Włochy ciągle w planach, więc chętnie popatrzę. Czuję, że będzie na co.
Pozdrawiam.
walp napisał(a):Liechtenstein jest natomiast ciekawym krajem z jeszcze jednego powodu – to kraj podwójnie śródlądowy, czyli nie posiadający dostępu do morza
i graniczący wyłącznie z państwami śródlądowymi. Obecnie na świecie istnieją tylko dwa takie państwa. Oprócz tego malutkiego Księstwa, jeszcze Uzbekistan.
zibi.s napisał(a):Włochy ciągle w planach, więc chętnie popatrzę. Czuję, że będzie na co.
te kiero napisał(a):śledziłem wpisy relacyjne... Live, dlatego wiem, że będzie ciekawie
Mikeee napisał(a):walp napisał(a):Liechtenstein jest natomiast ciekawym krajem z jeszcze jednego powodu – to kraj podwójnie śródlądowy, czyli nie posiadający dostępu do morza
i graniczący wyłącznie z państwami śródlądowymi. Obecnie na świecie istnieją tylko dwa takie państwa. Oprócz tego malutkiego Księstwa, jeszcze Uzbekistan.
a to jest ciekawe - nie wiedziałem o tym
Mikeee napisał(a):Ciekaw jestem wrażeń z przełęczy Gotarda
walp napisał(a):Szczerze mówiąc, z Uzbekistanem to jest trochę naciągane, bo zależy od tego, czy bezodpływowe jezioro, nazywane Morzem Kaspijskim uznamy za "pełnoprawne" morze, czy jedynie za największe jezioro na świecie.
walp napisał(a):Mikeee napisał(a):Ciekaw jestem wrażeń z przełęczy Gotarda
Przejechałeś tą trasą?
jolcix napisał(a):obowiązkowo czytam
ajdadi napisał(a):Mówiłem ,że będę zaglądał...więc jestem.
W FL są jeszcze miejsca parkingowe z numerami rejestracyjnymi aut?
Kiedyś za zajęcie takiego miejsca,chociaż było puste i nawet bilet z automatu mieliśmy...to mało brakowało , a dostalibyśmy mandat.
walp napisał(a):4. najciekawszy (choć najwolniejszy sposób) to wybrukowana kostką, droga o nazwie Val Tremola.
Dojeżdżamy do miejsca, przy Lago della Piazza, w którym należy zjechać z głównej drogi na ten powywijany, brukowany odcinek.
te kiero napisał(a):całkiem, całkiem zachęcająco to wygląda i chętnie bym się wybrał (jeżeli to jest to właśnie):
te kiero napisał(a):przypomina mi to wjazd nad Kotor (24agrafy bodajże, nie pamiętam ile dokładnie było)
walp napisał(a):W Europie jest wiele zabytkowych mostów, które pretendują do nazywania ich „diabelskimi”.
walp napisał(a):Z tego względu jestem zmuszony wstawić zdjęcie z Internetu.