napisał(a) krzysztof810303 » 18.10.2013 09:35
Witam loverosa
Dosiadam się do Twojej relacji
Muszę Ci powiedzieć że ja byłem w tym roku pierwszy raz w Chorwacji, wybrałem oczywiście Stanici w pierwszej połowie sierpnia.
Pamiętam ławeczkę w Stanici.
Chorwacja jest po prostu The Best.
W przyszłym roku powtórka, już zastanawiam się nad rezerwacją noclegów, oczywiście w tym samym miejscu.
Dla mnie Stanici było dobrym miejscem wypadowym czy to na północ czy to na południe.
W tym roku zaliczyłem Trogir (chyba najpiękniejsza miejscowość którą widziałem w Chorwacji), Omiś, Split (raczej mnie nie zachwycił), w Splicie obowiązkowo Salona, Makarska, Brela, Baska Voda, Primosten, PN Krka.
Przyszły rok - Dubrownik, PN Plitvice, wyspa Brać, a resztę zobaczymy ile czasu starczy.
Jak czytam Twoją relację, oglądam zdjęcia przypomina mi się nasza podróż. Jechaliśmy tymi samymi wąskimi, krętymi drogami z autostrady do Omisia co wy. Fascynująca podróż. Nie byliśmy jednak w tej twierdzy i dzięki Twoim fotkom zapewne pójdziemy tam w przyszłym roku.
Nie wiem jak wyjeżdzałaś, ale dobrym wyjazdem w strone autostrady jest droga przez Split. W przyszłym roku jak nie przegapimy zjazdu to zapewne pojedziemy do Stanici przez Split.
Pozdrawiam