ceny w chorwacji
napisał(a) izabelak » 01.05.2012 21:17
witam wszystkich serdecznie!
jeszcze z hr nie wrocilam, bede tu jeszcz dwa dni, wiec moge rzetelnie was poinformowac co i jak z cenami w chorwacji, a tu może i niektórych rozczaruje ale wcale tanio nie jest, od czego zaczac, to moze od ceny podstwawowego - chleba..
w niczym to nie przypomina naszego , u nich to zwykła bagietka pszenna i w przydrożnym sklepie kosztuje 6 kun, widzialam, ze maja tu tez inne rodzaje chleba, ale nie spr cen, my jemy po knajpach, no i tu to trzeba sie przygotowac na naprwade niezly wydatek... jestesmy tu we dwojke,ja z mezem, roznie to wyglada , zalezy oczywiscio od knajpy-kwatere mamy w togirze, jestesmy w dwojke z mezem i w hotelu mamy tylko sniadanie, odrwadzam zdecydownaie zywienie sie w miejscach typowo uczeszczanych przez turystow, tu najpewniej sie rozaczarujecie,cena obiadu, kolacji ma sie nijak do jakosci oferowanych posilkow,no i kosztuje okolo 200 kun( ja-salatka z owocow morza, maz- szaszlyk miesny, ryz , sosy, piwo, woda), wczoraj zjedlismy naprwade pyszna kolacje - 320 kun(przystawki, drugie danie dla dwoch osob-mix mies, z warzywami, frytkami,woda, piwo, drink) ale naprwade bez zalu za nia zaplacilsmy, kolacja w splicie na starowce- 200 kun, dobre, ale czy az tak..( ja risotto, maz makaron, piwo, woda) , ich piwo-karlowacko, w przydrożnym sklepie, 6kun plus kaucja za butelke(1,5 kuny do 3)wino chorwackie-but od 50 do ... kun,
maja tu tez lidla- ceny cos jak u nas- plus 10-20% wiecej,
jesli ktos ma jakies pytanie to piszcie chetnie odp w miare mozliwosci, moge nawet spr, pozdrawiam