majkik75 napisał(a):Mmmmm Klify i te groty wyglądają super Liczę na jakieś wejście do pontonu i bliższe wpłynięcie w groty
pozdrawiam, Michał
Cierpliwości
majkik75 napisał(a):Mmmmm Klify i te groty wyglądają super Liczę na jakieś wejście do pontonu i bliższe wpłynięcie w groty
pozdrawiam, Michał
megidh napisał(a):Też na to liczę.
Kapitańska Baba napisał(a):Ta jaskinia jest bardzo znana – coś jak błękitna grota na Bisevo.
Więc czy my na pewno możemy tak po prostu stanąć?
Dlaczego grota nie jest zagrodzona?
I dlaczego nikt nie pobiera opłat za zwiedzanie?
Proste, to Grecja a nie Chorwacja.
Z tak pięknymi widokami po drodze czas płynie niepostrzeżenie. Dokładnie tak samo było z nami.Kapitańska Baba napisał(a):Nawet nie wiedzieć kiedy dopłynęliśmy do zatoki z błękitnymi jaskiniami.
Jeszcze niejedno Was w Grecji zadziwi. To jest kraj bardzo przyjazny turystom i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Gdy ostatnio coraz częściej trafiam na artykuły o protestach przeciwko turystom, organizowanych np. na Majorce, to zupełnie nie mam ochoty jechać w takie miejsca. To żadna przyjemność być gdzieś nieproszonym gościem . Ciekawe tylko, czy to się kiedyś nie odbije czkawką tym protestującym .Kapitańska Baba napisał(a):Zadziwia nas jedna rzecz.
Ta jaskinia jest bardzo znana – coś jak błękitna grota na Bisevo.
Więc czy my na pewno możemy tak po prostu stanąć?
Dlaczego grota nie jest zagrodzona?
I dlaczego nikt nie pobiera opłat za zwiedzanie?
Proste, to Grecja a nie Chorwacja.
Bystre oko Ani uratowało Was przed zderzeniem .Kapitańska Baba napisał(a):W pewnej chwili Ania która stała na dziobie krzyczy: skały pod wodą!!!!!
Wsteczny, ufff…. Nie uderzyliśmy….
Same atrakcje .Kapitańska Baba napisał(a):I w tym momencie Ewa woła: o, dron nam spadł na pokład!!!
Faktycznie miał sporo szczęścia i wcale mu się nie dziwię, że się uśmiechał. Ja na wyspie Kos straciłam moją ulubioną kamerę, bo zalała mi ją na plaży fala, którą na morzu wywołał przepływający prom, więc wiem, jaki to jest ból.Kapitańska Baba napisał(a):Właściciel drona pobladł w momencie upadku ale zaraz podpłynął pontonem i z uśmiechem go odebrał.
Miał wybitne szczęście bo w tym tłoku, zamieszaniu to cud, że dron spadł do nas a nie 10 cm dalej do wody.
Ależ jestem ciekawa, jak błękitna grota wygląda z poziomu pontonu. Ja ją oglądałam z poziomu sporego statku wycieczkowego.Kapitańska Baba napisał(a):W takim razie my zrzucamy ponton i płyniemy odreagować stresy.
"piekara114"]Wiedziałam, że tego miejsca nie odpuścicie
I to jest ogromny plus Grecji. Do tego wspaniałe zabytki (nie tylko klasy zero), super jedzenie, różnorodne plaże i przestrzeń, przestrzeń..... I jak tu się nie zakochać
"megidh"] Z tak pięknymi widokami po drodze czas płynie niepostrzeżenie. Dokładnie tak samo było z nami.
Jeszcze niejedno Was w Grecji zadziwi. To jest kraj bardzo przyjazny turystom i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Gdy ostatnio coraz częściej trafiam na artykuły o protestach przeciwko turystom, organizowanych np. na Majorce, to zupełnie nie mam ochoty jechać w takie miejsca. To żadna przyjemność być gdzieś nieproszonym gościem . Ciekawe tylko, czy to się kiedyś nie odbije czkawką tym protestującym .
"Kapitańska Baba"] Bystre oko Ani uratowało Was przed zderzeniem .
Faktycznie miał sporo szczęścia i wcale mu się nie dziwię, że się uśmiechał. Ja na wyspie Kos straciłam moją ulubioną kamerę, bo zalała mi ją na plaży fala, którą na morzu wywołał przepływający prom, więc wiem, jaki to jest ból.
Ależ jestem ciekawa, jak błękitna grota wygląda z poziomu pontonu. Ja ją oglądałam z poziomu sporego statku wycieczkowego.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Bo z tą błękitną grotą na Biševie to jest przegięcie.
piotrf napisał(a):Powtórzę się ( zapewne nie ostatni raz ) , ale napiszę że te klify , jaskinie , groty i plaże są piękne
Tą błękitną zapisuję jako cel na SUPie
Pozdrawiam
Piotr