napisał(a) Rysio » 24.01.2010 15:48
zebik napisał(a):No to po co piszesz, że możesz coś zrobić jak Ci się nie chce.
Śniadanie - gorący kubek Knorr (a co jak szaleć to szaleć więc nie będziemy liczyli produktów "korzystny zakup Tesco") 20 zł/8 szt + chlebek niech będzie 6 zł (też dla 4 na 2 dni starczy do śniadania) czyli mamy 13 zł/dzień.
Obiad - sos pomidorowy Winiary po 2,80zł. + puszka mielonki turystycznej za 3,90 + makaron spaghetti po 3,90zł/500g daje 10,60zł., choć 1/2kg makaronu rodziną 2+2 nie masz szans wciągnąć, ale niech będzie.
Kolacja - ser edamski 13,90/1kg starczy bez problemu na 5 dni więc 2,80 + znów chlebek za 6 zł. na 2 dni co daje łącznie 5,80zł. Jak wszyscy będą grzeczni to do diety dołączymy pomidorka niech wyjdzie 10 zł. wsadu.
Razem 33,60 dodajmy jakąś herbatkę czy mineralkę to wyjdzie góra 40 zł./dzień x 12 = 480PLN
Podróż - nie jadąc autostradami w Cro i Austrii bez problemu 1000PLN
Kwatera -30E/dobę co daje około 130PLN x12 = 1560 PLN
Razem 3040 PLN a jak popatrzysz w 1 poście autorka znalazła tańsze noclegi i płaciła po 25 E więc na ten cel wydała ok. 1350 zł. co w sumie daje 2830 czyli zostało jej ok 100E na drobne wydatki typu lody itp.
Da się - da się - jeśli komuś zależy to da radę, a że Ty czy ja nie mieścimy się w powyższych kwotach, cóż rozrzutni jesteśmy i tyle.
Ps.
Do tych wyliczeń dodałbym jeszcze dwa noclegi w drodze do Cro i wracając do kraju. Na raz z Warszawy do Splitu nie da się przejechać.
Autorka 1 postu jest z Rybnika więc ma do rzeczonego Splitu tyle co ja. Jak moja mała była całkiem mała to startowałem o godz. 18 z Polski i przed południem byłem za Splitem z 2 h przerwą na drzemkę i wieloma innymi krótkimi na siusiu czy papu jak się mała przebudziła i miała kaprys.