napisał(a) sallve » 26.06.2008 07:37
Rysio... rolada trza piec 3 godz. ???
A z jakiego mięsa te rolady aż tyle się smaży, chyba że to mają
być węgielki roladkowe
Poniżej przepis skopiowany z neta zgodny z org.
Skład:
4 kawałki mięsa na rolady
Cebula
Boczek
1- 2 ogórki kiszone
Musztarda
Sol pieprz papryka mielona
Sposób wykonania:
Mięso delikatnie rozbić zwiliżonym tłuczkiem, przyprawić sola, pieprzem, każdy płat posmarować musztardą. Cebule posiekać drobno, boczek na paseczki, ogórki pokroić w cienkie słupki. Kawałeczki cebuli, boczku i ogórka układać na płatach mięsa, każdy płat ściśle zawijać w roladę. Każdą spiąć wykałaczkami lub związać białą bawełnianą nicią. Przyprawić. Rozgrzać tłuszcz, kłaść rolady i mocno zrumienić. Następnie podlać ciepłym bulionem i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Gdy rolady będą już miękkie wyciągnać wykałaczki lub usunąć nici, sos zagęścić odrobiną śmietnany i mąki, podawać z kluskami śląskimi i modrą kapusta. Pycha!
Trochę to lepsze od parówki z wody
Pozdr. sallve