Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

do Wiednia przez Brno czy Bratysławę ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2006 14:42

Zwolennicy jazdy przez Bratysławę napiszcie jak po drodze z LPG?Zawsze jechałem przez Brno,ale nigdy nie mów nigdy,może zmienie trasę.Pozdrówko :wink:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.05.2006 10:54

Ja obstawiam Bratysławę - w ubiegłym roku 30 km za Zwardoniem zaczyna się autostrada - przejazd przez Słowację zajął mi 2 godzinki. Przez Brno wg mnie gorzej oznakowana i większy ruch głównie TIRów no i brak autostradyna odcinku Brno Wiedeń :roll:
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 08.05.2006 11:31

rich72 napisał(a):Ja obstawiam Bratysławę - w ubiegłym roku 30 km za Zwardoniem zaczyna się autostrada - przejazd przez Słowację zajął mi 2 godzinki. Przez Brno wg mnie gorzej oznakowana i większy ruch głównie TIRów no i brak autostradyna odcinku Brno Wiedeń :roll:

Planuję jazdę przez Słowację, ale z tego co wiem to autostrada zaczyna się ok. 80 km od Zwardonia (Povazka Bystr.) a nie jak piszesz 30 km.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.05.2006 11:37

nie pamiętam dokładnie - jechałem w nocy więc trochę się kodowanie mogło spingolić pod moim sufitem :roll: ale wydaje mi się że to jakoś kawałek za Cadcą się zaczynało. Ps. a prace widać było wrały więc w tym roku może być już bliżej dociągnięta :lol: . Poszukam na necie może gdzieś coś pisze na ten temat 8)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.05.2006 11:47

http://www.highways.sk/ hmmm piszą że dopiero 2007 :cry: ale i tak zdecydowanie lepiej niż Brno a potem zadupiami na odsiecz Wiednia
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 08.05.2006 12:01

rich72 napisał(a):http://www.highways.sk/ hmmm piszą że dopiero 2007 :cry: ale i tak zdecydowanie lepiej niż Brno a potem zadupiami na odsiecz Wiednia

Popieram, tym bardziej, że jest nowa obwodnica Wiednia S1 i do miasta się nie pchamy.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 08.05.2006 12:07

szaki17 napisał(a):Zwolennicy jazdy przez Bratysławę napiszcie jak po drodze z LPG?Zawsze jechałem przez Brno,ale nigdy nie mów nigdy,może zmienie trasę.Pozdrówko :wink:

w BA na stacji OMV zaraz przed Auparkiem zatankujesz PLIN
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2006 19:42

noyle napisał(a):
szaki17 napisał(a):Zwolennicy jazdy przez Bratysławę napiszcie jak po drodze z LPG?Zawsze jechałem przez Brno,ale nigdy nie mów nigdy,może zmienie trasę.Pozdrówko :wink:

BA to jest Bratysława :?:
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 09.05.2006 13:37

szaki17 napisał(a):
noyle napisał(a):

BA to jest Bratysława :?:

tak jest
Bratislava
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 10.05.2006 13:54

noyle napisał(a):

Czy można prosić o jakieś dokładniejsze namiary dla osób kótre jeszcze przez SLK nie jechały?

Nic mi nie mówi aquapark. :roll:

Jeżeli możesz to podaj nr autostrady, ew. jej kilometr, itp.
:D
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 10.05.2006 22:12

el_guapo napisał(a):
noyle napisał(a):

Czy można prosić o jakieś dokładniejsze namiary dla osób kótre jeszcze przez SLK nie jechały?

Nic mi nie mówi aquapark. :roll:

Jeżeli możesz to podaj nr autostrady, ew. jej kilometr, itp.
:D

jadac D1 z ziliny wpadasz w BA jedziesz caly czas autostrada w kierunku wieden, budapeszt
mijasz lotnisko, centra hadlowe z IKEA potem , przejedziesz nad dunajem
i bedziesz juz widzial zamek na górce
stacja jest przed wjazdem do centrum na wysokosci mostu z charakterystycznym spodkiem
po lewej stronie zobaczysz przeszklony budynek Atrium oraz stacje OMV na ktorej tez jest gaz(ale ta stacja jest na powrót (-: )
przed zjazdem do centrum jest duze centrum handlowe Aupark , które poprzedza interesujaca nas stacja OMV z gazikiem i winetkami na A drogi
przewaznie jest tam duzy ruch wiec kilkakrotnie musialem sam tankowac
przy wyjezdzie szczegolnie w nocy uwazaj na stop
policja lubi czatowac
pozdrav
ul. Pri Seci
http://www.omv.sk/oddiel3/cs_mesto.asp?id=1
Konradw
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konradw » 14.05.2006 19:10

Witam,

Przeglądam sobie właśnie z moją lepszą połową Wasze posty i zaczynam się zastanawiac nad trasą. W tamtym roku jechaliśmy przez Brno i Mikulov, w tym roku też tak chcemy jechać, ale widzę że sporo Cromaniaków poleca drogę przez Słowację i w związku z tym mam pytanko:

Jak wygląda przejście graniczne Słowacja/Austria? Czy jest gdzie zrobić postój, zatankować itd (np. coś na wzór stacji Shell i całej infrastruktury w Mikulovie?)

Poza tym, co z tym Wiedniem? Piszecie, że jadąc od strony Czech trzeba przejechać przez centrum miasta. W tamtym roku tak faktycznie jechaliśmy (prowadził znajomy) ale na forum było sporo informacji o "przebudowie" obwodnicy i związanym z tym zamieszaniu z oznakowaniem trasy na Graz. Wracając z Cro pamiętam, że nie jedzie się przez centrum. Czy więc nie ma możliwości objechania Wiednia jadąc przez Brno?

pozdrawiam
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 14.05.2006 19:38

Jadąc z Mikulowa można pojechać tak jak jechałeś z powrotem tylko trzeba skręcić na początku Wiednia chyba w prawo. Czytałem to gdzieś ostatnio. Bodaj pierwsze skrzyżówanie ze światłami w samym Wiedniu. Podobno jest to nie najszczęśliwiej oznakowane dlatego jadąc do Cro większość nieznających leci przez centrum. Musisz poszukać, napewno znajdziesz ten post. Wydaje mi sie że ktoś opisywał że punktem szczególnym jest jakaś oszklona budowla. Tak mi sie coś kojarzy, może ci to pomoże w poszukiwaniach postu. W każdym razie na pewno nie trzeba jechać przez samo centrum.
Co do drogi przez Bratysławe to myślę że teraz gdy oddano prawdziwą obwodnice Wiednia jest to niezła alternatywa. Od cieszyna masz jakieś góra 100 km jednopasmówki a potem autobana tylko do Wiednia kawałek jedynki ale za to austriackiej ;)
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.05.2006 19:46

RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 15.05.2006 05:41

Ano właśnie FUX, dzięki.
Widzisz jak przydają się Twoje rady :D
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

do Wiednia przez Brno czy Bratysławę ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone