reebock napisał(a):Jeżeli taki temat się pojawił to przepraszam. Po 3 - krotnej urlopie w CRO postanowiliśmy wybrać się do Czarnogóry. Na forum nie znalazłem odpowiedzi, która trasa jest lepsza: przez BiH czy przez Serbię. Po drodze planujemy oczywiście nocleg gdzieś w połowie. Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie i rady. Wyjeżdżamy z półn. - wschodniej Polski przez m.inn. Rzeszów, Barwinek. Prosiłbym również o namiary na kwatery na jednorazowy nocleg.
Raul73 napisał(a):"Welcome to the Republic of Srpska"
A zachód nadal się upiera, że Bośnia i Hercegowina to normalny zjednoczony kraj, gdzie ludzie żyją w pokoju. Chyba muszę się tam jak najszybciej wybrać na konkretne zwiedzanie, dopóki jest względny spokój...
kulka53 napisał(a):Pojedź sobie do Trebinje gdzie cała okolica jest wyludniona a w samym mieście powiewają serbskie flagi. Można się tam poczuć nieomalże jak na przedmieściach Belgradu...
Raul73 napisał(a):Właśnie układam sobie plan wyjazdu na przyszły rok (już, a co ). A plan mam ambitny, bo chcę najpierw zwiedzić Vukovar, potem Srebrenicę, a potem zjechać do Dubrovnika właśnie przez Gorazdze, Brod i m. in. Trebinje. Po twoich opisach zapowiada się coraz ciekawiej
Miken77 napisał(a):reebock napisał(a):Jeżeli taki temat się pojawił to przepraszam. Po 3 - krotnej urlopie w CRO postanowiliśmy wybrać się do Czarnogóry. Na forum nie znalazłem odpowiedzi, która trasa jest lepsza: przez BiH czy przez Serbię. Po drodze planujemy oczywiście nocleg gdzieś w połowie. Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie i rady. Wyjeżdżamy z półn. - wschodniej Polski przez m.inn. Rzeszów, Barwinek. Prosiłbym również o namiary na kwatery na jednorazowy nocleg.
Tak na chłodno bez analizy, nasuwa mi się pytanie. Nie prościej przez Chorwację, autostradą aż do Vrgoraca?
kulka53 napisał(a):
Może jeszcze w tym udałoby się coś zaliczyć
K2 napisał(a):Raul73 napisał(a): A muszę się pospieszyć, bo kolejna wojna w Bośni jest raczej pewna - pytanie tylko kiedy i na jaką skalę.
Hej, według mnie akurat z tego powodu pośpiech nie jest konieczny.
Pzdr
Krzysiek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi