Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam...pytanie brzmi następująco...czy ktoś z was drodzy rodacy Cormaniacy jechał może nocą przez wiedeń i zatrzymał sie np gdzieś w centrum na zrobienie kilku fotek bo podobno to miasto jest piękne nocą;) Ja będę koło północy w wiedniu;)myślę że w 4 do 5ciu godzin z Opola się dokulam Jeśli ktoś z was był proszę o informacje odnośnie tego czy wjeżdżając do centrum przy wyjeździe się nie zgubię??chodzi mi o oznakowanie;)trafię czy może lepiej się w mapkę zaopatrzyć??pozdrawiam
Wiedeń jest bardzo dobrze oznakowany, jedziesz na Graz i nie można się zgubić, chyba że .....
Są parkingi, ale najlepiej jak jedziesz od granicy z CZ, od Mikulowa, nie skręcaj w prawo jak pierwsze oznakowanie cię wyrzuci na objazdy, tylko prosto w miasto, a tam znajdziesz na pewno jakieś miejsce w uliczkach.
Pozdr.
po prostu nie odbijaj pierwszym zjazdem na Graz przed samym wiedniem tylko leć prosto do centrum - przejedziesz cały Wiedeń wg oznakowań lub staniesz gdzieś przy drodze. Oznakowanie perfekt
Witam
Tak jak wcześniej napisano, jedziesz prosto na (gertel) i centrum. Złota kopuła i efektowna elewacja spalarni śmieci wskazuje drogę do centrum, jedziesz na centrum a gertel ucieka w prawo. Najlepiej na wysokości Operring skręcić w lewo i zaraz się zatrzymać. Ulicą od frontu opery dotrzeć do Katedry św. Stefana (Szczepana) charakterystyczny kolorowy dach w karo widoczny z oddali. Dalej trzymaj się na Graz, oznakowanie b.dobre.
pozdrav
A ja Ci powiem jeszcze prościej. Wjezdżasz do Wiednia jedziesz caly czas prosto wzdłuż linii tramwajowej. Za domem towarowym LUTZ/będziesz go miał po prawej stronie/ skręcasz w prawo a potem poprowadzą Cię znaki.
a co z miejscem parkingowym w nocy??jakis parking czy moze spokojnie jakas ulica?? i ile kosztuje parking bo na ulicy hcyba w nocy gratis nie??pozdrawiam i dzieki za opisy trasy
dzieki wiec ulica moim domem w wiedniu hehe;)znaczy miejscem prakingowym pozdrawiam a statywu nie poisadam ale spoko dam sobie rade;)dzieki jeszcze raz
darekk_2005 napisał(a):dzieki wiec ulica moim domem w wiedniu hehe;)znaczy miejscem prakingowym pozdrawiam a statywu nie poisadam ale spoko dam sobie rade;)dzieki jeszcze raz
cześć Darek kiedy wyruszasz?
ja startuję z Opola 28.08 lub 29.08. Nie wiem czy jechać przez Olomuniec i Brno na Wiedeń czy lepiej przez Bratysławę - wszyscy piszą o nieprzyjaznej policji w Czechach i ja to potwierdzam - zattrzy,ali kupmla który jechał na światłach przeciwmgielnych po od czasu do czasu mgiełka się pojawiała, aż tu nagle zamiast mgiełki policja i oczywiście mandat wklepili.