Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[b]Dobry camping dla rodziny z dziećmi 10-6 lat[/b]

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
korfu01
Croentuzjasta
[b]Dobry camping dla rodziny z dziećmi 10-6 lat[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 01.11.2007 21:57

Panowie i Panie wiem czytalem tego jest mnóstwo--głowa boli, ale mnie konkretnie chodzi o dobry caming dla rodziny z dziećmi 10-6 lat. Jedziemy pod namiot, potrzeba nam prądu a także nie za daleko do morza i z w miare " dużą" plażą -- niekoniecznie piaszczystą i dobrze by było zeby można było nie daleko coś zjeść. Wiem ze jesien ale przygotować się trzeba więc chcialem pociągąć ten temat bo zależy mi głównie na dzieciakach by to one miały frajdę. Oczywiście pasoawło by by cena nie była z najwyższej półki a może byc średnia. Proszę o porade cromaniaków którzy byli i tu i tam i mogą się wypowiedzieć , gdzie fajnie spędzić wakacje z dzieciakami. Za wszelkie podpowiedzi i rady dziekuję ze " świętego miasta".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.11.2007 22:12

Ja wprawdzie do "campingowców" się nie zaliczam ale......nie wiem czy znasz tą stronkę - tam masz wykaz kampów z podziałem na regiony HR, z podanymi stranomi www, cenami itp. niezbędnymi informacjami
Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.11.2007 00:18

Dobre kempingi z dużą plażą (i dodatkowo z basenami) znajdziesz na Istrii - tam niektóre kempingi to wioski turystyczne o pow od 20 ha do 80 ha.
Im dalej na południe kempingi też dobre, ale już nie tak duże. Na mniejszych kempingach jest mniej atrakcji dla dzieci, mają tylko morze, ale ono jest wszędzie. Jeśli chodzi o wyżywienie to na kempingach raczej wszyscy gotują sobie sami, bo restauracje są w okolicznych miasteczkach, a te na kempingach nie oferują urozmaiconego jedzenia. No i w restauracjach jest dość drogie jedzenie.
I pamiętaj, że droższy kemping oferuje lepsze warunki pobytu.
Napisz jaki region Chorwacji Cię interesuje, to podam kempingi na które warto się wybrać.
:papa:
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 03.11.2007 09:54

Cięzko powiedzieć mi jaki region, nigdy nie byłem jeszcze w Chorwacji i będzie to pierwsza podróż. Chciałbym jechac i wypocząć. Czytajac tysiące postów pogłubiłem sie wtym wszystkim. Dla tego chciałbym aby polecono mi taki, gdzie ktoś juz był ale z rodziną i był zadowolony. Każda propozycja będzie uwaznie przejżana. Jak znam żone zwraca uwagę na sanitariaty i w miare " dużą" plaże by człowiek na człowieku nie leżał i nie szedł 1km do plazy. Na polu czy campingu wcale nie muszą być rekreacje dla dzieci-- czas jakos im zagospodarujemy aha i dobrze by było by namiot na patelni nie stał a bylo troche cienia i to chyba wszystkie warunki jakie musiały by byc spełnione.

Czekam na dalsze wyjaśnienia
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 03.11.2007 10:17

Nie mam co prawda dzieci ale chyba mogę Ci polecić camping Kazela w Medulinie (Istria, niedaleko Puli). Camping jest bardzo duży, dobrze zacieniony, sanitariaty dość dobrze utrzymane, na miejscu szkółka surfingowa, nurkowanie, place zabaw, boiska sportowe, dyskoteka, supermarket (bardzo drogi), restauracje (jedzenie dość dobre ale rzeczywiście nie tanie), organizują też wycieczki w różne ciekawe miejsca. Jeśli chodzi o plażę to jest tam coś w rodzaju bardzo szerokiego trawnika (wzdłuż całej linii brzegowej), z którego jest bezpośrednie zejście do morza (dno kamieniste). Na terenie campu jest też aqua-park z kompleksem basenów. Camping ma niestety jeden mankament - w szczycie sezonu jest cholernie drogi (nie pamiętam teraz cen ale wiem, że zwaliły nas z nóg, my byliśmy we wrześniu i za 2 osoby, auto i namiot płaciliśmy ok 75 kun za dobę). Na samej Istrii jest co zobaczyć aczkolwiek turystycznie dużo ciekawsza wydaje się Dalmacja.
molzes
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) molzes » 03.11.2007 18:03

Ja w tym roku byłam na campingu Bijela Uvala koło Poreczu.
Warunki sanitarne dobre z plusem, duży plac zabaw dla dzieci,
jeden supermarket i sklepik, kilka restauracji i barów, warzywniaki, plaża kamienista na zmianę z betonowymi platformami rozciagająca się wzdłuż całego campu, dwa baseny.
Teren generalnie zalesiony.
W drugiej połowie sierpnia było dużo wolnych miejsc do "zasiedlenia".
Jestem z pobytu na campingu zadowolona. W przyszłym roku wybieram się z większą grupą, w której będą dzieci od 4 do 10 lat. Na pewno będą miały co robić.
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 05.11.2007 12:43

jedynie moge potwierdzic opinię molzes Bijala uvala to duży camp z przystania dla łódek, placem zabaw i dwoma basenami, czysta woda i kamienne tarasy do opalania, plaża dla "golasów" jak ich nazywa moja córa i sporo miejsca na spacerki , dużo zacienionego terenu na namioty i można zabrać zwierzaka domowego czasami zdarzy sie pies i na plaży. przez płot jest jeszcze bodajże zelena laguna ciut mniejszy camp. bardzo blisko do porec "samochodem" ;-) blisko . faje miejsce
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 07.11.2007 18:53

Mam jeszcze jedno pytanko -- nie mogę znależć cennika do kempingu Kozarica i czy obok tego cempingu są inne jak tak to prosze o linki i oczywiście ceny pobytu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2007 19:11

korfu01 napisał(a):...nie mogę znależć cennika do kempingu Kozarica....

szukajcie a znajdziecie :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2007 19:49

korfu01 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanko -- nie mogę znależć cennika do kempingu Kozarica i czy obok tego cempingu są inne jak tak to prosze o linki i oczywiście ceny pobytu

Niedaleko Kozaricy - ale jeszcze droższy
Tańszych szukaj w Biogradzie albo w Sveti Petar :papa:

Powrót do Kempingi