Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiedników:)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser
Re: Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiednik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.03.2015 20:40

wtopek napisał(a):mejskie popierdułki jak mokka, asx czy juke można kupić żonie ;)

To co wg. Ciebie dla męża? :roll:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.03.2015 22:05

jara napisał(a):
wtopek napisał(a):mejskie popierdułki jak mokka, asx czy juke można kupić żonie ;)

A co szukasz czegoś dla swojego :?: :smo: :oczko_usmiech: :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.03.2015 22:11

Ty to chyba jakieś kompleksy masz? :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.03.2015 22:52

dids76 napisał(a):
jara napisał(a):

A co szukasz czegoś dla swojego :?: :smo: :oczko_usmiech: :mrgreen:

Tak, ja już ASX-a mam :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.03.2015 22:57

greenrs napisał(a):

Ty to chyba jakieś kompleksy masz? :oczko_usmiech:

:lol: :smo:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 13.03.2015 08:22

jara napisał(a):

jak to co? Opla Corsę :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.03.2015 08:23

wtopek napisał(a):Stanowczo za mały....zwłaszcza dla wysokich. Kolana zahaczają o kolumnę kierownicy.

wtopek napisał(a):
Pisze o swoich wrażeniach...

No to ile masz wzrostu? To nie kwestia wrażeń tylko faktów i konkretnych wymiarów. Masz jakieś 2,20cm? Bo może przy takim wzroście mógłbym sobie wyobrazić, że zahaczasz kolanami o kolumnę kierownicy. Wracając po pracy do domu, specjalnie sprawdzałem tę właściwość. Nie ma bata, przy wzroście poniżej 2m dotykać kolanami kolumny kierownicy. No chyba, że ta jest w najniższej ppzycji, a kierowca jeździ z nosem na szybie. Nie ma co wprowadzać w błąd.
BTW, znajomy tydzień później odbierał nowego kaszkaja. Wsiadajac do ASX stwierdził, że jest więcej miejsca. Potwierdzilem, wsiadajac do Jego kaszkaja.

yzedef napisał(a):... każdy producent ma takie auto w swej ofercie ...

No właśnie nie każdy. Toyota nie ma. Jeśliby miała, to wybór padł by na nią.

yzedef napisał(a):... najgorzej chyba z tych aut co jeździłem wypada kia sportage bo bagażnik ma miniaturowy i w ogóle w środku mała jest.

Też sprawdzałem. Minus za podniesioną tylną kanapę. Minus za serwis. Minus za brak możliwości ciekawych negocjacji :-). Minus za scieme z szesciobiegowa skrzynią. Owszem, jest, a jakoby jej nie było. Pomiędzy piątka, a szóstka praktycznie nie ma różnicy.

wtopek napisał(a):... ale większość z nich ludzie kupują w wersji z napędem na 2 koła....wychodzi taniej, ale bojowo-"terenowy" wygląd zostaje ;)

Bo w większości takie są. Kupujący chyba mają świadomość, że w teren się nim nie wybiorą... A jak nie mają takiej świadomości, to mają problem:-).

ołowiany napisał(a):Przyznam, że ledwo się powstrzymałem przed złośliwym postem :)

Dajesz:-).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.03.2015 08:51

Edit odnośnie wymiarów. Taka ciekawostka...

Obrazek

Obrazek

ASX i Outlander robione są na tej samej podłodze. W przypadku Outlandera nikt nie powie, że mało miejsca :-). Kolejny kumpel, tez jakiś tydzień po mnie odbierał Outlandera. Jeśli chodzi o miejsce z przodu... to samo, co u mnie.

BTW... Ten kumpel, który kupił kaszkaja, a wziął sobie wersje totalnie wypasioną i ten, który kupił sobie Outlandera, ale 2WD, zapłacili taką samą cenę, czyli 95k.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 13.03.2015 09:40

MRK napisał(a):Edit odnośnie wymiarów. Taka ciekawostka...

Obrazek

Obrazek

ASX i Outlander robione są na tej samej podłodze. W przypadku Outlandera nikt nie powie, że mało miejsca :-). Kolejny kumpel, tez jakiś tydzień po mnie odbierał Outlandera. Jeśli chodzi o miejsce z przodu... to samo, co u mnie.

BTW... Ten kumpel, który kupił kaszkaja, a wziął sobie wersje totalnie wypasioną i ten, który kupił sobie Outlandera, ale 2WD, zapłacili taką samą cenę, czyli 95k.

220 nie mam, ale sporo ponad 180 :) i w ix35 i w ASX cyło mi ciasno, a kolana obijały się o kolumne kierownicy.

W przypadku otlandera te dcodatkowe 30cm robi bardzo dużo, zwlaszcza jeśli chodzi o przestarzeń na nogi dla pasażerow z tyłu. No i ten tunel pośrodku w ASX i kaszkaju.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.03.2015 10:19

Sporo ponad 180 to zawsze jest poniżej 190 :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.03.2015 10:23

wtopek napisał(a):
220 nie mam, ale sporo ponad 180 :) i w ix35 i w ASX cyło mi ciasno, a kolana obijały się o kolumne kierownicy.

W przypadku otlandera te dcodatkowe 30cm robi bardzo dużo, zwlaszcza jeśli chodzi o przestarzeń na nogi dla pasażerow z tyłu. No i ten tunel pośrodku w ASX i kaszkaju.

No to dlatego się dziwię. Jak pisałem, mam 186cm i nie ma bata, abym haczyl o kolumnę. Brakuje jeszcze dość sporo. Ustawienia fotela, tudzież kierownicy miałeś jakieś, za przeproszeniem, z dupy. Kumpel od kaszkaja jest jakieś 3-4 centymetry wyższy i też w moim ASX o nic nie haczyl.

Odnośnie Outlandera... Dokładnie jest jaki piszesz. Ma to znaczenie przede wszystkim dla tylnej kanapy i bagażnika, chociaż pomiędzy osiami, odległość jest taka sama.

Jaki tunel?

bluesman napisał(a):Sporo ponad 180 to zawsze jest poniżej 190 :mrgreen:

Hehe, otóż to :mrgreen:.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2015 10:42

MRK napisał(a):
wtopek napisał(a):

No to dlatego się dziwię. Jak pisałem, mam 186cm i nie ma bata, abym haczyl o kolumnę. Brakuje jeszcze dość sporo. Ustawienia fotela, tudzież kierownicy miałeś jakieś, za przeproszeniem, z dupy. Kumpel od kaszkaja jest jakieś 3-4 centymetry wyższy i też w moim ASX o nic nie haczyl.

Widocznie wtopek ma jakieś wyjątkowe długie nogi :roll: .... lub w szpilkach damskich siedzi za kierownicą :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.03.2015 11:06

Janusz Bajcer napisał(a):Widocznie wtopek ma jakieś wyjątkowe długie nogi :roll: .... lub w szpilkach damskich siedzi za kierownicą :oczko_usmiech:

Wstydź się Janusz :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2015 11:08

bluesman napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Widocznie wtopek ma jakieś wyjątkowe długie nogi :roll: .... lub w szpilkach damskich siedzi za kierownicą :oczko_usmiech:

Nie mam czego :wink:
Dziwię się jak można mieć takie długie nogi :roll:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.03.2015 11:19

bluesman napisał(a):

Bluesman, bo ja Ci esej w jednym wątku napisałem i czekam na jakąś polemikę, tudzież zgodę z moimi słowami, a Ty się po innych wątkach szlajasz :-).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiedników:) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone