Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

do Wiednia przez Brno czy Bratysławę ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Konradw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konradw » 15.05.2006 06:39

Dzięki, tak włąśnie myślałem ale nie byłem pewny co do tego skrętu na światłach.

Konradw napisał(a):

Jak wygląda przejście graniczne Słowacja/Austria? Czy jest gdzie zrobić postój, zatankować itd (np. coś na wzór stacji Shell i całej infrastruktury w Mikulovie?)

pozdrawiam

A na ten temat coś wiecie?

pozdrawiam
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 15.05.2006 19:11

Konradw napisał(a):Dzięki, tak włąśnie myślałem ale nie byłem pewny co do tego skrętu na światłach.

Konradw napisał(a):

Jak wygląda przejście graniczne Słowacja/Austria? Czy jest gdzie zrobić postój, zatankować itd (np. coś na wzór stacji Shell i całej infrastruktury w Mikulovie?)

pozdrawiam

pozdrawiam

Na przejściu Petrżalka/Berg jest tylko punkt OAMTC - WC, winietki, bankomat, itp. - ostatnio czynny tylko PON-PT i to w godzina typowo biurowych 8-14(pt do 16) :( .
Stacja benzynowa jest wcześniej w mieście, już za mostem na Dunaju a przed skrzyżowaniem gdzie skręcasz do tego przejścia (kriżovatka Viedenska na zdjęciu poniżej
http://www.ssc.sk/custom/img-content/pr ... ny_big.jpg
W pobliżu jest drugie przejście Jarovce?-Kitsee - tego nie znam.

Pozdrawiam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 15.05.2006 22:42

gospodarz napisał(a):
Konradw napisał(a):Dzięki, tak włąśnie myślałem ale nie byłem pewny co do tego skrętu na światłach.

Konradw napisał(a):

pozdrawiam

pozdrawiam

Na przejściu Petrżalka/Berg jest tylko punkt OAMTC - WC, winietki, bankomat, itp. - ostatnio czynny tylko PON-PT i to w godzina typowo biurowych 8-14(pt do 16) :( .
Stacja benzynowa jest wcześniej w mieście, już za mostem na Dunaju a przed skrzyżowaniem gdzie skręcasz do tego przejścia (kriżovatka Viedenska na zdjęciu poniżej
http://www.ssc.sk/custom/img-content/pr ... ny_big.jpg
W pobliżu jest drugie przejście Jarovce?-Kitsee - tego nie znam.

Pozdrawiam

a kto by tam teraz przez petzalke jezdzil
Jarovce-Kitsee jedynie , ale niestety wszelkie uslugi nalezy zrobic w w BA
Zbyszek_Nik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_Nik » 16.05.2006 08:33

Może ktoś wie czy można się podłączyć do tej obwodnicy od strony Brna (jestem w pracy nie mam dostępu do mapy)
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 16.05.2006 11:49

Zbyszek_Nik napisał(a):Może ktoś wie czy można się podłączyć do tej obwodnicy od strony Brna (jestem w pracy nie mam dostępu do mapy)

D1 z Zyliny i D2 z Brna łaczą sie praktycznie tuz za Barysława zaraz przed zjazdem na javorvce
Zbyszek_Nik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_Nik » 16.05.2006 11:54

noyle napisał(a):
Zbyszek_Nik napisał(a):Może ktoś wie czy można się podłączyć do tej obwodnicy od strony Brna (jestem w pracy nie mam dostępu do mapy)

D1 z Zyliny i D2 z Brna łaczą sie praktycznie tuz za Barysława zaraz przed zjazdem na javorvce

Dzięki może sie przydać. Po roku przerwy (Grecja) jadę do Cro (4 raz dopiero)
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 17.05.2006 14:46

Przejście w Bratysławie Jarowce - Kittsee jak wygląda jest super opisane oraz umieszczone zdjęcia przez post "szunaj11" z 07-07-2005 dzieki temu postowi trafiłem bez problemów na przejście Słowacko-Austriackie.
Na granicy tej kupiłem bezproblemowo winetki ok 7 euro. Granicę przekraczałem w piątek ok 1600 byłem jedynym przekraczającym. A co do autostrady Zwardoń Bratysława to dopiero za Źyliną ok 30 km jest autostrada.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 17.05.2006 15:14

Bielsko-Biała - Żywiec - Zwardoń (PL) - Cadca (SK) - Żlina - Bratysława
romero
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) romero » 22.05.2006 21:44

wlodek napisał(a):Przejście w Bratysławie Jarowce - Kittsee jak wygląda jest super opisane oraz umieszczone zdjęcia przez post "szunaj11" z 07-07-2005 dzieki temu postowi trafiłem bez problemów na przejście Słowacko-Austriackie.
Na granicy tej kupiłem bezproblemowo winetki ok 7 euro. Granicę przekraczałem w piątek ok 1600 byłem jedynym przekraczającym. A co do autostrady Zwardoń Bratysława to dopiero za Źyliną ok 30 km jest autostrada.

Czy jest tam stacja z LPG?
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 23.05.2006 19:05

romero napisał(a):
wlodek napisał(a):Przejście w Bratysławie Jarowce - Kittsee jak wygląda jest super opisane oraz umieszczone zdjęcia przez post "szunaj11" z 07-07-2005 dzieki temu postowi trafiłem bez problemów na przejście Słowacko-Austriackie.

Czy jest tam stacja z LPG?

Tego nie wiem bo mam samochód na benzynę i nie interesowałem się stacjami LPG
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 25.05.2006 07:16

wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 25.05.2006 07:23

drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 14.08.2006 15:14

Czy jadąc w nocy bez problemu trafię na S1 w zeszłym roku jechałem jakimiś strasznymi zadupiami i tak wyrzuciło mnie na Wiedeń. Wracając objechałem dołem Przez Eis... ale że była niedziela święto kwiatów jechałem 3 razy dłużej.
Czy droga jest oznakowana jako S1 i trafia się na nią z przejścia z Kitsse???
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 15.08.2006 12:40

Są tablice nad autostradą. Stary kierunek via Wiedeń jest przekreslony widoczne sa tylko opisy omijające całe miasto.
Uwazam zę nie ma mozliwości żeby nie trafić, chyba że ktoś sie naprawde uprze.

powodzenia
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 15.08.2006 18:27

Dzieki napewno nie będe się upierł :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

do Wiednia przez Brno czy Bratysławę ? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone