest też że obecni zamiast zabrać się do roboty dbają jedynie o słupki poparcia.
Dlatego w tym kraju nie przewiduję poprawy, chyba że znajdzie się w kraju drugi Piłsudski i twardą reką zrobi porządek w tym cyrku...

W NORMALNYM kraju pewni ludzie za to co zrobili wisieliby na sznurze...a u nas... :cry:
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 28.10.2008 13:06

a u nas mądrzy ludzie uwierzą w cuda że tak ma być.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2008 13:07

Marcin29 napisał(a):W NORMALNYM kraju pewni ludzie za to co zrobili wisieliby na sznurze...a u nas... :cry:

Nie wiem o jakich pewnych ludziach piszesz i co Oni zrobili oraz jaki to jest konkretnie NORMALNY kraj gdzie ludzie wiszą na sznurze :?: :?: 8O
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 28.10.2008 13:41

Lublin-Barwinek 3,30 wcale nie gnajac.czy to jest duzo??

Na 200 parę km :wink: 3,5 godziny to jest szybko 8O 8O
nie wydaje mnie się... :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 13:56

Natomiast moje zdanie jest takie. Nie wiem też o jakich ludziach pisał Marcin29 wiem natomiast jedno. Ze jest kraj w Europie który wybrałem sobie na cel mojego drugiego wyjazdu, że są tam bezpieczne drogi, piękne widoki i znienacka nie wyjedzie mi na drogę nieoświetlony,prowadzony przez pijanego traktorzystę traktor. Jestem pod wrażeniem dróg i tempa ich budowy w Chorwacji. I to by było na tyle (jak mawiał prof Stanisławski)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 14:06

lubelski napisał(a):Natomiast moje zdanie jest takie. Nie wiem też o jakich ludziach pisał Marcin29 wiem natomiast jedno. Ze jest kraj w Europie który wybrałem sobie na cel mojego drugiego wyjazdu, że są tam bezpieczne drogi, piękne widoki i znienacka nie wyjedzie mi na drogę nieoświetlony,prowadzony przez pijanego traktorzystę traktor. Jestem pod wrażeniem dróg i tempa ich budowy w Chorwacji. I to by było na tyle (jak mawiał prof Stanisławski)

A do tego miejsca parkingowe razem z całym zapleczem jak WC, gastronomia czy stacja benzynowa...niech ktoś mi choć jedną taką pokaże na autostradzie A4...aby zatankować - trzeba zjechać z autostrady, zjeść nie ma gdzie za bardzo a parkingi są szare i ciasne...ewentualnie za Wrocławiem w stronę Krakowa juz lepiej sytuacja wygląda ale tylko z parkingami, które są nawet ciekawe i przyjemne a do tego już można gdzieś zjeść...odcinek : Wrocław - Olszyna to lipa pod tym względem...
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 29.10.2008 19:26

Popatrzcie na TO.

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2008 19:45

asikx napisał(a):Popatrzcie na TO.

Pozdrawiam
Rafał

obejrzałem i nie wiem nawet co napisać..........,każdy to powinien zobaczyć a potem zabierać głos na forum "drogowym"
MisticX
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MisticX » 01.11.2008 11:25

no u nas takich autostrad nie będzie za 300lat :lol: :lol: albo i więcej ;) albo i będą bo będziemy importować je np. z Chorwacji a oni nowe bedą kładli :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.11.2008 12:36

MisticX napisał(a):będziemy importować je np. z Chorwacji a oni nowe bedą kładli :)

Sam import nie wystarczy! Jeszcze Chorwaci by musieli je budować. Nie pomijajmy podłoża i budulca.

:arrow: Środek dnia, budowa brogi (okolice Grójca), kopią jakąś dziurę, obok stoi koparka.
Jest kierownik, który bacznie patrzy - jedna ręka w kieszeni gra w bilarda, druga pięknie gestykuluje... jeden zaiwania szpadlem, dwóch opierając się o łopatę sprawdza wytrzymałość trzonka. Ciekawe, który zarobi najwięcej???

Chłopaki nie jest tak źle! Spory odcinek blisko mnie zrobili w jeden dzień!
Wylali kilka wiader smoły i nasypali tyle kamyczka, że "jak człowiek zaiwania po tym 130km/h (jak w Cro) to aż szyby pękają z tej prędkości" i każdy pięknie i spokojnie chwali drogowców, że się zmiłowali i coś zrobili piękną, kwiecistą polszczyzną!!!" :x

:idea: Ciekawostka :?:
Dlaczego jadąc do Cro przez Austrię na Wiedeń, Grażyna (GPS) mi ciągle mówiła - jesteś poza trasą, wyznaczam nową, a mapa pokazywała, że jadę po polu!? (automapa5 całkiem świeża)
Odpowiedź. Bo inni jak budują autostradę na bazie starej drogi, to zrobią tymczasową o jakiej my marzymy.
U nas sznur jedzie nowo oddanym jednym pasem i nim skończy się remont drugiego ten pierwszy ma już koleiny, że puszczamy kierownicę i kładziemy się spać :evil:

MisticX a tu byłeś? Pozdrav :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

dodatkowe 40 km autostrady - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone