Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Szklarskiej Poręby na piwo.

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 18:57

alessandro1977 napisał(a):
Jacek S napisał(a):Jan - czy wiesz co kiedyś było w tym budynku z reklamą?

Huta szkła...ten budynek straszy w bardzo atrakcyjnym turystycznie miejscu...

Dopiero teraz dorwałem się do komputera i bardzo dobrze, bo miałbym kłopot. Czasem mi się zdarza, że robię jakieś zdjęcie, sam nie wiedząc, co robię. :lol: Szybka i zdecydowana interwencja alessandro uratowała mnie przed kompromitacją, za co wyżej wymienionemu dziękuję. :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 19:00

Tymona napisał(a):To teraz gdzie "na piwo" (no - niektórzy "na kawkę")?

pozdrawiam
:D

Azaliż jestem prorokiem? :lol:

Również pozdrawiam. :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 19:07

Marek73 napisał(a):
jan_s1 napisał(a):

Obrazek

Nawet nie wiesz jaką satysfakcję mi tym zdjęciem zrobiłeś. Na 90% to są drzewa, które sadziłem przed laty :D I rosną :lol:

Nawet nie wiesz, jak przyjemnie mnie zaskoczyłeś. :D
Kapitalna sprawa. Człowiek cyka sobie jakieś byle jakie zdjęcia, nawet nie podejrzewając, że stanowią one ważny materiał dokumentujący ludzkie dokonania. :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 19:10

Aldonka napisał(a):Co nie znaczy, że piwka z przyjemnością z Wami nie wypiłam :)

Cała przyjemność po naszej stronie. :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2010 19:26

A'propos Szklarskiej Poręby i Szrenicy. Tak było przy górnej stacji kolejki w maju 2008 roku:

Obrazek

To naprawdę zdjęcie z maja :D Na straganie w Szklarskiej kupiłam ten stylowy kapelusik i rękawiczki, żeby na górze nie zamienić się w sopelek :lol: Temperatura na szczycie wynosiła około 2 stopni, w plusie na szczęście :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 19:46

maslinka napisał(a): Na straganie w Szklarskiej kupiłam ten stylowy kapelusik

Śmiem powątpiewać, czy równie ładny drobiazg udałoby Ci się nabyć na straganie w Karpaczu, lub Harrachovie. Może ta Szklarska nie jest taka szara? :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.09.2010 20:34

maslinka napisał(a):A'propos Szklarskiej Poręby i Szrenicy. Tak było przy górnej stacji kolejki w maju 2008 roku:

Obrazek

To naprawdę zdjęcie z maja :D Na straganie w Szklarskiej kupiłam ten stylowy kapelusik i rękawiczki, żeby na górze nie zamienić się w sopelek :lol: Temperatura na szczycie wynosiła około 2 stopni, w plusie na szczęście :D

Maslinka II sekcja w Szklarskiej to już niestety dla co niektórych, nieco mało wyobrażalne klimaty... Zwłaszcza w sezonie... :lol: Chociaż nawet same zjazdy nartostradami są właściwie dla początkujacych. My wówczas podobnie jak Ty ubieramy się w czapeczki, kapelusiki, kurteczki, etc... Jesteśmy w zasadzie wyposażeni od góry do dołu...; chociaż kapelusika, podobnego do Twojego niestety nigdy sobie nie zafundowałam; cóż poznanianka...
Gdy dojeżdżamy jednak na Szrenicę II sekcją, mamy przed sobą niewyobrażalne trasy i pejzaże... Czasami jednak pogoda nas trochę unicestwia i osadza w realiach... Ponad wszystko jednak lubimy Szklarską, a w szczególności Halę Szrenicką, być może z powodu niewielkiej odległości od Poznania. :papa:
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 16.09.2010 20:38

Jak już tak wspominamy to dorzucę zdjęcie z okolic Szklarskiej ale chyba z grudnia. Z lat kiedy te drzewa sadziłem :D

Przepraszam za jakość, ale to skan z analogowego aparatu.

Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 20:46

Marek73 napisał(a):Jak już tak wspominamy to dorzucę zdjęcie z okolic Szklarskiej ale chyba z grudnia. Z lat kiedy te drzewa sadziłem :D

Jak to jest zdjęcie z sadzenia drzew, to dziwię się, że jeszcze rosną. :wink: :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.09.2010 21:09

Pal sześć powyższe zdjęcia, czyli następny Wasz pobyt w Szklarskiej na piwku nastąpi mniej więcej kiedy?
Proponuję weekend 1-3. X. :?:
Wówczas powrócę ze Szwajcarii Czeskiej i na pewno zahaczę o Szklarską :papa:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.09.2010 21:29

majeczka napisał(a): następny Wasz pobyt w Szklarskiej na piwku nastąpi mniej więcej kiedy?
Proponuję weekend 1-3. X. :?:

Taki mam ostatnio mało komfortowy układ, że nie wiem, co będę robił pojutrze, a co dopiero w początkach października i jest to niezależne ode mnie.

Pozdrawiam. :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.09.2010 21:49

jan_s1 napisał(a):Taki mam ostatnio mało komfortowy układ, że nie wiem, co będę robił pojutrze, a co dopiero w początkach października i jest to niezależne ode mnie.Pozdrawiam. :D

Cóż w takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak zaprosić Cię wraz z żoną do Poznania. Być może Brovaria na Starym Rynku, ewentualnie pomyślę nad czymś rzeczywiście dla Was szczególnym. A tak a props kiedy byliście gośćmi Pyrlandii i ostatnio zwiedzaliście Poznań? :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2010 22:03

Marku, zarąbiste zdjęcie :lol:
Ale była impreza!

Majeczko, na trasach narciarskich w Szklarskiej nie znam się kompletnie, chociaż byłam tam kiedyś zimą. Ale wtedy pełniłam zaszczytną funkcję wychowawczyni na zimowym obozie i jeździłam (to za dużo powiedziane!) tylko na stoku poniżej dolnej stacji kolejki, bo akurat trafiła mi się grupa "słabo jeżdżących" :wink:

Janie, dla mnie Szklarska Poręba wcale nie jest szara! Mam fajne wspomnienia z różnych okresów życia. Podobno byłam tam na pierwszych w moim życiu wakacjach, gdy miałam półtora roku :lol: Jakoś niewiele pamiętam, a zdjęć nie wrzucę :twisted:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.09.2010 22:30

maslinka napisał(a):Majeczko, na trasach narciarskich w Szklarskiej nie znam się kompletnie, chociaż byłam tam kiedyś zimą. Ale wtedy pełniłam zaszczytną funkcję wychowawczyni na zimowym obozie i jeździłam (to za dużo powiedziane!) tylko na stoku poniżej dolnej stacji kolejki, bo akurat trafiła mi się grupa "słabo jeżdżących" :wink:

Hmm, Puchatek to rzeczywiście poniżej wszelkich opcji...
Bywamy w Szklarskiej co roku; świetne są zjazdy ze Szrenicy w dół Lolobrigidą ewentualnie Śnieżynką. :lol:
Moim dzieciom to niestety nie wystarcza... :wink: Bardzo często mając wówczas niedosyt galopują góra, dół..... My z mężem wówczas z reguły odpuszczamy i czekając na nie degustujemy piwo, czy winko, ewentualnie podjadamy pieczone grule z czosnkiem, które uwielbiam... :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2010 22:50

majeczka napisał(a):Hmm, Puchatek to rzeczywiście poniżej wszelkich opcji...

No wiem, wiem. Ale ja nie chciałam "się licytować" :wink: Nie byłam wtedy w Szklarskiej na wakacjach, tylko w pracy i niestety o szusowaniu dla przyjemności tam, gdzie bym chciała, mogłam tylko pomarzyć...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Do Szklarskiej Poręby na piwo. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies