Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatek do Gazety Wyborczej "Podróże Marzeń - Chorwacja

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 07.04.2007 12:44

Dla nowicjuszy to dobra propozycja. Dla starej gwardii - lepiej kupić karlovacko za to :D

Pozdrav
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.04.2007 13:19

Janqes napisał(a):Dla nowicjuszy to dobra propozycja. Dla starej gwardii - lepiej kupić karlovacko za to :D

Pozdrav

Czyli, że niby dobrze, że na wieś nie dowieźli :?: :D no to z 6-7 szt za to będzie :lol:
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 07.04.2007 13:34

Ja też kupiłem i przeczytałem już wszystko o historii (najobszerniejsze opracowanie jesli chodzi o przewodniki). Mapy faktycznie mocno nieaktualne. Zdjęcia mogą być. Bardzo ładna sztywna oprawa. Myslę, że wart jest tych pieniędzy.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 07.04.2007 16:05

slapol napisał(a):Może niechcący popsułem radość z zakupu tym co wydanie nabyli :oops: :oops: ...ale jeśli to prawda o nieaktualnościach (a nie mam podstaw, żeby w Wasze wypowiedzi wątpić), to moim zdaniem...przegięli z tym dodatkiem :evil:...innymi słowy - jak autostrada tylko do Karlovaca....to oddajcie toto do kiosku... :wink: :lol:

A tam zaraz oddawać :wink: Potwierdzam ładne wydanie lecz mało akualności poza paroma informacjami na końcu.Dla kogoś kto nie był w Cro i chce się czegoś dowiedzieć o tym kraju to moim zdaniem super książeczka za małe pieniążki. :wink:
cichuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cichuu » 07.04.2007 16:58

ja jade pierwszy raz, wiec kazdy przewodnik jest dobry dla laika :)
i niestety nie moge polemizowac z stara chorwacka gwardia :D
zobaczymy jak to bedzie gdy juz bede na miejscu :D:D:D
T.o.m.a.s.z.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) T.o.m.a.s.z. » 07.04.2007 18:03

Na dzień dobry nieaktualna mapa (m in. bez autostrad).Historii i kultury czepiać się nie wypada, bo to się raczej szybko się nie zmienia, wiec jest .... aktualne, reszty jeszcze nie doczytałem. Wydanie ładne, twarde okładki ok. 280 stron, dużo zdjęć.
PS Do naszego kiosku przywieźli raptem 2 egzemplarze :(
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 07.04.2007 18:23

Nie przesadzajmy z tymi nieaktualnymi mapami - w przewodniku mapka jest po to, żeby delikwent wiedział gdzie jest jakie miasto. A do podróżowania kupuje się porządne mapy albo atlasy samochodowe.
Moim zdaniem warto kupić bo wydanie ładne a informacje dość aktualne - dział "Współczesność" kończy się informacją o rozpoczęciu negocjacji w 2005 roku w kwestii dołączenia cro do Unii Europejskiej.

PozdraV
J.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.04.2007 18:25

slapol napisał(a):czyli jestem do przodu 25 zeta....ma ktoś jakiś pomysł jak to zagospodarować :?: :lol:
Ja dodam 25zł i na zlocie idziemy do baru. :D
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 07.04.2007 18:48

Rysio napisał(a):
Janqes napisał(a):Dla nowicjuszy to dobra propozycja. Dla starej gwardii - lepiej kupić karlovacko za to :D

Pozdrav

Czyli, że niby dobrze, że na wieś nie dowieźli :?: :D no to z 6-7 szt za to będzie :lol:

dobrze :D

a może ktoś zeskanuje i wrzuci na serwer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 07.04.2007 18:53

Kupiłem - ładny albumik, troszkę textu i nic poza tym, ale jak za 25, to nie jest tak drogo.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 07.04.2007 19:37

Jacunio napisał(a):Nie przesadzajmy z tymi nieaktualnymi mapami - w przewodniku mapka jest po to, żeby delikwent wiedział gdzie jest jakie miasto. A do podróżowania kupuje się porządne mapy albo atlasy samochodowe.
Moim zdaniem warto kupić bo wydanie ładne a informacje dość aktualne - dział "Współczesność" kończy się informacją o rozpoczęciu negocjacji w 2005 roku w kwestii dołączenia cro do Unii Europejskiej.

PozdraV
J.

Popieram Twoje zdanie.
I dodam ,że jest dużo fajnych ciekawostek których nie ma w innych przewodnikach.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.04.2007 19:55

krakuscity napisał(a):
slapol napisał(a):czyli jestem do przodu 25 zeta....ma ktoś jakiś pomysł jak to zagospodarować :?: :lol:

No to już mamy 75 zeta (to brzmi teraz trendy :wink: ) :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.04.2007 20:07

Rysio napisał(a):
krakuscity napisał(a):

No to już mamy 75 zeta (to brzmi teraz trendy :wink: ) :D

Kto następny? :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 07.04.2007 20:14

U mnie na wieś dowieźli...trzy egzemplarze ale się załapałam na ostatni :wink:
Poza starymi danymi dotyczącymi autostrad, brakiem tanich linii lotniczych oraz innymi dość strasznymi :roll: szczególami moim zdaniem przewodnik jest warty wydania tych 25 złotych. Twarda oprawa, obszerna historia oraz ładne zdjęcia kuszą do zwiedzenia całej chorwacji.
Mi się przyda :D
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 07.04.2007 20:30

Popieram Madzia. Mam przewodnik Pascala, jest już bardzo przeterminowany-ceny w DM. Co do treści, to bardzo mało się pokrywają, więc dla mnie jest dużo nowych informacji. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Dodatek do Gazety Wyborczej "Podróże Marzeń - Chorwacja - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone