Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Stambułu i z powrotem oraz trochę różności po drodze

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 29.06.2013 15:50

paolooo napisał(a):jaki koszt całości? może być z dużym przybliżeniem

Nie liczyliśmy, częściowo mieliśmy euro w gotówce, częściowo płaciliśmy kartą.
Myślę, że wydaliśmy około 10 tys - wyjazd na ponad 3 tygodnie, 4 osobowa rodzina.
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 29.06.2013 16:42

Przeczytałem z uwagą :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 16:54

krzyswerm napisał(a):

Myślę, że wydaliśmy około 10 tys - wyjazd na ponad 3 tygodnie, 4 osobowa rodzina.

Juro.
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 29.06.2013 17:36

FUX napisał(a):
krzyswerm napisał(a):

Juro.

Nie!!! PLN!!!

Nie jedliśmy w najdroższych knajpach, śniadania i kolacje we własnym zakresie lub były wliczone w nocleg.
Najdroższy nocleg to 40 E w Stambule - pokój hostelowy 8 osób. Spaliśmy ze znajomymi.
Pozostałe noclegi od 50 RON w dolinie Izy - Rumunia do 35 E na Thassos.
Jak się upierasz to "dorzucę" 1000 pln na paliwo :D .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 17:42

Moje auto to 10l ON/100, więc przy ca. 8kkm to już sie grubo robi.
+ autostrady, winiety, etc.
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 29.06.2013 18:08

FUX napisał(a):Moje auto to 10l ON/100, więc przy ca. 8kkm to już sie grubo robi.
+ autostrady, winiety, etc.

Moje to 6 l ON (Renault Scenic) winiety jedynie w Rumuni i Bułgarii (7 i 13 E miesięczne). W Turcji karta KGS + 10 TL (15 TL razem)
Prom na Thassos 21E auto + 3-7 Euro za osobę.
Aha jeszcze przejazd mostem przez Dunaj - nie pamiętam ile, ale poniżej 10E.

trasa przebiegała w przybliżeniu tak:

http://goo.gl/maps/UOBwM

Liczmy, że z wycieczkami było 5000 km.
Myślę, że takie wakacje można mieć znacznie taniej: spanie w namiocie "na dziko", jedzenie całkowicie we własnym zakresie. itp.
Pozdrawiam.
Krzyś
Ostatnio edytowano 29.06.2013 18:19 przez krzyswerm, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 18:12

Dzięki.
W sumie to liznęliście TR...
My pojechalibyśmy dalej i kilka tysi km + nie byłoby wyczynem. :lol:
Namioty raczej nie, choć jako środek na nieprzewidziane, jak najbardziej.
Dzięki.
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 29.06.2013 18:18

FUX napisał(a):W sumie to liznęliście TR...

Zgadza się, nawet miałem plany rok, żeby Turcję liznąć trochę bardziej, ale zdecydowaliśmy się na Albanię - przez BIH, Czarnogórę, może trochę północnej Grecji a powrót przez Macedonię i Serbię.
Właśnie czytam relacje na naszym forum i planuję trasę.

Jeszcze raz pozdrawiam.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.06.2013 01:09

Fajnie , że udało się Wam zobaczyć obie jaskinie ( węgierska to Baradla , tak dla ścisłości :) ) .

W Egerze próbowaliście winka u dziadka Istvana ( Isztwana ) :?: Mówi po polsku ( prawie - jak sam twierdzi , ale można go zrozumieć ) i zbiera adresy , na wielką podróż po Polsce 8)

Dziękuję , fajnie było wędrować z Wami :D

Pozdrawiam
Piotr
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 30.06.2013 10:06

piotrf napisał(a):Fajnie , że udało się Wam zobaczyć obie jaskinie ( węgierska to Baradla , tak dla ścisłości :) ) .

Tak, rzeczywiście przepraszam za pomyłkę.
W jaskini Baradla można odbyć kilka wycieczek różniących się długością, jest jeszcze drugie wejście ( pierwsze blisko granicy słowackiej i jaskini Domica mieści się w miejscowości Aggtelek), w miejscowości Jósvafő.
Nie wiem od czego to zależy ale w dzień kiedy my byliśmy możliwe było wejście tylko na krótką trasę. Z nikim nie dało się ustalić dlaczego - znają tylko język węgierski.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.06.2013 21:58

Znam od lat te jaskinie i muszę powiedzieć , że podczas naszej tam bytności kilka razy jedna ( lub więcej ) trasa była zamknięta z powodu wysokiego stanu wody po wcześniejszych opadach deszczu . Spadające ze stopów stróżki wody też w zwiedzaniu nie pomagają :wink: Może tym razem było podobnie :?:

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Do Stambułu i z powrotem oraz trochę różności po drodze - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies