Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Szklarskiej Poręby na piwo.

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 17.09.2010 14:47

weldon napisał(a):Na pewno Szczeliniec.

Oczywiście to moja pamięć mnie zawiodła. Cholera jasna - zdarzyło mi się to po raz pierwszy! :wink: :lol:

Zmylił mnie Twój skrót myślowy: Karkonosze, a za chwilę Kotlina Kłodzka. :wink:
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 19.09.2010 17:51

jan_s1 napisał(a):
weldon napisał(a):Na pewno Szczeliniec.

a za chwilę Kotlina Kłodzka. :wink:

Właśnie wróciłem - wspaniałe miejsce :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 19.09.2010 18:19

Marek73 napisał(a):
jan_s1 napisał(a): a za chwilę Kotlina Kłodzka. :wink:

A zdjęcia masz? :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.09.2010 18:23

jan_s1 napisał(a):Zmylił mnie Twój skrót myślowy ...

Ładnie nazwane wspomnienia sprzed 30-tu lat. :lol:

Po takim czasie wszystko jest skrótem ... :wink:

Dlatego relacje warto pisać.

Na bieżąco :lool:
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 20.09.2010 08:21

jan_s1 napisał(a):
Marek73 napisał(a):
jan_s1 napisał(a): a za chwilę Kotlina Kłodzka. :wink:

A zdjęcia masz? :wink:

Niestety skupiłem się na jeździe, a zdjęcia z nocnego postoju, ze względu na szacunek jakim Was darzę, raczej nie nadają się do publikowania :D

Ale warto było pojechać :lol:
A tak poważnie, to tradycyjnie spałem już w Kletnie. Całkiem sympatyczne miejsce. Dla lubiących spacery jest do obejrzenia Stary Wapiennik, Jaskinia Niedźwiedzia i Kopalnia Uranu (nieczynna). A w bliskiej odległości zarówno góry polskie, jak i czeskie (ze Skalnym Miastem na czele), a także Kopalnia Złota w Złotym Stoku, Bazylika w Wambierzycach, twierdza bardzka, Muzeum Papiernictwa w Dusznikach i pewnie jeszcze wiele innych miejsc, których nie dane mi było jeszcze zobaczyć.

Ale kiedyś zobaczę...
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.09.2010 19:10

Marek73 napisał(a):Jak już tak wspominamy to dorzucę zdjęcie z okolic Szklarskiej ale chyba z grudnia. Z lat kiedy te drzewa sadziłem :D

Przepraszam za jakość, ale to skan z analogowego aparatu.

Obrazek

Zdjęcie jest poprostu piękne!
Skojarzyło mi się z moim, tylko my bylismy ubrani....
Ja po lewej :roll:
Obrazek
;) ;) marzec '09
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 20.09.2010 19:23

Pięknie się zapadłaś :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.09.2010 20:06

Marek73 napisał(a):Pięknie się zapadłaś :D
8)
:lool: uwielbiam jak jest tyyyle śniegu ;)
Pozdrawiam!
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.09.2010 19:27

mutiaq napisał(a):
:lool: uwielbiam jak jest tyyyle śniegu ;)
Pozdrawiam!

Ja również mutiaq, podobno w górach już wkrótce spadnie... Nie mniej jednak zapraszam na jesienne, weekendowe piwo do Szklarskiej. Co prawda jutro wyjeżdżam do Czech, ale na pewno chociażby na troszeczkę zakotwiczę w Szklarskiej... :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.10.2010 21:09

Dzisiaj po drodze ze Szwajcarii Czeskiej, wróciłam właśnie ze Szklarskiej, pogoda naprawdę niesamowita. Świetne i niesamowite zarówno wczoraj jak i dzisiaj słońce; piwko sączyliśmy w krótkim rękawku na tarasie jednej z tavern... :papa:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 04.10.2010 21:55

majeczka napisał(a): piwko sączyliśmy w krótkim rękawku na tarasie jednej z tavern... :papa:

No a zdjęcia? :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.10.2010 22:11

jan_s1 napisał(a):
majeczka napisał(a): piwko sączyliśmy w krótkim rękawku na tarasie jednej z tavern... :papa:

No a zdjęcia? :wink:

Zdjęcia :?: cóż trochę dużo tego, może jutro, ewentualnie pojutrze dojdę do sedna... :papa:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 05.10.2010 11:23

jan_s1 napisał(a):
Od niepamiętnych czasów robimy z żoną takie miniwycieczki
Podobnie jak Wy,My również ...hasło jedziemy :D
no i lecim :wink:
spontaniczne mini wycieczki są najlepsze ....a i mini relacji, też nic nie brakuje.

Pozdrawiam
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 05.10.2010 14:44

Jolanda napisał(a): spontaniczne mini wycieczki są najlepsze ....

Ja już tak mam od dawna. :D W wieku 16 lat za głębokiej komuny "wyskoczyłem" autostopem prawie 400 km do Mielna (akurat też na piwo). Jeden dzień jechaliśmy, wieczorem piliśmy, następnego dnia z powrotem.

Że co? Że za młody?

A prawa człowieka? :lol:

Również pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.10.2010 15:29

mini też jest fajna ...

Nie tylko w młodości mi się podobała :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Do Szklarskiej Poręby na piwo. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies