Re: Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiednik
napisał(a) darek1 » 31.12.2014 06:50
Obserwuję z ciekawością wątek Zdaje mi się, że na kupno sprowadzanych samochodów z przekręconymi licznikami i wątpliwej reputacji sprzedawców nie ma co liczyć. Jak sprowadzane auta mogą być tańsze od polskich salonowych albo niemieckich nie uszkodzonych. Sprowadzane to przeważnie uszkodzone, naprawiane chałupniczo bo innych się nie opłaca. Znam osobiście dwie osoby, które kupiły sprowadzane auta z Niemiec Audi 4 i Mazda 6 - obydwa po sprawdzeniu z przekręconymi licznikami o jakieś prawie 100 tys. km. Trzecia w średnim wieku obca osoba w salonie Toyoty przyznała się, że kupiła tanio BMW za 50 tys. zł. od znajomego ale dołożyła następne 30 tys. zł. Tak niezadowolonej osoby dawno nie widziałem. Ponadto powiedziała mi, że teraz kupuje tylko nowe - tak nauczyło go życie. BMW sprzedał ze znaczną stratą. Zakup używanego auta winien być bardzo przemyślany bo wiąże się z kosztami dodatkowymi, wymiana olejów, płynów, rozrządu, zakup nowych opon letnich, zimowych i wszystko inne co wcześniej czy pózniej wyjdzie np. koło dwu masowe, korozja i inne ukryte wady - zużycie oleju w silniku.
Handlarz wie, że jeleń na auto się znajdzie - kwestia czasu.