sebu napisał(a):Witam
Najpierw chce podziękować za podpowiedzi . Faktycznie te trasy są konkretne i sprawdzone ,jednak dziś byłem po winety i juz pozamiatane . Wybrałem droge przez austrie i słowenie , Koszt winet nie jest kosmicznie drogi ciekaw jestem jak opłaty tuneli sie przedstawią i ile ich bede miał na swojej drodze . Jeszcze raz dzięki wielkie
sebu napisał(a):Witam
Najpierw chce podziękować za podpowiedzi . Faktycznie te trasy są konkretne i sprawdzone ,jednak dziś byłem po winety i juz pozamiatane . Wybrałem droge przez austrie i słowenie , Koszt winet nie jest kosmicznie drogi ciekaw jestem jak opłaty tuneli sie przedstawią i ile ich bede miał na swojej drodze . Jeszcze raz dzięki wielkie
rega2 napisał(a):sebu napisał(a):Witam
Pytanie zadałeś i swoje zrobiłeś ? Bez sensu - zamęt robisz, nie bierzesz pod uwagę innych propozycji już na starcie. Po co ty zadałeś to pytanie, chyba dla innych.
rajcro napisał(a):A po co Ci winietki w portfelu przed wyjazdem?
Rysio napisał(a):sebu napisał(a):Myślisz ze to spora gafa?
Ja myślę że nie. Ja naklejki mam naklejone już przed wyjazdem i nie muszę sobie tym dupy zawracać podczas jazdy
consett0805 napisał(a):Moim zdaniem najbardziej opcjonalna i najtańsza jest ta: Potrzeba tylko winietę Słowacką Kielce>Bielsko Biała>Zwardoń-(przejście graniczne)Zilina (tu kierować się po zielonych znakach na Bratysławę nie NIEBIESKIE!!! Słowacy maja na odwrót zielona prowadzi na autostradę)> Bratysława> (wjazd na Węgierską autostradę M1 do zjazdu na na trasę 86 (ten odcinek nie wymaga winiety węgierskiej) >Crosna > Zalaegerszeg>Nagykanizsa ( tu zaczyna się trasa nr 7 przy autostradzie M7, nie wjazd na autostradę tylko na trasę nr 7 która doprowadzi do starego przejścia w Letenye)> Dalej już Chorwacja jeśli taniej i przyjemniej proponuje z Letenye do Karlovaca autostradą a z Karlowaca starą jedynką bardzo dobra i przyjemna trasa od Ciebie zależy jak długo chcesz nią jechać bo jak się przyjrzysz na mapach google doprowadzi Cie do zjazdu Sestanovac z którego już chwila do Makarskiej. Kiedyś jeździło się tylko tą trasą.
Ta trasa to 1358km czyli wniosek masz
consett0805 napisał(a):Kielce>Bielsko Biała>Zwardoń-(przejście graniczne)Zilina (tu kierować się po zielonych znakach na Bratysławę nie NIEBIESKIE!!! Słowacy maja na odwrót zielona prowadzi na autostradę)>
jgx1 napisał(a):consett0805 napisał(a):Kielce>Bielsko Biała>Zwardoń-(przejście graniczne)Zilina (tu kierować się po zielonych znakach na Bratysławę nie NIEBIESKIE!!! Słowacy maja na odwrót zielona prowadzi na autostradę)>
o co Ci chodzi z tymi autostradami??? Winiete na Słowacje gość ma bo kupił więc czemu ma omijać autostrady???
sebu napisał(a):Potrzebuje Porady doswiadczonych bywalców cro . Zostało mi 5 dni do wyjazdu i pojawił sie mały mętlik w głowie . Jedziemy z Zoną , startujemy z Kielc ,i nie wiem która droga bedzie lepsza , -- Czechy ,Austria, Słowenia czy może Słowcja , Węgry . Doradzicie coś
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi