Piękny spacer, super klimat.
Przypuszczam, że teraz zmierzacie do Volterry?
pozdrawiam,
M
piekara114 napisał(a):Mam identyczne odczuciawalp napisał(a):Spacer wąskimi uliczkami, wśród zabytkowych kamienic i monumentalnych wież, sprawił nam olbrzymią przyjemność.![]()
Mikeee napisał(a):Przypuszczam, że teraz zmierzacie do Volterry?
kulka53 napisał(a):Bardzo ładnie i wyczerpująco pokazane Gimignano
kulka53 napisał(a):Odnoszę wrażenie, że we Włoszech (podobnie jak w Grecji) podrożały niektóre atrakcje, myśmy przecież byli na wieży, tej najwyższej (Torre Grossa?), ale nie przypominam sobie by wejście kosztowało 9 euro...wydaje mi się też że wstęp do Duomo był darmowy - ale to musiałbym sprawdzić.
tony montana napisał(a):Najlepszego w Nowym Roku
tony montana napisał(a):A Miasto Wieżowców pozostanie w mojej pamięci jako jedno z najbardziej urokliwych małych miast w Italii
Franz napisał(a):walp napisał(a):Kilka kilometrów przed Volterrą, można zobaczyć "L’anello" (Pierścień) w charakterystycznym, czerwonym kolorze.
Bardzo popularny obiekt w naszych relacjach...
walp napisał(a):... naszą uwagę przykuwają nie zabytki, ale samochody, które zaczęły w tym czasie wjeżdżać na plac.![]()
walp napisał(a):Jeden z rozdziałów nosi tytuł „Volterra“ i akcja rozgrywa się właśnie tutaj, choć sceny do filmu były kręcone w Montepulciano
piekara114 napisał(a):Przechodząc przez bramę do miasta nie było już charakterystycznej rzeźby?
piekara114 napisał(a):Na powrocie do MdB były swego czasu jeszcze dwa kółka - są one jeszcze?
piekara114 napisał(a):Te samochody to by się moim chłopakom spodobały...
Mikeee napisał(a):Wracając z mojego Rajdu Sardyńsko-Korsykańskiego odwiedziliśmy muzeum Ferrari w Maranello. Byłem wtedy zawiedziony, że nie wystawili jednej z największych legend tej marki - Testarossy. A tymczasem pojawiła się u Ciebie, w dodatku jak widzę, jako jedyny starszy model tej marki![]()
Welcome to the most exclusive event of the year, limited to only 20 participating cars, that we have been kept secret until now.
Mikeee napisał(a):walp napisał(a):Jeden z rozdziałów nosi tytuł „Volterra“ i akcja rozgrywa się właśnie tutaj, choć sceny do filmu były kręcone w Montepulciano
władze Volterry ponoć nie zgodziły się na kręcenie scen w mieście, czego potem mocno żałowały, biorąc pod uwagę sukces filmu.
Tymczasem Montepulciano szczyci się tym faktem wszem i wobec. Na Corso sporo jest plakatów i informacji dotyczących filmu "Zmierzch" z naciskiem na fakt, że część scen kręconych było właśnie w tym miasteczku![]()