napisał(a) Leo » 08.02.2004 22:26
Na wstępie dzięki wszystkim za posty.
Piotr - rzeczywiście kawiarenka powinna wystarczyć. Co do aparatu to również jestem użytkownikiem Canona G5 (wcześniej również Canoon PowerShot S45) aparat rewelacja bateria super - prawie zapominam co to ładowarka sieciowa pykasz, pykasz zdięcia a on cały czas ready bomba!!!
Jestem dokładnie z Bydgoszczy. Chętnie wymięnię poglądy dot. aparatu oraz oczywiście CRO (jeszcze tam nie byłem w tym roku będzie to 1. raz)
Darmar - matryca w G5 jest 5 mln. Na kartę 128 MB zdięć zapisanych w rozdzielczości 2592x1944 przy najmniejszej kompresji wchodzi ok. 50. a przy zapisie w RAW-ie jeszcze połowa z tego!!!!
Gladiatrix - korzystając z Win XP do G5 wystarczy kabelek USB i oczywiście komp z USB i zczytuje bez problemu. Przy zeszłym aparacie PowerShot S45 rzeczywiście bez CD ze sterami by się nie obeszło przy G5 już została poprawiona komunikacja i wszystko działa bez problemu. W "porządnych" Labach i być może kawiarenkach chyba powinni mieć również czytniki kart pamięci ????
Sniper - podajesz że zabierasz pięć kart i Tobie to wystarcza , no tutaj bym polemizował miałem przypadek że karta (kochana elektronika
)po prostu odmówiła posłuszeństwa krótko pisząc .......szlag ją trafił więc archiwum na płytce a najlepiej dwóch to dużo pewniejsze. Cóż, Polak mądry po szkodzie
. Kamerę biorę oczywiście również natomiast co aparat to aparat.
Dzięki jeszcze raz wszystkim
Pozdr Leo