Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

doba na campingu...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 03.05.2006 22:51

I stała się jasność.... bardzo dzięki to może jeszcze jedno pytanko dzieciaczek1,5 roku myśle ma szanse na gratisowy pobyt , a z 3 dzieciaczków 5 10 14 latek mozna wygenerować 2 sztuki oczewiście do rachunku???? inaczej mówiąc czy jest szansa na ukrycie pociech czy jest to rygorystycznie sprawdzane ??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2006 23:47

W tym temacie "oświecenie" będzie trudne, bo nie ma reguły.
Całkowity małolat będzie gratisowy, ale te starsze dzieciaczki to już różnie mogą być potraktowane - na jednych kempingach dzieci do tat 5 są "gratisowe", generalnie za dzieci płaci się jak za "pół dorosłego" z tym że dzieci są zwolnione z taksy klimatycznej a młodzież szkolna płaci pół stawki.
Ps. a ja proszę o "oświecenie" mnie :wink: gdzie i na jaki kemping się wybierasz.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 04.05.2006 17:57

lukoran napisał(a):Generalnie płaci się za noc niezależnie czy rozbijasz się o 9.00 rano czy o 23.00. Następnego dnia można i trzeba zapłacić rano ale do wieczora i tak Cię nikt z kampingu nie wygoni. Na małych prywatnych kampingach, jak jesteś tam dłużej ,policzą Ci zawsze na Twoją korzyść, przynajmniej mnie tak zawsze liczyli.

Hej.
Chciałabym się dowiedzieć,czy prywatny camp to masz na myśli gdzieś na czyjejś posesji,czy zwykły kemping?Bo słyszałam że na tych na prywatnej posesji jest taniej.Czy to prawda?Jak się ich szuka?Czy jest ich dużo i jak z warunkami,toalety,lodówki,prąd itp.Wybieram się do Podgory koło Makarskiej,a potem do sukosanu koło Zadaru może masz jakieś rady dla mnie?dzięki z góry.
Pozdrav.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.05.2006 16:57

mirnie napisał(a):I stała się jasność.... bardzo dzięki to może jeszcze jedno pytanko dzieciaczek1,5 roku myśle ma szanse na gratisowy pobyt , a z 3 dzieciaczków 5 10 14 latek mozna wygenerować 2 sztuki oczewiście do rachunku???? inaczej mówiąc czy jest szansa na ukrycie pociech czy jest to rygorystycznie sprawdzane ??

mysle, ze na wiekszosci campow nie bylo by z tym wielkiego problemu

my raz sprobowalismy i zaplacilismy tylko za 1 osobe a druga byla za friko - z tym ze to byl camp o okolo 3000 miejsc

srednio do 4 lat lat jest gratis
UTAN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) UTAN » 29.05.2006 20:12

Napewo nie ukrywaj że dzieci jest mniej niż rzeczywiście chorwaci bardzo nie lubią oszustw mogą wyrzucić cię nawet w nocy jak odkryją że chcesz ich naciąć, natomiast na przydomowym lub nmałym kampie na pewno dogadasz się co do ceny
jarek21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek21 » 23.06.2006 00:17

Mirnie, bój się Boga. Chorwacja jest chyba jednym z nielicznych krajów w Europie, gdzie jeszcze nas lubią. Ukrywanie dzieci (zamkniesz jedno, czy dwójkę w namiocie?) i kombinowanie, jak mniej zapłacić naprawde nam nie służy, nie twórzmy wizerunku Polaka złodzieja i kombinatora- plissss!!
U mnie też krucho z forsą, ale jeżeli chcesz oszczędzić, oto sposób:
Jak to było zapodawane wielokrotnie na kemach opłaty pobierane są za nocleg. Jeżeli nie zamierzasz spędzić wakacji w jednym miejscu, opuść kemping w godzinach popołudniowych i przyjedź do nowego miejsca nad ranem. Dwie, trzy godziny drzemki na parkingu i meldujesz się w nowym miejscu. Dwa lata temu zrobiliśmy w ten sposób, opuszczając Murter, po drodze nocne zwiedzanie Splitu (u Ciebie nocne chyba nie wchodzi w rachubę, bo dzieci), a potem Peljesac... Działa!!!
Pzdrv
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 25.06.2006 10:03

Fakt opinie mamy juz w Europie popsuta a po co nam jeszcze do tego Chorwacja. Lepiej pokombinowac z kempem przydomowym sam bede tak probowal. :lol:
Ballah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ballah » 26.06.2006 19:15

Na każdym kempingu jest wywieszona informacja odnośnie czasu kiedy licznik bije następną dobę... Też byłem raz w sytuacji, gdy nie chcieli mnie wpuścić samochodem - po toboły - na teren kempingu, bo wybiła trzynasta... owszem wytłumaczyłem się, ale jakoś głupio... Od tamtej pory dowiaduję się na miejscu i przestrzegam regulaminu...
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 10.07.2006 20:06

jarek21 napisał(a):Mirnie, bój się Boga. Chorwacja jest chyba jednym z nielicznych krajów w Europie, gdzie jeszcze nas lubią. Ukrywanie dzieci (zamkniesz jedno, czy dwójkę w namiocie?) i kombinowanie, jak mniej zapłacić naprawde nam nie służy, nie twórzmy wizerunku Polaka złodzieja i kombinatora- plissss!!
U mnie też krucho z forsą, ale jeżeli chcesz oszczędzić, oto sposób:
Jak to było zapodawane wielokrotnie na kemach opłaty pobierane są za nocleg. Jeżeli nie zamierzasz spędzić wakacji w jednym miejscu, opuść kemping w godzinach popołudniowych i przyjedź do nowego miejsca nad ranem. Dwie, trzy godziny drzemki na parkingu i meldujesz się w nowym miejscu. Dwa lata temu zrobiliśmy w ten sposób, opuszczając Murter, po drodze nocne zwiedzanie Splitu (u Ciebie nocne chyba nie wchodzi w rachubę, bo dzieci), a potem Peljesac... Działa!!!
Pzdrv
Ja się boje, i niech się wszyscy boją...........no cóż taka prawda chcę pokombinować -- moja wina-- przyznaje ale od razu złodziej , bez urazy ale nie bądżmy tacy święci ,, powiem tak kemping na który się wybieram Adriatic - Primosten do najtańszych nie należy przez 10 dni toszke grosza zostawie właścicielom to może mi to oszustwo wybaczą.
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 05.08.2006 14:38

Własnie wróciłem z dalekiej podróży. Musze powiedzieć było super ,kemping ok, morze okk słońce okkk. a propo w/w problemu wyszło jak myślałem spokojnie 2 dzieciaków ukryłem i odniosłem wrażenie iż specjalnie nikomu nie zależało na dochodzeniu itp. Kemping duży ludzi dużo więc wiadomo.
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 05.08.2006 23:29

Ja nie należę do tych , ktorzy lubią oszukiwac i kombinowac.
My w tym roku bylismy na 2-ch campach z dziecmi 13 i 15 lat, gdzie wg cennika mieli być traktowani jak osoby dorosle.Chociaz w paszportach wyrażnie bylo zapisane ze dawno juz 12 lat sklonczyli, to i tak policzono je jak dzieci (czyli do 12 lat).Wydaje mi sie ze powinnismy raz na zawsze zmienić opinie o kombinujcych Polakach i nie probować omijac przepisow , a ewentualnie dogadać sie z właścicielami campów.[/code]
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 06.08.2006 22:17

to widać kombinują własciciele kempingów w/g twojej relacji....a tak nawiasem moi sąsiedzi z kempingu czyli słowacy i włosi tez do świetych nie należą (nie wypada mi mówić o ich <<kręceniu> ) każdy orze jak może .... może Ci niemieccy turyści w swoich karawanach z full wyposarzeniem wynajmujący parcele na 30 dni mają byc dla mnie wzorcem uczciwości ...jakby ich zkontrolować różnie by mogło wyjść...tylko dla nich taki pobyt przy ich zarobkach to takie średnie pierdnięcie ...
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 07.08.2006 06:10

Jak komuś ma się poprawić samopoczucie dzieki kombinowaniu , niech tak czyni dalej.A póżniej niech sie chwali ile udalo mu sie dzieki temu zaoszczedzic.Mnie to na razie nie bawi i mam nadzieje że nigdy nie będzie.
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 07.08.2006 22:33

yeti33 napisał(a):Jak komuś ma się poprawić samopoczucie dzieki kombinowaniu , niech tak czyni dalej.A póżniej niech sie chwali ile udalo mu sie dzieki temu zaoszczedzic.Mnie to na razie nie bawi i mam nadzieje że nigdy nie będzie.
Samopoczucie ani mi sie nie poprawia ani nie psuje......a kombinowac będe dalej bo wydaje mi się po to te forum powstało myśle, że przynajmiej część uczestników kombinuje jak zorganizować swoje wakacje by było miło ciekawie itp. a w ostatecznym rachunku wydać mniej grosza...Ps najbardziej wkurzyli mnie kombinujący chorwaccy kasjerzy sklepów nie wydający reszty (to normalka a jak się upomniałem zostałem zmierzonyod stóp do głowy) albo chorwackie kantory wymieniające złotówki na kuny po tragicznym kombinującym kursie (nie opołaca sie )..........
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 10.08.2006 09:23

mirnie napisał(a):Własnie wróciłem z dalekiej podróży. Musze powiedzieć było super ,kemping ok, morze okk słońce okkk. a propo w/w problemu wyszło jak myślałem spokojnie 2 dzieciaków ukryłem i odniosłem wrażenie iż specjalnie nikomu nie zależało na dochodzeniu itp. Kemping duży ludzi dużo więc wiadomo.

Żałosne !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi