Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do OEKOTELU z (od strony) Bratysławy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
corrina
Cromaniak
Do OEKOTELU z (od strony) Bratysławy

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 17.07.2006 13:42

Kochani

Podpowiedzcie jak najprosciej dostac sie z Bratyslawy do Oekotelu w Föhrenhain (to jest na polnocy Wiednia, prawda ? )
Probuje ustalic trase za pomoca Michelina ale nic mi sie nie zgadza bo na mapie ktora mam przed soba a w Michelinie online sa zupelnie inne oznaczenia drog
Michelin proponuje tak :
http://tinyurl.com/kzfjt

I drugie pytanko, jak juz poruszac sie w samym Föhrenhain zeby bez zbednego kluczenia dostac sie do Oekotelu ?

Jesli macie jakies doswiadczenie, napiszcie jak blondynce, krok po kroku, najlepiej numerami drog z kierunkami.
Dzieki wielkie !
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 17.07.2006 13:54

OK, Sprawdzilam jeszcze w Michelinie ulice, na ktorej jest Oekotel i wyglada na to ze tam sie raczej nie pogubie, bo Brünner Bundesstraße to wlasciwie główna ulica Föhrenhain (ewentualnie jesli mozecie, to podajcie jakieś charakterystyczne okolice, może jakiś sklep, skrzyżowanie itp bo ulica jest dosyc długa)
No i tylko kwestia, jak się dostać na tą B7/E461 (wygląda na to że przebiega wzdłuż tej ulicy właśnie, która jest tam główna ulicą) bo na mojej papierowej mapie w ogóle nie ma takich oznaczeń jak B, jedyna litera to A :roll: :?
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 17.07.2006 15:37

corrina napisał(a):OK, Sprawdzilam jeszcze w Michelinie ulice, na ktorej jest Oekotel i wyglada na to ze tam sie raczej nie pogubie, bo Brünner Bundesstraße to wlasciwie główna ulica Föhrenhain (ewentualnie jesli mozecie, to podajcie jakieś charakterystyczne okolice, może jakiś sklep, skrzyżowanie itp bo ulica jest dosyc długa)
No i tylko kwestia, jak się dostać na tą B7/E461 (wygląda na to że przebiega wzdłuż tej ulicy właśnie, która jest tam główna ulicą) bo na mojej papierowej mapie w ogóle nie ma takich oznaczeń jak B, jedyna litera to A :roll: :?

Widok od pana Twardoskiego :wink:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.325655,16.446066&spn=0.001612,0.002779&t=k&om=1
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 17.07.2006 15:56

Kurka siwa, co my byśmy bez tej techniki zrobili :!: :D ;)

Ale ja dalej proszę, jak dla blondynki - numery, kierunki itp, prosta dziewczyna jestem ;)
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 18.07.2006 13:55

Buuu, czy naprawdę nikt nie spał w tym hotelu :?: :roll:
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 20.07.2006 12:57

Ale czemu tam a nie w Graz - to przecież bez zbaczania z drogi??!!
Pozdrawiam
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 20.07.2006 14:13

KasiaN napisał(a):Ale czemu tam a nie w Graz - to przecież bez zbaczania z drogi??!!
Pozdrawiam

Ponieważ chcemy spędzić jeden dzień w Wiedniu i go zwiedzić (bardzo pobieżnie oczywiście ;) )
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 21.07.2006 06:27

corrina napisał(a):
KasiaN napisał(a):Ale czemu tam a nie w Graz - to przecież bez zbaczania z drogi??!!
Pozdrawiam

Ponieważ chcemy spędzić jeden dzień w Wiedniu i go zwiedzić (bardzo pobieżnie oczywiście ;) )

Mam ten sam problem
corrina; musimy wierzyć że KTOŚ nam pomoże.
Ja spędzam cały dzień w Wiedniu i mam zarezerwowane dwa noclegi w tym hotelu i też kombinuję jak tam dojechać.
Czekamy
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 21.07.2006 12:18

Grzegorzra napisał(a):
corrina napisał(a):
Pozdrawiam

Mam ten sam problem
corrina; musimy wierzyć że KTOŚ nam pomoże.
Ja spędzam cały dzień w Wiedniu i mam zarezerwowane dwa noclegi w tym hotelu i też kombinuję jak tam dojechać.
Czekamy

Witam, ja też mam zamiar tam nocować dwie nocki - w jaki sposób rezerwowałeś pokój? Fax, telefon?
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 21.07.2006 14:45

Tomek O. napisał(a):Witam, ja też mam zamiar tam nocować dwie nocki - w jaki sposób rezerwowałeś pokój? Fax, telefon?

Przez formularz na ich stronie. Tego samego dnia zadzwonił do mnie bardzo miły pan Austriak mówiący po polsku i potwierdził moją rezerwację.
Pamiętaj, że rezerwacja nie jest gwarantowana, tzn jeśli do 19:00 się nie stawisz w hotelu, może przepaść, jeśli na miejscu będzie czekać ktoś zainteresowany a bez rezerwacji.
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 21.07.2006 18:57

Ja rezerwowałem faxem.
I też zadzwoniła do mnie miła pani, by potwierdzic rezerwację.
Prosiła, by tydzień przed przyjazdem zadzwonić i potwierdzić pobyt w tym terminie.
Pozdrav

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi