Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Sv. Filip i Jakov z przebojami

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 02.09.2010 13:05

Już są :P :P
Piękny kolorek wody, mm :D
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 02.09.2010 21:07

Kompletnie nic nie poprawiałem (nie mam na to zupełnie czasu i wolę rzeczywistości nie koloryzować ;-) ) Do tego sprzęt jak i fotograf(ka) to kompletni amatorzy :-)
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 03.09.2010 08:29

Dzień 3 - Plaża

Obrazek

Obrazek
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 03.09.2010 08:46

Dzień 4

Z racji, że jesteśmy szczurami lądowymi to dla nas dużo większą atrakcją jest jakikolwiek obiekt pływający niż autobus to minęliśmy Lazovac i pojechaliśmy do Skradina a stamtąd statkiem (w cenie biletu) do Skradinski Buk. Tam trochę spacerów wokół, rybki no i kąpiel przy wodospadzie, woda cieplutka, słodka. Nie radzę zapomnieć obuwia do wody. Ja cały czas o nich pamiętałem i zapomniałem ... Da się bez obuwia (nawet 2 razy wchodziłem) ale nie bez bólu. Najlepiej mi odpowiadała technika na czworakach żeby dobrnąć pod wodospad.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będąc już tak blisko to stwierdziłem, że nie odpuszczę Trogiru...
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 03.09.2010 14:09

Dopiero jadąc tam Jadranką można było się napatrzeć na piękne widoki.
Mam hopla na punkcie wąskich uliczek. Uwielbiam. Bardziej niż Jadran, bardziej niż wspaniałe zabytki. Czyli Trogir musiał mnie zachwycić. Nie było innej opcji.
Niezła pizza zaraz za mostkiem, za którym zaczyna się stare miasto. Dominujący język na ulicach to język polski. Może to któraś z forumowiczek opieprzała syna, że wrzucił kartki do skrzynki bez znaczków? Przyznać się ;-)

Obrazek

Jacyś Polacy przeliczyli, że wejście na twierdzę to 3 browary więc się nie opłaca...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przysiadzie się ktoś?

Obrazek
Ostatnio edytowano 07.03.2012 12:45 przez winetu, łącznie edytowano 1 raz
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 03.09.2010 14:20

Trogir rzeczywiście piękny, i w tym roku nie mogłam o nim zapomnieć - wstąpiliśmy przejazdem, na godzinkę :P
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 03.09.2010 15:19

Fajne fotki i relacja bardziej optymistyczna :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.09.2010 16:51

winetu napisał(a):Jacyś Polacy przeliczyli, że wejście na twierdzę to 3 browary więc się nie opłaca...

Grunt to twardo określony cel wyprawy.
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 06.09.2010 07:42

Dzień 5 - Plaża

Obrazek

Obrazek

Obrazek
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 06.09.2010 09:01

Dzień 6

Szybenik.
Wejście na twierdzę św. Michała 20 kun ale dzieci za darmo. Widoki super.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 06.09.2010 09:39

Polecam uliczki i budynki trochę oddalone od tych głównych. Sporo urokliwych starych pamiątek na budynkach. Trogir przepiękny (same plusy, nic do zarzucenia) ale taki wycakany, Szybenik bardziej swojski (zaniedbany?). Subiektywnie oczywiście.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pod katedrą polska wycieczka, Pan w słomkowym kapeluszu pyta:
- Co to za kościół?
- Katedra św. Jakuba
- Ale katolicki?
- Oczywiście
- Myślałem, że muzułmański bo każą jakieś chusty na ramiona zakładać, zdjęcia nie zrobisz, picia nie wniesiesz (patrzy na znaczki przed kościołem), w Polsce kościoły są za darmo. Nie wchodzimy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drodze powrotnej miała być kąpiel w Tribunj albo na Murterze ale po Szybeniku w 34 stopniowym upale miałem bunt na pokładzie i wróciliśmy na kwaterę padając na pysk (coś klima przestała chłodzić co miało wpływ na zmęczenie, bynajmniej nie moje J )
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.09.2010 10:34

winetu napisał(a):...Mam hopla na punkcie wąskich uliczek. Uwielbiam...

O!!! Widzę że nie jestem osamotniony w temacie wąskich uliczek. :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2010 10:53

Kevlar napisał(a):
winetu napisał(a):...Mam hopla na punkcie wąskich uliczek. Uwielbiam...

O!!! Widzę że nie jestem osamotniony w temacie wąskich uliczek. :lool:

Takich osób zapewne dużo więcej na forum 8) (u mnie nawet już w formie obrazków na ścianie wiszą :lool)
Fajna relacja!
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 06.09.2010 13:43

Dzień 7 - plaża

Obrazek

Dzień 8

Miał być Nin z Pagiem albo Split ale nie udało mi się stłumić buntu zmęczonej upałami załogi. Wiecie czym się różni terrorysta od kobiety? Z tym pierwszym można negocjować ;-) . Ja mam 3 kobiety ;-)
Umarłbym jednak kolejny dzień w tym samym miejscu na plaży. Udaje mi się namówić je po sjeście na Pakosztane (to zaledwie 6 km) a koniecznie chciałem zobaczyć co straciłem nie jadąc tam na wakacje. Trochę napisałem już o Pakosztane w dniu 1

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drodze powrotnej dziewczyny same z własnej woli chciały zahaczyć o Biograd. No cóż jak ktoś lubi atmosferę Mielna, blokowate domy wczasowe to OK. Moje panny były zachwycone. Ja mniej. Na pewno z dzieciakami sporo kasy by poszło na różnorakie atrakcje. Fajny plac zabaw przy jednej z knajpek (z takimi tapczanami biało-fioletowymi) i dobra kawa. Nie wiem czy 'Pizza Andrija' w pizzeri u Andrija była najlepszą jaką jadłem ale była bardzo 'na bogato' niczego nie sępili, szybko na naszych oczach zrobili i wsadzili do włoskiego pieca z prawdziwym ogniem ;-) Generalnie nam bardzo smakowała więc polecam, chyba 45 kun. Bardzo miła (nie sztucznie) obsługa.

Biograd
Obrazek
Ostatnio edytowano 30.06.2011 13:16 przez winetu, łącznie edytowano 1 raz
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 07.09.2010 07:33

Dzień 9 - plaża

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Do Sv. Filip i Jakov z przebojami - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone