Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

do tych co biorą jedzonko z Polski

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ILIDA

Nieprzeczytany postnapisał(a) ILIDA » 23.06.2003 15:50

Witam po weekandzie! :D
Mój był super. Wybawiłam się na weselu, że ho,ho! 8) Dzisiaj regeneruję siły i robię te gołąbki, o których wspominałam.
Ja wyjeżdżam na tydzień do Srebreno koło Dubrownika już w ten piątek, a następny tydzień spędzamy w Stanici koło Omisia.
Jedzenia biorę sporo, ale jakoś muszę nakarmić rodzinkę-mąż i dwoje młodzieży.Zresztą my z córą jemy wg. Montignac-a, a to wymaga poświęceń, ale warto.
Proponuję spotkanie w Dubrowniku np. w Niedzielę koło 18-tej,albo Poniedziałek? Koło fontanny przy wejściu na mury.
Kolacja murowana :o !
Specjalne pozdrowienia dla Montignacowców!
Jak radzicie sobie na wyjeżdzie? :)
ILIDA
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2003 12:47

Nie cierpię stania przy garach na wakacjach :? A na knajpkę codziennie mnie po prostu nie stać :cry: Więc wożę ze sobą samkołyki typu klopsiki w słoikach, bo po pierwsze jestem "namiotowcem" i ceny w sklepach na campach są znacząco wyższe niz w polskim hipermarkecie, a po drugie taki obiad z weka przygotowuje się w parę minut...i z powrotem na plażę. Świerze ryby są świetnym pomyslem, często kupujemy, ale np. w Baśce z capmu do ribarnicy jest dobre 3 km, i trzeba lecieć rano, bo tylko wtedy coś jest - no i nie zawsze się chce :roll: .

juli

Ps. A tak wogóle to własnie wróciłam z HR i musze teraz czekać cały rok!!!
petris
Cromaniak
temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 02.07.2003 08:40

maciogg napisał(a):Nigdy nic nie zabieramy do jedzenia (nawet kanapek na drogę) - to by nam popsuło wakacje. Nie ma nic fajniejszego niż obiadek w knajpce przy plaży a kolacja późno wieczorkiem w portowej restauracji.

A tak na marginesie pytanie do tych, co biorą jedzenie z Polski - jakie to są oszczedności w stosunku do kupowania tam na miejscu?
Nie wiem jakie sa oszczednosci zabieram wedliny i poledwice wolowe i wieprzowe bo szybka obiado kolacja, z wynajeciem przyczepy parkowaniem samochodu, bezyna- 232 l na 3.000 km. chodzimy na piwo lody sami lowimy ryby i matwy.midy, dokupuje ziemniaki pomidory ,kapuste i tp.na trzy tygodnie na dwie osoby wydalam 3.500 zł. Na miejscu picca 18 ,-28,-kun obiad,40,- do 280,-kun policz to przez 22 dni i 2 osoby nie liczac noclegow zwiedzania wejsiowek itp sniadań.Poza tym masz racje -Kto nie ma miedzi niech w domu siedzi nie jestem miljarderem bardzo lubie zwiedzac swiat. i na tym forum nie ma chyba takich co moga sobie pozwolic jechac tylko z pieniedzmi -byloby to bardzo milo.
pol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pol » 04.07.2003 08:50

SNIPER napisał(a):Knajpki tak! :D
Ale polecam skok rano do "rybarnicy", zakup żyjątek morskich i zrobienie lignje na żaru lub hałdę sardeli. Miodzio :P
Rok temu 1kg lignji kosztował 35 Kn, a sardeli 15 Kn. (powtarzam: kilogram !).
8)

jak się przygotowuje lignji na żaru???
i inne miejscowe przysmaki?
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 04.07.2003 08:55

Ja biore gorace kubki, te zupki z makaronem i takie cos w plastikowych opakowanich :]
maciogg
Croentuzjasta
Re: temat

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 04.07.2003 08:57

petris napisał(a): ... na tym forum nie ma chyba takich co moga sobie pozwolic jechac tylko z pieniedzmi ...

Czemu tak sądzisz ?
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.07.2003 13:21

maciogg napisał(a):
petris napisał(a): ... na tym forum nie ma chyba takich co moga sobie pozwolic jechac tylko z pieniedzmi ...

Czemu tak sądzisz ?
Przeważnie sa pytania j ak najtaniej zdobyc zakwaterowanie ile kosztuje, ile kosztuje camp ,za ile sie je, ile co kosztuje ,nawet ceny piwa czy lodow.Ten co ma pieniadze o to sie nie pyta pieniadze do kieszeni i Hotel 5 cio gwiazdkowy i przewodnik który wszedzie go zawiezie i oprowadzi .znam takich.Maja jachty;motorowki I nie siedza na Forum.Bogacz ktory siedzi na Forum to dla przyjemosci czytania "mnie to nie dotycz"Wakacji tylko z pieniazkami :D :D
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 04.07.2003 13:33

petris napisał(a):Przeważnie sa pytania j ak najtaniej zdobyc zakwaterowanie ile kosztuje, ile kosztuje camp ,za ile sie je, ile co kosztuje ,nawet ceny piwa czy lodow.Ten co ma pieniadze o to sie nie pyta pieniadze do kieszeni i Hotel 5 cio gwiazdkowy i przewodnik który wszedzie go zawiezie i oprowadzi .znam takich.Maja jachty;motorowki I nie siedza na Forum.Bogacz ktory siedzi na Forum to dla przyjemosci czytania "mnie to nie dotycz"Wakacji tylko z pieniazkami :D :D

Moim zdaniem nie masz racji. To formu jest nie tylko po to, by się dowiedzieć jak najtaniej zaliczyc Chorwację. Jest tu wiele wątków nie związanych z zawartością portfela. Czy ktoś jedzie starym "maluchem" czy nową "beemką" będzie tak samo zainteresowany warunkami drogowymi, korkami czy winietkami.

Poza tym jest tu wiele tematów dotyczących atrakcji, parków narodowych czy poszczególnych miast.

Nie wmówisz mi, że tematy te interesują tylko osoby "ciułające" (bez obrazy) kaskę cały rok na 2 tygodnie w Chorwacji.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 04.07.2003 13:38

petris napisał(a):Przeważnie sa pytania j ak najtaniej zdobyc zakwaterowanie ile kosztuje, ile kosztuje camp ,za ile sie je, ile co kosztuje ,nawet ceny piwa czy lodow.Ten co ma pieniadze o to sie nie pyta pieniadze do kieszeni i Hotel 5 cio gwiazdkowy i przewodnik który wszedzie go zawiezie i oprowadzi .znam takich.Maja jachty;motorowki I nie siedza na Forum.Bogacz ktory siedzi na Forum to dla przyjemosci czytania "mnie to nie dotycz"Wakacji tylko z pieniazkami :D :D

Nie porownuj bogaczy ktorych stac na 5* hotel z ludzmi ktorzy biora troche wiecej pieniedzy bo uwazaja, ze lepiej wydac 5-10zl za posilek wiecej i zjesc jakis miejscowy specjal niz wozic tone jedzenie i tysiac sloikow.
A co do cen kampow to roznice siegaja 30zl na noclegu wiec akurat za zaoszczedzone w ten sposob pieniadzy mozna zjesc obiad w knajpie.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.07.2003 14:38

erloy napisał(a):

Nie porownuj bogaczy ktorych stac na 5* hotel z ludzmi ktorzy biora troche wiecej pieniedzy bo uwazaja, ze lepiej wydac 5-10zl za posilek wiecej i zjesc jakis miejscowy specjal niz wozic tone jedzenie i tysiac sloikow.
A co do cen kampow to roznice siegaja 30zl na noclegu wiec akurat za zaoszczedzone w ten sposob pieniadzy mozna zjesc obiad w knajpie.
Jetes niesamowity :!: :!: lubisz sie droczyc. nocleg jedzonko za 10 zl-to picca lody dla dzieci itp owocow np.przez 4 ciekawam naczym zaoszczedzisz obiad dobry kosztuje 30-50 zl
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 04.07.2003 15:12

petris napisał(a):Jetes niesamowity :!: :!: lubisz sie droczyc. nocleg jedzonko za 10 zl-to picca lody dla dzieci itp owocow np.przez 4 ciekawam naczym zaoszczedzisz obiad dobry kosztuje 30-50 zl

Jak juz coś piszesz, to napisz tak, żeby można było to zrozumieć po przeczytaniu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2003 15:15

Czy picca to to samo co pizza :roll: :!: :roll: :!:
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 04.07.2003 15:20

HEHEHE ja nie wiem :lol:
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 04.07.2003 15:21

Moze chodzilo mu o cos do PICIA a nie picca :wink:
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 04.07.2003 15:23

Jak już mowa o czymś do picca, to może jakieś piwko Sławku dzisiaj?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

do tych co biorą jedzonko z Polski - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone