typ napisał(a):Nie mógłbym nie nawiązać do wychodku, z którego korzystałem w Mutso. Jest tam jedna chatka i wychodek nad rzeką. Oczywiście wszystko co "zostawiamy" w wychodku ląduje bezpośrednio w wodzie. Ten sam potok za kilkanaście kilometrów przepływa przez Shatili... Podobnie zapamiętałem restaurację w Albanii nad pięknymi wodospadami, na albańskiej riwierze. Toalety, jak i sama restauracja cywilizowane. Natomiast zaciekawiło mnie gdzie prowadzą rury kanalizacyjne. Oczywiście bezpośrednio do tej rwącej rzeczki, która tworzy kaskady.
remikrmk napisał(a):No, w końcu
remikrmk napisał(a):Kilka przydatnych informacji uzyskałem dzięki Twojemu wpisowi. Najważniejsze, że są góry. Wysokie, piękne i jeszcze mało odwiedzane. Reszta to rzecz względna. Jeszcze parę miesięcy i przekonam się sam
Dzięki za opis!
blackmore2k3 napisał(a):Dla takiej wyprawy i dla samego przejazdu takimi drogami, to mógłbym nawet i całe 2 tygodnie w samochodzie spędzić. Coś niesamowitego !
blackmore2k3 napisał(a):To są właśnie uroki posiadania auta terenowego i umiejętności podróżowania nim po takich drogach. Skupienie maksymalne chyba musiało być, bo przepaście obok równie piękne
Super. Naprawdę mi się podoba Wasza wyprawa !
piotrf napisał(a):
"Misiek" do najwęższych samochodów nie należy , to mijanki na tej półce adrenalinę chyba w sporej dawce dawały , tym bardziej mi szkoda , że mnie tam z Wami nie było .
Zastanawiam się , czy masz już określone plany na 2014 rok , i czy wiążą się one z tegorocznym wyjazdem
typ napisał(a):
No i właśnie całe 2 tygodnie tak spędziliśmy za wyjątkiem 2 nocy tak jak pisałem. Myślałem nawet przed wyjazdem nad zamontowaniem "prysznica" w Miśku, niedrogi i fajny patent który znalazłem gdzieś na forach (w skrócie: nagrzewnica od piecyka gazowego włączona w układ chłodzenia samochodu, wyjście wężykami ze zderzaka, pompka o niewielkiej wydajności i prysznic gotowy - na wolnych obrotach woda ma 30-40 stopni), ale kasowo byliśmy już wypompowani i nawet te 200-300zł było ponad nasze możliwości. Poza tym kąpiel w rzece orzeźwiała. Nie było tak źle. Ten patent z prysznicem można zamontować nie tylko w 4x4. Polecam wszystkim sypiającym w samochodach, a wiem że nie jestem odosobniony
typ napisał(a):Jak zwykle to bywa - film nie oddaje rzeczywistej przestrzeni. Było dużo więcej "powietrza" niż widać na filmie. Skupienie owszem musiało być, ale najbardziej martwiła perspektywa jakiejś awarii .
typ napisał(a):Następne filmiki też będą. Nie obiecuję kiedy, bo różnie może być.
Już nie będzie takiej ekspozycji, ale nie tylko ekspozycja się liczy....
blackmore2k3 napisał(a):
Czego to ludzie nie wymyślą Pierwsze słyszę o czymś takim. Nie planuję co prawda tego montować, ale zawsze to dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość. Póki co kąpiel w rzecze, tudzież w morzu w zupełności mi wystarcza
Gajus.ems napisał(a):Przeczytałem jednym tchem, zobaczyłem film (muzyka nie do zapomnienia). Takie relacje pokazują że życie jest fascynujące.
Pozdrawiam GAJUS.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe