napisał(a) piotrf » 29.10.2024 18:44
Zaległości odrobione
Sporo Korfu na forum , u Gosi na lądzie , u Ciebie od strony morza - piękne klify , urocze małe plaże , groty i jaskinie dostępne od strony wody i zieloności . . .
wiola2012 napisał(a):Jeśli ktoś poznał Grecję trochę dalszą, nie tylko Riwierę Olimpijską (chociaż i tam bywa pięknie), to wpadnie jak "śliwka w kompot"
. Winko, uśmiech, uczynność mieszkańców, widoki, klimat ... mam nadzieję, że to się nigdy nie zmieni.
Również mam taką nadzieję , bo jeszcze kilka greckich wyjazdów przed nami w tym również na Korfu , które zaledwie liznęliśmy
wiola2012 napisał(a):Saranda to duże miasto, prawie nowe, podobnie jak całe albańskie wybrzeże, nie ma klimatycznej starówki. Jest popyt na wakacyjne apartamenty, to wakacyjne apartamenty rosną tam jak grzyby po deszczu, praktycznie przy plaży. Ja bym nie chciała tam spędzać wakacji, podobnie jak w Durres. To trochę tak jak w Złotych Piaskach.
piekara114 napisał(a):Albanię tylko lizneliśmy...w Ksamil...i dużo planowania za mną....i mam takie same spostrzeżenia... Ale to co dalej od wybrzeża, i Sarandy i Ksamila jest warte odwiedzenia...
maslinka napisał(a):Saranda może nie prezentuje się zbyt ładnie, ale takie budownictwo to niestety często standard, choćby na hiszpańskim wybrzeżu
Na niemal każdym innym też . Widać takie jest zapotrzebowanie , sześć lat temu spędziliśmy część ( tą "leniwą"
) urlopu w Sarandzie i nie zrobiła ona na nas złego wrażenia . Najlepiej sprawdzić samemu .
Kapitańska Baba napisał(a):U nas marne szanse na odwiedzenie tego kraju choć wiadomo - nigdy nie mówię nigdy
U nas przeciwnie , są plany na najbliższy długi urlop
Pozdrawiam
Piotr