North Slav napisał(a): do tej pory widziałem (...) Banja Lukę
North Slav napisał(a):Wybrałem trasę:
A1 w Polsce, potem przez Cieszyn i kawałek Czech do Żyliny, tam autostrada aż do samej Rajki, by wbić na 86 na Węgrzech i dojechać aż do Lendavy (H - SLO). Potem już Chorwacja, autostradą A4 pod Zagrzeb, następnie A3 przez Slawonię aż do zjazdu na Samac w BiH i Doboj oraz Zenicę do Sarajewa.
North Slav napisał(a):Przy okazji: Sarajewo to duże miasto, jeśli ktoś z Was się po nim poruszał samochodem szukając noclegu (a w Waszych relacjach widziałem, że tak), to z jakich metod nawigacji korzystaliście?
andeo napisał(a):Może za rok Albania i Macedonia ...tak mi się marzy
Pisałeś może relację z Macedonii?
Torac napisał(a):Za byle jaką "misę" mięs, z czego 1/3 to nielubiana przeze mnie wątróbka+ grillowana pierś z kurczaka z frytkami, kawa - wszystko za 50E w tanim kraju to trochę przesada.
butiki najpopularniejszych marek światowych, banki + chińska cepelia.
Nocleg w słabym hostelu za 20E/os.
Legendarny sarajevski most wygląda jak siedem nieszczęść.
krzysiek bb napisał(a):Torac- jak ktoś kocha Bałkany to i te 10 za kawę jakoś przyjmie, tłumacząc bałkańskim charakterem
North Slav napisał(a):Co do Macedonii - jest to również moje ciche marzenie, nawet myślałem, żeby w tym roku Ochrydę (nie lubię polskiego odpowiednika Ohridu :/ ) zobaczyć, ale to może w następnym roku - moja żona uparła się, że na pierwsze wspólne wakacje ma być Chorwacja Niemniej jednak Macedonia, choć intensywnie stawiająca na turystykę, ciągle pozostaje jeszcze nieodkryta przez turystykę masową, czego o Chorwacji powiedzieć już nie można. No ale to jest po prostu inny kraj.
North Slav napisał(a):Ja najbardziej martwię się o drogę, pierwszy raz będę jechał autem ''tak daleko'' jako kierowca
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi