Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatek do Gazety Wyborczej "Podróże Marzeń - Chorwacja

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 07.04.2007 20:33

krakuscity napisał(a):
Rysio napisał(a):
krakuscity napisał(a):
slapol napisał(a):czyli jestem do przodu 25 zeta....ma ktoś jakiś pomysł jak to zagospodarować :?: :lol:
Ja dodam 25zł i na zlocie idziemy do baru. :D

No to już mamy 75 zeta (to brzmi teraz trendy :wink: ) :D

Kto następny? :D

Co prawda ja przewodnik kupiłem ale chętnie do zrzutki przystapię, oczywiście jak załapię się na zlot. :papa:
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 07.04.2007 20:46

A ja jako miejscowy z przyjemnością ten bar wskażę ;-)
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 10.04.2007 09:58

Kupiłem bez oglądania...
ładnie wydany...to fakt...
ale jak zobaczę kolejne części jeśli takowe będą
...Bośnia, Serbia, Albania....to zastanowię sie dwa razy...

przeczytałem połowę...
- zdjęcia ładne..ale sam i wielu tu na forum robimy nie gorsze :D :D
- mapki z przed paru lat.. :( :( ..i nie zgadzam się że tak być może...
- zawartość merytoryczna...może być
- sposób pisania, tzw. pióro mi nie odpowiada...
jakoś tak spojrzenie autorów (a może tłumaczy)... na Hrvatską...mija się z tym co sam widzę i czuję... brakuje mi tam duszy słowiańskiej

ale przeczytam do końca...chociaż widzę że moje ulubione miejsca...bardzo po macoszemu potraktowano...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 10.04.2007 11:37

Bruno napisał(a):...chociaż widzę że moje ulubione miejsca...bardzo po macoszemu potraktowano...

... jak się tak chwilkę zastanowić ... to nawet dobrze ! :wink:
Jest szansa, że "Twoje ulubione miejsca" zostaną dłużej ... Twoje :oczko_usmiech:

P.S: jeszcze nie przeglądałam
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.04.2007 11:48

Miałem kupić ale zapomniałem, teraz już chyba po ptokach. W sumie bardziej chodziło o wartość sentymentalną, większość miejsc zna się na pamięć ;)
Z tej serii Michnika czekam najbardziej na Korsykę-ma być bodaj w sierpniu. Jaka by nie była jakościowo będzie to pierwszy polskojęzyczny przewodnik po tej wyspie.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 10.04.2007 13:03

Maciej napisał(a):Z tej serii Michnika czekam najbardziej na Korsykę-ma być bodaj w sierpniu. Jaka by nie była jakościowo będzie to pierwszy polskojęzyczny przewodnik po tej wyspie.

Obrazek
:wink:
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 10.04.2007 19:41

"Niezbyt rozbudowana sieć autostrad" (str. 257) - Polsce życzę podobnego braku rozwoju. Natomiast historia rzeczywiście wygląda zachęcająco, więc dzisiaj czytam do snu. Takiej obszernej w innych przewodnikach nie ma, chociaż dopiero zobaczę co w treści.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 11.04.2007 22:22

chesjowisz napisał(a):
Maciej napisał(a):Z tej serii Michnika czekam najbardziej na Korsykę-ma być bodaj w sierpniu. Jaka by nie była jakościowo będzie to pierwszy polskojęzyczny przewodnik po tej wyspie.

Obrazek

Tu coś więcej o tym przewodniku:
http://www.bezdroza.com/?page=shop/flyp ... newsletter
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 12.04.2007 07:50

chesjowisz napisał(a):

Obrazek

No dobra ale w zeszłym roku jeszcze nie było :wink:
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 13.04.2007 17:08

W przedmowie napisali, że to jest tłumaczenie z jakiegoś anglojęzycznego oryginału, więc słowiańskiej duszy nie oczekuj. Wydawnictwo musi być baaaardzo przeterminowane, bo ta autostrada do Karlovaca to wstyd ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2007 20:51

Dziebko podręcznik przestudiowałem i spieszę donieść, że w miarę przyzwoicie napisany. Nie zawiera wielu uogólnień, jak inne pozycje tzw. wakacyjne. Jade w kwietniu na weekend majowy, to stestuję, czy kilku kwestiach jest wiarygodny, czy pisany w knajpie przy rakiji lub winie z Peljesaca....
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 15.04.2007 17:11

Z tą mapą przesadzili ale w treści nie jest zdezaktualizowany . Choć gdy go przeglądałem to nie byłem w pełni usatysfakcjonowany
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 15.04.2007 17:43

Bez większych rewelacji, ale dość ładne, poprostu warto mieć na półce.
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 26.04.2007 13:46

Ten z "GW" to raczej spis treści ciekawych miejsc, a nie przewodnik pełną gebą.
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 26.04.2007 20:33

Kupiłam, przejrzałam, wiele zagadnień odnośnie historii. Jednak nie wiem czy przewodnik ten powalił mnie na kolana. Co do fotek, to ktoś tu miał rację, że ciekawsze znajdują się na forum…Fajny Dalmatyńczyk na stronie 187 :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Dodatek do Gazety Wyborczej "Podróże Marzeń - Chorwacja - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone