Marek40 napisał(a):Wracaliśmy w zeszłym roku z Piasaka we wtorek i środę bo spaliśmy w Jeziorach Plitwickich to nie staliśmy w korkach ani w tunelach ani na bramkach . Ale nie każdy może jechać nie w sobotę kiedy są największe kroki . Jechałem do Dubrownika i widziałem jak idzie dalej robota przy autostradzie . Jestem tylko ciekaw jak przejdą przez Bośnię
skee napisał(a):Leon napisał(a):Witam kochane Polki i Polakow,
Do konca roku bendzie ukonczone nastepnich 40 km autostradi do Dubrownika. Oprucz tego konczy sie tez droga szibkiego ruchu (10 km) od Ploč do autosrady. Kiedy te odcinky benda odane do urzytku jednak zalezy od politikow
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page ... 16006.html
Mam prośbę o konkretne daty, Leon: kiedy otwarty zostanie kolejny 'kawałek' za Sestenovacem w kierunku Dubrovnika, a także kiedy otworzą ekspresówkę od zjazdu z autostrady do portu w Ploce? Jeśli przed latem 2009, to nie posiadam się z radości. W Ploce mam prom na Peljesac - rozwiązanie wydaje się być idealne...
Pozdrav.
Dr Seselj napisał(a):Marek40 napisał(a):Wracaliśmy w zeszłym roku z Piasaka we wtorek i środę bo spaliśmy w Jeziorach Plitwickich to nie staliśmy w korkach ani w tunelach ani na bramkach . Ale nie każdy może jechać nie w sobotę kiedy są największe kroki . Jechałem do Dubrownika i widziałem jak idzie dalej robota przy autostradzie . Jestem tylko ciekaw jak przejdą przez Bośnię
Trasa będzie omijać terytorium BiH. Za Ploce poprowadzi ona mostem na Peljesac i dalej drogą ekspresową przez ten półwysep do Dubrownika i granicy czarnogórskiej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi