Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Kasi Głydziak Bojić - nowa (być może) sąsiadka :)

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 31.05.2007 13:13

uff n to cóż ja tu mogę dodać...po tych wszystki słusznych jak najbardziej pochwałach?
przyłączyc sie tylko i do tej kolejki po książkę zapisać pozostaje :)
duuuze dziekuję za to ze podzieliłaś sie z nami tym tekstem, swoimi myslami i kawałkie przecież swojego życia - to było przeżycie :)

my w tym roku jak zawsze Hvar-nie moge się doczekać
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 04.06.2007 22:33

...witam a ze by nie wszistko bilo w klimacie ze Polki sa zauroczone Chorwatami i ze zucaja wszistko ze bi do nich ...i tak dalej...powiem ze jest na Ciowo facet z Polski ktory ma zone ...tubilke...jusz jest to pan w powarznim wieku i raczej internetem sie nie posluguje ...ale informacje dostaliscie....
jezeli w jaki kolwiek sposob moge pomoc ktorej z was prosze piscie...
a dla nowich ...wredna...znaczy pracowyta.....
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 05.06.2007 05:49

Dopiero zagłębiłem się w ten wątek :oops: ale warto było :wink:
Świetne listy zaraz humor w pracy lepszy :lol:
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 18.10.2007 15:32

Leon napisał(a):...witam a ze by nie wszistko bilo w klimacie ze Polki sa zauroczone Chorwatami i ze zucaja wszistko ze bi do nich ...i tak dalej...powiem ze jest na Ciowo facet z Polski ktory ma zone ...tubilke...jusz jest to pan w powarznim wieku i raczej internetem sie nie posluguje ...ale informacje dostaliscie....
jezeli w jaki kolwiek sposob moge pomoc ktorej z was prosze piscie...
a dla nowich ...wredna...znaczy pracowyta.....

Mam nadzieję, że mimo upływu tak wielu miesięcy ktoś tu jeszcze zajrzy...np. Leon... więc coś od siebie dorzucę... :)
No proszę... nie odwiedzałam forum baaardzo długo, gdyż - używając słów klasyka, czyli Kasi :) całkowicie pochłonęło mnie wychodzenie za mąż oraz całe mnóstwo innych spraw z tym związanych, a tu taka niespodzianka! Jedno krótkie zdanie, a cieplej się robi na duszy... :) Dzięki serdeczne Loenie za chęć ewentualnej pomocy! Kasia i Marko na własnej skórze odczuli jak bardzo jest nam to czasem potrzebne :) Moja - a właściwie nasza - sytuacja nieco się od czasu mojego pierwszego posta zmieniła. Postanowiliśmy spróbować zamieszkać w Polsce. W efekcie boksujemy się aktualnie z tutejszą rzeczywistością i mamy nadzieję wygrać tę walkę :) Można więc śmiało powiedzieć, że nie tylko Polki zauroczone Chorwatami rzucają dla nich wszystko, czasem bywa też odwrotnie :wink:
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 27.01.2009 12:02 przez Dorot@ i Tomislav, łącznie edytowano 2 razy
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 19.10.2007 07:25

Pośpiech jest wskazany jedynie przy łapaniu pcheł...
jestem tego najlepszym przykładem niestety... Sorry, za przekręcenie
imienia Leonie!
BLADE27
Globtroter
witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) BLADE27 » 15.11.2007 14:27

Witam w Klubie mieszkających na Chorwacji!

Ja już tu jestem 2 miesiące i połykam powoli panujące tu obyczaje.

Niestety coraz bliżej mi do koloru SZAREGO

Miło że więcej rodaków poznaje tutejszą rzeczywistość.

Oby Nas tu było jak najwięcej!!!
J@dranka
Croentuzjasta
Re: witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 15.11.2007 18:56

Blade27 może napiszesz coś więcej o sobie...
Co skłoniło Cię do wyjazdu do Cro, dlaczego akurat Split, co tam robisz, jak Ci się żyje i dlaczego "coraz Ci bliżej do koloru SZAREGO"?

Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 12.04.2008 08:50

Kasiu, właśnie - mocno przez przypadek -przeczytałam ten wątek (i jak tu nie wierzyć, że przypadki się zdarzają :) ) i (jak tu napisać, żeby było oryginalnie?? - nie da się, muszę tak jak wszyscy moi przedmówcy), a więc... piszesz rewelacyjnie.
Właśnie (pod wpływem tego, co i jak napisałaś) stworzyłam własny ranking relacji o cro, które ostatnio przeczytałam, i zajęlaś w nim niekwestionowane pierwsze miejsce. Inne relacje też są ciekawe, sprawnie i z humorem napisane, ale to Twoja ma to "coś literackiego " w sobie.
pozdrawiam serdecznie
:papa:

ps. Kasiula, Ty pisz dalej!
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 12.04.2008 23:59

Bodajrze czwarty raz czytam ten post od poczatku i dochodząc do końca mam ochotę coś napisać i palce zamieraja mi nad klawiaturą.
To co Kasia napisała zostawia tak niesamowite wrażenie, że nie bardzo wiadomo co na to odpowiedzieć.
Rewelecja i tylko tyle.

pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2008 00:11

Witaj Kasiu - dziękuję raz jeszcze za małe tłumaczenie. :lol:
A nie wiesz czasem co się dzieje z Moniką Rogala - napisała dawno 3 posty i znikła :?:

Pozdrawiam :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2008 08:26

Dziwne, że pomimo śledzenia tego wątku, nie dostałem powiadomienia o nowych postach.... :(
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 24.04.2008 17:15

Tak sobie myślę,że też powinnam tu wtracić swoje trzy grosze, bo jakby nie byl to wkrotce czeka mnie ślub.w Cro i chorwatem.... Ale ja jestem szczęsliwa choc faktycznie biurokracji i tempo, a raczej jego brak, pracy potrafia zalamać.
A mieszkać będe w Trogirze, wlaściwie już mieszkam he he he :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2008 17:54

Gandaliela napisał(a):Tak sobie myślę,że też powinnam tu wtracić swoje trzy grosze, bo jakby nie byl to wkrotce czeka mnie ślub.w Cro i chorwatem.... Ale ja jestem szczęsliwa choc faktycznie biurokracji i tempo, a raczej jego brak, pracy potrafia zalamać.
A mieszkać będe w Trogirze, wlaściwie już mieszkam he he he :D

No to gratulejszyn :idea: :arrow: :!: :!: :!: :!: :!: 8)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 25.04.2008 07:20

Gandaliela :) GRATULACJE!! zamieść choć jedną fotkę ze ślubu :)!!
Gandaliela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandaliela » 25.04.2008 15:08

Spoko, tylko najpierw musimy dotrzec przed "ołtarz'. Narazie czekamy aż moj chlop ureguluje prawnie sprawy majątkowe.Sądownictwo tam sie nie spieszy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko