Marek_32 napisał(a)::D
Wybieram się z rodziną pierwszy raz do Chorwacji. Chcemy zwiedzić okolice Baski Vody moze Makarska. Prosze o radę. Poszukuje spokojnej okolicy. Bez zgiełku miasta.
Marek
fokstrot napisał(a):ludzie czy wy macie problem z czytaniem?Leży ona w odleglosci 5km do Baska Voda i 6 km Makarska.
Mariusz_M napisał(a):Ludzie... człowiek pierwszy raz do chorwacji, a Wy już po nim niezła jazdę odwalacie. Pojedzie.. wróci... i już potem będzie wiedział.
Najogólniej od Splitu na południe Chorwacji leci droga praktycznie (miejscami faktycznie) brzegiem morza. Jadać nią od Splita dojedziesz do Baski Vody, następnie jest Promanja, potem Makaraska. Nie zgubisz się.
Marek_32 napisał(a):Gdzie spokojniej? Baska czy Promajna? Chce rezerwować przez neta pokoje czy warto? czy znajde coś na miejscu bez problemu np. w Promajna? jak z jedzeniem jeść w knajpie czy gotować samemu?
prosze o rade.
Marek
adam_cro napisał(a):Marek_32 napisał(a):Gdzie spokojniej? Baska czy Promajna? Chce rezerwować przez neta pokoje czy warto? czy znajde coś na miejscu bez problemu np. w Promajna? jak z jedzeniem jeść w knajpie czy gotować samemu?
prosze o rade.
Marek
Marek ty się nie obrażaj! pisałem w pierwszym poście jakie są odległości!
Bylem i tam i tam, wydaje mi się, że spokojniej i przytulniej w Promajna.
Nawet mam namiar na super apartamenty. 3 m od wody. ale to na majla.
Pewnie bym tam pojechal w tym roku, ale chcę trochę pozwiedzać na mojej "łajbie". W tej chwili jest tam sporo moich znajomych z polecenia, są zadowoleni.
pozdrav
adam_cro
Marek_32 napisał(a):adam_cro napisał(a):Marek_32 napisał(a):Gdzie spokojniej? Baska czy Promajna? Chce rezerwować przez neta pokoje czy warto? czy znajde coś na miejscu bez problemu np. w Promajna? jak z jedzeniem jeść w knajpie czy gotować samemu?
prosze o rade.
Marek
Marek ty się nie obrażaj! pisałem w pierwszym poście jakie są odległości!
Bylem i tam i tam, wydaje mi się, że spokojniej i przytulniej w Promajna.
Nawet mam namiar na super apartamenty. 3 m od wody. ale to na majla.
Pewnie bym tam pojechal w tym roku, ale chcę trochę pozwiedzać na mojej "łajbie". W tej chwili jest tam sporo moich znajomych z polecenia, są zadowoleni.
pozdrav
adam_cro
Nikt się nie obraża
A co z jedzeniem? Podobno drogo? Gotowanie ? Czy knajpy?
W sumie 4 osoby
Pzdr Marek