Re: Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiednik
napisał(a) MRK » 12.03.2015 13:09
Łukasz789 napisał(a):ASX bardzo fajna pozycja za kierownica, wygodnie się siedzi, bardzo fajnie się prowadzi ale dla mnie to jednak trochę za mały jest.
Pozycja, wygoda, prowadzenie ok. Z tym mały... Hm... Na szerokość jest szerszy odrobinę od Avensis. Woze jedną rzecz, o stałym wymiarze, że tak powiem, którą rzucam na tylne siedzenie. W Avce, po zamknięciu drzwi wchodziła na styk tak, że palca nie wcisniesz. W ASX mam jeszcze miejsce. Wymiary książkowe są podawane z zewnątrz. W środku juz sytuacja trochę inaczej wygląda. Mógłby być ciut dłuższy, bo miejsca na nogi z tyłu, przy dużym kierowcy nie ma za wiele, ale żona, jakoś 1.75cm na długość, nie narzeka, a jeździ za mną, a ja fotel mam dość konkretnie odsunięty.
wtopek napisał(a):Stanowczo za mały....zwłaszcza dla wysokich. Kolana zahaczają o kolumnę kierownicy. Podobnie jest w ix 35.
NO i malutki bagażnik.
Mam 1,86cm i wyhodowany mięsień piwny. Wysokość fotela ustawiona mniej więcej w połowie jego możliwości. Fotel nie jest odsunięty do końca. Kolanami dotykam kierownicy, jak "stanę" na palcach. Jestem wysoki?
Bagażnik miał jedno kryterium. Miał wejść wózek... No i wchodzi. Fakt faktem, bagażnik nie powala wielkością. W Avce był o wiele większy, ale póki rodzina liczy 2 + 0,5, to stwierdziłem, że damy radę.
anakin napisał(a):Super zakup(y).
I oczywiście
gratuluję.
Juz poczułem zakup w oczach sąsiadów
.