Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dodatkowe 40 km autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 03.01.2009 18:55

Wracaliśmy w zeszłym roku z Piasaka we wtorek i środę bo spaliśmy w Jeziorach Plitwickich to nie staliśmy w korkach ani w tunelach ani na bramkach . Ale nie każdy może jechać nie w sobotę kiedy są największe kroki . Jechałem do Dubrownika i widziałem jak idzie dalej robota przy autostradzie . Jestem tylko ciekaw jak przejdą przez Bośnię
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 04.01.2009 12:03

Jechał ktoś może odcinkiem od Ravca ( obecnego zakończenia autostrady ) do Ploce ? Ciekawi mnie natężenie ruchu na tym odcinku ? Napewno w zeszłym sezonie było mniejsze niż będzie w obecnym.
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 07.01.2009 10:37

Marek40 napisał(a):Wracaliśmy w zeszłym roku z Piasaka we wtorek i środę bo spaliśmy w Jeziorach Plitwickich to nie staliśmy w korkach ani w tunelach ani na bramkach . Ale nie każdy może jechać nie w sobotę kiedy są największe kroki . Jechałem do Dubrownika i widziałem jak idzie dalej robota przy autostradzie . Jestem tylko ciekaw jak przejdą przez Bośnię

Trasa będzie omijać terytorium BiH. Za Ploce poprowadzi ona mostem na Peljesac i dalej drogą ekspresową przez ten półwysep do Dubrownika i granicy czarnogórskiej.
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 07.01.2009 10:48

skee napisał(a):
Leon napisał(a):Witam kochane Polki i Polakow,
Do konca roku bendzie ukonczone nastepnich 40 km autostradi do Dubrownika. Oprucz tego konczy sie tez droga szibkiego ruchu (10 km) od Ploč do autosrady. Kiedy te odcinky benda odane do urzytku jednak zalezy od politikow
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page ... 16006.html

Mam prośbę o konkretne daty, Leon: kiedy otwarty zostanie kolejny 'kawałek' za Sestenovacem w kierunku Dubrovnika, a także kiedy otworzą ekspresówkę od zjazdu z autostrady do portu w Ploce? Jeśli przed latem 2009, to nie posiadam się z radości. W Ploce mam prom na Peljesac - rozwiązanie wydaje się być idealne...
Pozdrav.

Czasem, zanim zada się pytanie, warto spojrzeć np. 3 posty wyżej, gdzie zamieściłem już informację o otwarciu nowego odcinka autostrady za Sestanovac.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.01.2009 10:52

Janusz Bajcer napisał(a):Obrazek

Tunel jest drążony planowane zakończenie w 2010 roku.

Roboty widać ze świętego Jurka :) Drugi taki tunel ma być do Drvenika...
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 14.01.2009 15:06

Dr Seselj napisał(a):
Marek40 napisał(a):Wracaliśmy w zeszłym roku z Piasaka we wtorek i środę bo spaliśmy w Jeziorach Plitwickich to nie staliśmy w korkach ani w tunelach ani na bramkach . Ale nie każdy może jechać nie w sobotę kiedy są największe kroki . Jechałem do Dubrownika i widziałem jak idzie dalej robota przy autostradzie . Jestem tylko ciekaw jak przejdą przez Bośnię

Trasa będzie omijać terytorium BiH. Za Ploce poprowadzi ona mostem na Peljesac i dalej drogą ekspresową przez ten półwysep do Dubrownika i granicy czarnogórskiej.

Witam. Byłem tochę zaskoczony jak to przeczytałem że na Peljesacu będzie "ekspresówka" tutaj dodaje linka z projektem http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2007/11/15/autoceste-dubrovnik.jpg
Swoją drogą trochę szkoda pruć ten półwysep i budować taką trasę. Przez to Peljesac straci swoją niepowtarzalność i urok. Stanie się bardziej komercyjny - jak północna Chorwacja :?
mariusz_dw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_dw » 17.01.2009 19:11

22. prosinca 2008.

OTVORENA JE NOVA DIONICA NA A1, OD ŠESTANOVCA DO RAVČE

22. prosinca 2008. g. u 12 sati održana je svečanost otvorenja dionica Šestanovac – Zagvozd – Ravča autoceste A1 Zagreb – Split - Dubrovnik i dionice ČCP Karamatići – Čvor Čeveljuša spojne ceste čvor Ploče – Luka Ploče, autoceste A10 granica BIH – Ploče. Dionicu je svečano pustio u promet Premijer Republike Hrvatske Dr. Sc. Ivo Sanader, a za sav promet otvorena je od 17,00 sati

Jak widać do Ravča już się jeździ, a na potwierdzenie http://www.hac.hr/?task=ces&stask=2
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 19.01.2009 11:01

Jeździ się już od miesiąca. Na poprzedniej stronie zamieściałem o tym komunikat.
Po co zaśmiecać forum tymi samymi wiadomościami.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 22.01.2009 10:37

Parę fotografii z autostrady A1 w zimowej scenerii: KLIK

Pozdrawiam
Rafał
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.01.2009 13:34

ehhh, a u nas rewelacja konstrukcyjna bo tunel drążą w skale i na koniec roku ma być wielkie otwarcie...
banatom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banatom » 08.02.2009 12:23

asikx napisał(a):Parę fotografii z autostrady A1 w zimowej scenerii: KLIK

Pozdrawiam
Rafał

Super fotki
Pytanko mam :)
Do Tucepi gdzie najlepiej zjechać ?
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 08.02.2009 13:57

W Sestanovac.
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 13.02.2009 14:22

Znalazłem fajną fotkę - projekt połączenia stałego lądu i płw. Peljesać.
Poniżej link (nie wrzucałem bezpośrednio bo się strona rozjeżdża):
http://i104.photobucket.com/albums/m197/ppero2/Peljeac1.jpg
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2009 16:25

Lubuszanin napisał(a):W Sestanovac.

Ja bym sobie nie odmówił przyjemności jazdy drogą Kozica - Makarska :) No i lepiej chyba autocesta niż Jadranką... :)
Pozdrav.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 13.02.2009 16:32

A coż to za odcinek Kozica-Makarska? Myślałem, że zjeżdżamy na Zadrvarje i dalej Brela...itd?
PS
A już mam, to droga od południa zapewne ;)? Ale autocesty, to ja tam nie widzę.Raczej wygląda mi na normalną drogę.
Ostatnio edytowano 13.02.2009 16:42 przez Lubuszanin, łącznie edytowano 3 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

dodatkowe 40 km autostrady - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone