Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do wszystkich wracających z Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 23.09.2005 11:13

Witam serdecznie!
Szukalem na forum i niewiele znalazlem, wiec pytam....
W przyszlym sezonie planujemy zabrac Wind deski .
Napiszcie prosze czy i gdzie widzieliscie w Chorwacji plywajacych na desce z zaglem.
Pozdr.
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 23.09.2005 11:20

Najwięcej miedzy Korczulą a Orebiciem.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 23.09.2005 12:13

Widziałem na wysokości Duce, Mimice k/Omisa
PZDR
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 23.09.2005 12:20

Są dwa ośrodki. To Orebić i Bol. Tworzy się tam taki fajny "gwizdek" ale to nie to samo co nasz Hel. 8)
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 02.01.2006 16:06

Bartus napisał(a):Witam serdecznie!
Napiszcie prosze czy i gdzie widzieliscie w Chorwacji plywajacych na desce z zaglem.
Pozdr.

Ja pływam pontonem z silnikiem, ale bardzo często spotykam "wind deski" wzdłuż całego wybrzeża Istrii. Nie wiem jakie jest Twoje zaawansowanie, ale sporo początkujących spotykam na płytkiej zatoce pomiędzy Vrsarem, a kempingiem Walkanella. Stopy wody pod deską. 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2006 18:53

Pozdr.

Sam nie pływam na takim sprzęcie :cry: ale wszędzie gdzie byłem
w Chorwacji (oprócz wysp) widziałem pływających na jak to określasz
Wind deskach, zarówno tych zaawansowanych, jak i początkujących.
Pozdrawiam.
Wojtek1963
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek1963 » 09.01.2006 21:20

Pozdr.

Mieszkałem w Stanici k. Omisia w apartamencie przy samym morzu.
Byli z nami Warszawiacy którzy przywieźli deskę z żaglem i pływali nawet na drugą stronę - na wyspę Brać. Nie było problemu.My przy naszym apartamencie mieliśmy miejsce na składowanie sprzętu wodnego przy samej wodzie i takich miejsc należy szukać a nie gdzieś przez drogę i pod górę.Dobrze trzeba się zastanowić zanim się coś wybierze z internetu bo są pułapki. Mi się udało . Ale zależy co kto szuka bo ja- samotnej pięknej
plaży z roślinnością skałami i dobrym zejściem do wody.
Takie są za Omisiem w strone Makarskiej. Tam jest pieknie.Woda jak kryształ, zieleń, masyw górski. droga w pobliżu , wszędzie dobry dojazd,
piękne widoki --super !!!

Pozdrawiam ; Wojtek1963
albirari
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albirari » 12.01.2006 10:53

jo jo!
jak przedmówca mieszkalem za Omisiem i tez widziałem tam deskowiczy.
co do miejsca faktem jest ze bardzo praktyczne tam są kwaterki: blisko do morza z drugiej strony łatwy dojazd ogólnie takie spokojne miejsce(byłem we wrześniu). ale następnym razem pojade chyba na riviere makarską lub w okolice dubrovnika, wydaje mi sie ze tam jest jeszcze bardziej malowniczo.
pozdrawiam
Zelki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zelki » 15.01.2006 22:55

Wojtek1963 napisał(a):
Pozdr.

Mieszkałem w Stanici k. Omisia w apartamencie przy samym morzu.
Byli z nami Warszawiacy którzy przywieźli deskę z żaglem i pływali nawet na drugą stronę - na wyspę Brać. Nie było problemu.My przy naszym apartamencie mieliśmy miejsce na składowanie sprzętu wodnego przy samej wodzie i takich miejsc należy szukać a nie gdzieś przez drogę i pod górę.Dobrze trzeba się zastanowić zanim się coś wybierze z internetu bo są pułapki. Mi się udało . Ale zależy co kto szuka bo ja- samotnej pięknej
plaży z roślinnością skałami i dobrym zejściem do wody.
Takie są za Omisiem w strone Makarskiej. Tam jest pieknie.Woda jak kryształ, zieleń, masyw górski. droga w pobliżu , wszędzie dobry dojazd,
piękne widoki --super !!!

Pozdrawiam ; Wojtek1963

Witaj!
Czy mozesz podesłać jakies namiary (moze tez i fotki) kwatery w ktorej byłes (jesli polecasz) szukamy wlasnie miejsca w tej okolicy wlasnie takiego jak podobało sie Tobie....ckameralnej plazy...
pozdrawiam Piotr i Ela adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
krzysztof-11
Turysta
windsurfing

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztof-11 » 29.01.2006 06:13

jeśli chcesz popływać na desce to tylko PELJESAC fajny camp to PALME w Kuciste.Jadę tam w tym roku w sierpniu .jeśli chcesz coś więcej się dowiedzieć na ten temat to napisz .pozdro. Krzysztof.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.01.2006 12:23

Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 28.02.2006 20:04

Witajcie!
Krzysztof 11, byłeś już na Plejsacu na desce?
Ja jadę w tym roku do Omisa. Jak widać z postów deski mozna spotkać. Ten wjazd będzie "rozpoznawczy" pod względem możliwości surfowania, tak więc sprzętu nie zabieram. Liczę, że da się coś wypożyczyć na miejscu. Jak będzie OK, to następny wyjazd już ze sprzętem :lol:
Pozdro
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 01.03.2006 10:57

W Omisiu na kampingu Galeb jest wypożyczalnia wszelkich desek i nawet spadochronów.
kamil99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil99 » 01.03.2006 11:03

Sporo surferów jest w okolicach miejscowości Omis. Pewnie dlatego, że strasznie tam wieje :D

pzdr
hermi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hermi » 10.03.2006 13:06

Jednym z najlepszycz miejsc to orebic
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone