Re: Do właścicieli SUV-ów, tudzież miejskich ich odpowiednik
napisał(a) krakuscity » 06.07.2013 11:21
MRK napisał(a):krakuscity napisał(a):Zakładam, że z CX5 będzie chyba tylko ciut lepiej. Poza tym, to chyba samochód porównywalny do QQ czy ASX, więc raczej mały.
Ponoć spala o wiele mniej niż CX7 , ja opinię zaczerpnąłem tylko czytając motoryzacyjne fora bo nie mam znajomych z tym samochodem. Co do wielkości to masz rację to tylko SUV - kompakt.
Z ciekawości, czemu nie polecasz QQ? Kolega ma i sobie chwali ......
Pierwsza rzecz to częste wizy w ASO ( na szczęście na gwarancji) , amortyzatory tył - ok. 10 000km - wymiana, pompa paliwowa, ok. 20 000 km wymiana , coś tam z układem kierowniczym - dodatkowe zabezpieczenie . To wszystko były "choroby wieku dziecięcego " i na forach internetowych non stop o tym pisali.
I to mnie najwięcej wkurzało , bo w opinii wielu użytkowników japońskich aut to tylko wlewasz paliwo i jedziesz + przeglądy a tu takie miałem niespodzianki.
Jest tez trochę niedoróbek , ja na szczęście mam silnik benzynowy ( japoński ) ale diesle to ponoć porażka ( francuskie ).
Spalanie z silnikiem 1.6 115KM jest duże, miasto latem 10l , zimą 12l , trasa ok 7-8l.
Auto jednak jest bardzo wygodne i trochę żałuję , że nie mam wersji 4x4 ale może następne takie będzie . Teraz wszystko jest OK , ale najważniejsze dla mnie jest to , że bardzo mało traci na wartości ( mam je od nowości) .