Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

doba na campingu...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirnie
Croentuzjasta
doba na campingu...

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 01.05.2006 23:19

Witam.. Jak to jest w Chorwacji ,od której godziny się liczy doba na campingu???? Np. u nas w Pl. doba liczy sie od 20.00 do 20.00dnia nastepnego i jak sobie przyjedziemy w porze rannej to 1 doba liczy sie od 20.00 tego dnia wieczorem czyli mamy od rana do 20.00 za darmo.Hm mam nadzieje że nie pomieszałem. Dzieki za informacje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.05.2006 23:40

Dolasci i odlasci
*Korištenje parcela na dan dolaska je od 14 sati. U slučaju kasnijeg dolaska, rezervirana parcela gosta čeka do 14 sati slijedećeg dana, a naplaćuje se od dana rezervacije.
*Odlazak mora uslijediti do 12 sati na dan utvrđenog odlaska.

Tak jest na kempingu w Zatonie (doba od 14 do 14)
pozdrawiam
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 02.05.2006 09:02

Odwiedziłem wiele campów ( byłem lub oglądałem ) i w zasadzie wszędzie liczyli za noc spędzoną na polu campingowym
Pzdr
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 02.05.2006 09:06

czyli jak przyjadę o 20 00 to doba bedzie liczona od 14 00 dnia nastepnego . . . . . . tak mam myśleć.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 02.05.2006 11:22

Teoria teorią a w praktyce wszędzie liczą za ilość nocy (a przynajmniej nie spotkałem się z innymi zasadami)..
W hotelach jest i musi być inaczej (zwłaszcza wymeldowanie się), bo chodzi np. o posprzątanie pokoju dla następnych gości, ale na kampie jest przecież inaczej.

PozdraV
J.
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 02.05.2006 11:53

Na Istrii jest to bardziej rygorystycznie przestrzegane ,szczególnie w sezonie,ale wydaje mi sie że to zależy od pani z recepcji. Z kempingu Poljana na Mali Losnij musieliśmy się zebrac do bodajże 12.00 bo inaczej chcieli nam policzyć następna dobę...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2006 15:58

mirnie napisał(a):czyli jak przyjadę o 20 00 to doba bedzie liczona od 14 00 dnia nastepnego . . . . . . tak mam myśleć.

Wg mnie tak masz myśleć-jeśli będzie płacił i wyjeżdzał z kempingu przed 14
to nie zapałacisz za następną noc, natomiast gdybyś wyjeżdżal wieczorem, to przed 14 trzeba zapałacić rachunek, namiot zwinąć, auto spakować i odstawić na parking, a samemu udąć się jeszcze na popołudniowe kąpanie i pożegnanie z morzem przed wyjazdem.
Ja tak robiłem dwa razy jak jechałem na noc.
Tak jak pisałem napewno jest tak w Zatonie, być może na innych kampach jest inaczej, ale każdy kamp ma regulamin, z którym można zapoznać się w recepcji lub u właściciela kampu, aby nie było "problema"
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 02.05.2006 23:19

W moim przypadku bywa zawsze tak- rano ,w ostatnim dniu (nikt mnie nie wygania siłą ale) trzeba się spakować ,jako że noc minęła. Zostawiam bagaże, namiot -w formie pakunku w jednym miejscu (zawsze mozna się dogadać np z właścicielami pola) i idę w plener. Wieczorem wskakuję w środek transportu i do domu :wink:
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 03.05.2006 00:11

już mi błyska jasność, to na ostatni dzień bardzo logiczne zachowanie ,,,,a na która godzine w takim razie planować wjazd do campa. tak waszym zdaniem ?
lukoran
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukoran » 03.05.2006 05:49

Generalnie płaci się za noc niezależnie czy rozbijasz się o 9.00 rano czy o 23.00. Następnego dnia można i trzeba zapłacić rano ale do wieczora i tak Cię nikt z kampingu nie wygoni. Na małych prywatnych kampingach, jak jesteś tam dłużej ,policzą Ci zawsze na Twoją korzyść, przynajmniej mnie tak zawsze liczyli.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.05.2006 09:16

Ulika na istrii zdaje sie do 14.00 byla doba CAMPINGOWA. wymeldowalismy sie, zaplacilismy i rozliczylismy sie przed 14-ta a wyjezdzalismy wieczorem bo chlodniej i lepiej sie jedzie w nocy. mielismy problem z opuszczeniem campingu. camp jest super i nawet furtki czy szlabany ma na karty magnetyczne - wszystko zostalo rozliczone przy zaplacie a my pokazywalismy tylko zaplacona fakture. jednak byl juz wieczor i musielismy sie troche natlumaczyc aby nas wypuscil .............

taka nauczka na przyszlosc
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 03.05.2006 09:44

piotrulex napisał(a):musielismy sie troche natlumaczyc aby nas wypuscil ..........

Hehe, lepiej unikać takich przygód...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.05.2006 10:25

deste77 napisał(a):
piotrulex napisał(a):musielismy sie troche natlumaczyc aby nas wypuscil ..........

Hehe, lepiej unikać takich przygód...

mozna bylo nie tlumaczyc tylko od razu zabulic okolo 20 ojro za nastepna dobe :lol:

a tak czlowiek troche ponawija, poszlifuje niemiecki i rosyjski, zaoszczedzi jakby nie bylo 80 zeta - no i rura w nocna trase do polski :wink:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.05.2006 11:45

mirnie napisał(a):już mi błyska jasność, to na ostatni dzień bardzo logiczne zachowanie ,,,,a na która godzine w takim razie planować wjazd do campa. tak waszym zdaniem ?

Im wcześniej, tym lepiej - najczęściej wcześnie rano ludzie opuszczający kamping zaczynają się pakować i widzisz które fajne miejsce się zwalnia. Jak pewnie wiesz, dobry cień to połowa sukcesu! Umawiasz się wtedy z gościem, oznaczasz teren ;) i lecisz do recepcji zaklepać miejsce.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2006 15:32

Do mirnie:
nie wypada mi poprawiać Jacunia, więc dla podtrzymania Twojej jasności potwierdzam, że najlepiej jak najwcześniej.
Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Kempingi