Hejże wszystkim,
Na początku wyrażam nadzieję, że Janusz mnie nie ukarze za ten post
Po przeczytaniu setek postów na temat jazdy przez BiH do CRO oraz innych około-powiązanych wątków oraz bazując na skromnym, acz własnym doświadczeniu (z perspektywy pasażera-autostopowicza) myslę nad trasą do CRO w tym roku.
Rzecz w tym, że postanowiłem pokazać żonie (a i przy okazji sam zobaczyć ) Sarajewo, spędzając tam dzień czy dwa (do tej pory widziałem Mostar i Banja Lukę). Gdyby to miała być trasa bezpośrednio na riwierę, to nie miałbym większych wątpliwości, ale że nie jest, to chciałem prosić Was o uwagi i komentarze - wiem, że wielu z Was zjadło zęby na podróżach po Bałkanach i jesteście skarbnicą wiedzy.
Wybrałem trasę:
A1 w Polsce, potem przez Cieszyn i kawałek Czech do Żyliny, tam autostrada aż do samej Rajki, by wbić na 86 na Węgrzech i dojechać aż do Lendavy (H - SLO). Potem już Chorwacja, autostradą A4 pod Zagrzeb, następnie A3 przez Slawonię aż do zjazdu na Samac w BiH i Doboj oraz Zenicę do Sarajewa.
Przy okazji: Sarajewo to duże miasto, jeśli ktoś z Was się po nim poruszał samochodem szukając noclegu (a w Waszych relacjach widziałem, że tak), to z jakich metod nawigacji korzystaliście?
Dziękuję z góry za komentarze i wszelkie sugestie
Jako ze nie mogę jeszcze załączać linków, wklejam screena z mapy.