Dziecko na kempingu...
napisał(a) Maciej » 15.03.2013 09:07
Mam w sumie jeden konkretny dylemat ale zakładam wątek z ogólniejszą nazwą, bo może poslużyć do wielu pytań i mam nadzieję też odpowiedzi, na temat wakacji z małymi dzikusami na kempingu.
Mimo sporego stażu kempingowego mam parę znaków zapytania bo z dzieciakami na campie byłem tylko w zesżłym roku i to w mobilehomach czyli jednak coś innego.
No ale wracamy na namiotowy szlak, nowy namiot kupiony /Skandika Canyon II/, pozostały ekwipunek: lodówki, przedłużacze, kuchenki etc sprzed lat nadal mamy.
Musze kupić jednak coś do spania - dla nas wiadomo materac ale dla dzieciaków ? Materac czy mata samopoziomująca ? A jak materac to dwa pojedyncze czy jeden wspólny ? Dzieciaki w wieku 6 lat i 2,5 ? Jakie są Wasze doświadczenia ? Wspólnego materaca trochę się boje bo jak wiadomo gdy jedno zacznie "tańczyć" przez sen to drugie też. Maty są droższe ale silą rzeczy pojedyncze, sprawdzają się przy takich dzieciakach ?
Prosze o wskazówki od dzieciatych kempingowców.
Jak ktoś ma inne pytania w temacie dziecka na kempingowym szlaku to można tu śmiało zadawać. Mam nadzieję że Panowie Modowie się nie pogniewają
PozdraV