Konradw napisał(a):
Jak wygląda przejście graniczne Słowacja/Austria? Czy jest gdzie zrobić postój, zatankować itd (np. coś na wzór stacji Shell i całej infrastruktury w Mikulovie?)
pozdrawiam
A na ten temat coś wiecie?
pozdrawiam
Konradw napisał(a):
Jak wygląda przejście graniczne Słowacja/Austria? Czy jest gdzie zrobić postój, zatankować itd (np. coś na wzór stacji Shell i całej infrastruktury w Mikulovie?)
pozdrawiam
Konradw napisał(a):Dzięki, tak włąśnie myślałem ale nie byłem pewny co do tego skrętu na światłach.Konradw napisał(a):
pozdrawiam
pozdrawiam
gospodarz napisał(a):Konradw napisał(a):Dzięki, tak włąśnie myślałem ale nie byłem pewny co do tego skrętu na światłach.Konradw napisał(a):
pozdrawiam
pozdrawiam
Na przejściu Petrżalka/Berg jest tylko punkt OAMTC - WC, winietki, bankomat, itp. - ostatnio czynny tylko PON-PT i to w godzina typowo biurowych 8-14(pt do 16) .
Stacja benzynowa jest wcześniej w mieście, już za mostem na Dunaju a przed skrzyżowaniem gdzie skręcasz do tego przejścia (kriżovatka Viedenska na zdjęciu poniżej
http://www.ssc.sk/custom/img-content/pr ... ny_big.jpg
W pobliżu jest drugie przejście Jarovce?-Kitsee - tego nie znam.
Pozdrawiam
noyle napisał(a):Zbyszek_Nik napisał(a):Może ktoś wie czy można się podłączyć do tej obwodnicy od strony Brna (jestem w pracy nie mam dostępu do mapy)
D1 z Zyliny i D2 z Brna łaczą sie praktycznie tuz za Barysława zaraz przed zjazdem na javorvce
wlodek napisał(a):Przejście w Bratysławie Jarowce - Kittsee jak wygląda jest super opisane oraz umieszczone zdjęcia przez post "szunaj11" z 07-07-2005 dzieki temu postowi trafiłem bez problemów na przejście Słowacko-Austriackie.
Na granicy tej kupiłem bezproblemowo winetki ok 7 euro. Granicę przekraczałem w piątek ok 1600 byłem jedynym przekraczającym. A co do autostrady Zwardoń Bratysława to dopiero za Źyliną ok 30 km jest autostrada.
romero napisał(a):wlodek napisał(a):Przejście w Bratysławie Jarowce - Kittsee jak wygląda jest super opisane oraz umieszczone zdjęcia przez post "szunaj11" z 07-07-2005 dzieki temu postowi trafiłem bez problemów na przejście Słowacko-Austriackie.
Na granicy tej kupiłem bezproblemowo winetki ok 7 euro. Granicę przekraczałem w piątek ok 1600 byłem jedynym przekraczającym. A co do autostrady Zwardoń Bratysława to dopiero za Źyliną ok 30 km jest autostrada.
Czy jest tam stacja z LPG?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi